Άποψη

30/12/15 14:38

τελ. ενημ.: 30/12/15 14:38

Προς θεσμικούς εκπροσώπους: Συνεργαστείτε- συνεργαστείτε γιατί ο τόπος χάνεται.

 Αν η στήλη διερμηνεύει όσα ακούει από πολίτες και φορείς, ο τόπος έχει εισέλθει σε σπιράλ υπανάπτυξης.  Σχολάζοντα, απενταγμένα ή ατελή δημόσια και δημοτικά έργα, ελλιπής ή ανύπαρκτος σχεδιασμός για νέα, συνθέτουν συνολικά μια ζοφερή πραγματικότητα   που επιδεινώνεται από τα σημερινά προβλήματα του μεταναστευτικού και από πιθανά νέα σοβαρότερα που θα ακολουθήσουν.

Μέχρι στιγμής, με μικρές εξαιρέσεις επιμέρους επιτυχημένων  πρωτοβουλιών (χρήση πρώην Βυρσοδεψείου  Ζαφειράκη και απόσπαση υπόσχεσης θέσης  του πρωθυπουργού για την ολοκλήρωση του αεροδρομίου), η στήλη δεν βλέπει άλλη αξιόλογη πρωτοβουλία να υπάρχει στον ορίζοντα. Κατά αντικειμενική άποψη η αγορά του προβληματικού κτιρίου της οδού Λιβανού και της ΒΙΑΛ, πέραν άλλων θα προσθέσουν δύο ακίνητα στα 3000 έως 4000 λοιπά ακίνητα προβληματικά και μη του Δήμου αλλά και την πολλαπλασιαστική οικονομική υποχρέωση του να ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα σημαντικού ύψους για να ολοκληρωθούν τα πιο πάνω κτίρια.

 Υπενθυμίζεται ότι: Με χρήματα του Υπουργείου Πολιτισμού (περί τα 200.000.000 δρχ.) πριν περίπου 18 χρόνια, έχει αγοραστεί υπέρ του Δήμου το πρώην  κινηματοθέατρο REX, το οποίο πίσω από τους μπερντέδες ακολουθεί τον ανησυχητικό δρόμο της πλήρους απαξίωσης.

 Στο τέλος κάθε χρόνου πρέπει εκτός από ευχές να δίδονται -από τους πολίτες- και κατευθύνσεις στα πολιτικά πρόσωπα που ΕΜΕΙΣ επιλέξαμε να κατευθύνουν τις τύχες μας. Η στήλη- πριν είναι πολύ αργά- απευθύνει στα πέντε (5) τοπικά πολιτικά πρόσωπα Δήμαρχο, Βουλευτές και Αντιπεριφερειάρχες να ομονοήσουν για το καλό του τόπου ξεκινώντας από την αξιοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού για το αεροδρόμιο απ' αυτόν που είχε την πρωτοβουλία για αυτήν.

 

 

Σε προσωπικό επίπεδο:  Εξ’ίσου θερμές ευχές και στους πέντε.  Καλή χρονιά. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση