11.1.2016 11:27

Προοπτική ανόρθωσης της χώρας

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η διαδικασία εκλογής ενός σημαντικού για το πολίτευμα θεσμού, αυτού του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σίγουρα τράβηξε σε χρόνο και ενδεχομένως κούρασε, εκπληρώθηκε όμως ο στόχος δηλαδή η  ελεύθερη έκφραση όλων όσων συμμετείχαν.

Για να είμαστε ειλικρινείς πρόσκαιρα υπάρχουν «κερδισμένοι» και «χαμένοι» και αυτό μέχρι να «καταλαγιάσει» η συναισθηματική φόρτιση, το ανταγωνιστικό πάθος, έτσι συμβαίνει στο τέλος κάθε είδους αγώνα. Το βέβαιο είναι ότι αυτό που με ευκολία συνήθως κατακρίνουμε, η πολιτική, δηλαδή, η ατομική και συνολική ευθύνη είναι σίγουρα οι κερδισμένοι.

«Κερδισμένη» και αναβαπτισμένη είναι η Νέα Δημοκρατία η οποία από τη διαδικασία αυτής της πλούσιας σε πρόσωπα, τάσεις και συνιστώσες πολιτική αντιπαράθεση έχει εκλεγμένο και αδιαμφισβήτητο Αρχηγό για να επιτελέσει το συνταγματικό και πατριωτικό της καθήκον, τον έλεγχο της εξουσίας και την παρουσίαση μιας άλλης ελπιδοφόρας και ρεαλιστικής πρότασης διακυβέρνησης της Ελλάδας.

Κοντά μισό εκατομμύριο Έλληνες, όχι μόνο νεοδημοκράτες, δήλωσαν με τον πιο υπεύθυνο τρόπο «το παρόν» στην ενεργό πολιτική ζωή, στέλνοντας καθαρό μήνυμα κυρίως προς τον κύριο Τσίπρα ότι η αδιέξοδη και ανθρωποβόρα πολιτική της συντροφιάς του έχει συσπειρώσει απέναντί του  την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η  Νέα Δημοκρατία συμπαγής με το νέο Αρχηγό της τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον συνυποψήφιό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους άλλους υποψηφίους του πρώτου γύρου από σήμερα αποτελεί τον πολιτικό φορέα που πολύ σύντομα με νέο, ουσιαστικό και σύγχρονο πολιτικό και προγραμματικό λόγο θα καθαιρέσει τη σημερινή επικίνδυνη κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ