24.7.2017 13:10

ΠΡΟ.Ε.ΚΑ. μετά μανίας, σαν να μη μεσολάβησε τίποτα

Τώρα πια το σενάριο να μην έχουν πάρει μυρωδιά τι συμβαίνει οπισθοχωρεί και η πιθανότητα η «Εθνική Χίου» να είναι κι αυτή προσκυνημένη στο κοινό σχέδιο κυβέρνησης – Ε.Ε. – Τουρκίας σχεδόν τελεσιδικεί.

Τι μας έλεγαν μέχρι σήμερα. Το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. γίνεται για το καλό μας, για την αποσυμφόρηση μας. Ποια παραδείγματα μας ζητούσαν να ενστερνιστούμε; Της Λέσβου και της Κω. Εκεί, μας έλεγαν, άνοιξαν τα μάτια τους, άκουσαν το ρεαλισμό και τη λογική και έλυσαν όλα τα τους τα προβλήματα. Εγώ έχω μνήμη ασθενή ή έτσι ακριβώς είναι;

Κι ήρθαν πια τα γεγονότα. Στη Λέσβο η Μόρια καίγεται, σε εποχή με ισχυρούς βοριάδες ανάβουν φωτιές εξέγερσης που απειλούν να κάψουν τη Λέσβο, γιατί την παγκόσμια εικόνα της ακριβώς στην καρδιά του καλοκαιριού την τσουρούφλισαν, και στην Κω το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ., αντί να την αποφορτίζει, δεδομένων των μηδενικών της ροών, την ... φορτίζει. Είναι η δεύτερη φορά που της στέλνουν μετανάστες από άλλα μέρη της χώρας γιατί ακριβώς διαθέτει ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ..

Η λάθος βάση των δεδομένων της «Εθνικής Χίου» θα έπρεπε να συγκαλέσει εκτάκτως τους κ.κ. Ανδρ. Μιχαηλίδη, Ν. Μηταράκη, Στ. Κάρμαντζη και Μ. Βουρνού και να τους επιβάλλει αναθεώρηση της «ρεαλιστικής» στρατηγικής τους. Αν είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω πάνω στο φόβο και τον πανικό μας, ας θεωρηθεί ως μη γενόμενη. Άνθρωποι είμαστε κι εμείς, το λάθος το δικαιούμαστε.

Τι έκαναν λοιπόν εκείνοι; Συνεδρίασαν με πρωτοβουλία τους εκτάκτως για να αποφασίσουν ότι πρέπει να παρακαλέσουν το κυβερνητικό δίδυμο Τόσκα – Μουζάλα να μην μας ξεχνούν και να μας φτιάξουν το συντομότερο ένα ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ., πάντοτε για το καλό μας! Στην καρακοσμάρα τους, όπως απλούστερα λέει ο λαός.

Εδώ τίθεται πια αντιληπτικό ζήτημα για το σύνολο της εκπροσώπησης του νησιού. Πλήρους αδυναμίας ενσωμάτωσης των πραγματικών δεδομένων, ευελιξίας στο πραγματικό περιβάλλον και προσαρμογής. Το σύνολο των θεσμικών εκπροσώπων κόλλησε την ασθένεια της δημοτικής αρχής, να θέλει να αυτεπιβεβαιωθεί η αρχική λαθεμένη της εκτίμηση.

Κι επειδή πάλι θα αναμασήσουν το κλασικό τροπάρι «τι προτείνετε εσείς:», η κοινωνία του νησιού εύκολα θα τους υποδείξει το δρόμο που τους υποδεικνύει εδώ και καιρό. Θα επιβάλλουν τη συνολική διαπραγμάτευση με κυβέρνηση και Ε.Ε.. Τα ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. φαίνεται πια καθαρά ότι τον μόνο που εξυπηρετούν είναι το σχεδιασμό της Αστυνομίας, για να μην έχει  την ανάγκη πολλών μεταγωγών. Θέλουν νέα, τέτοιου είδος δομή, με τη συναίνεση μας; Θα μιλήσουμε πια καθαρά για το προσφυγικό, την εμβέλεια του, τις επιπτώσεις του στα νησιά, στη ζωή μας. Αν δεν είναι έτοιμη αυτή η κυβέρνηση ή η Ε.Ε. θα ωριμάσουν. Τις περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες... Εθελόδουλες συμπεριφορές στη Χίο πάντως δεν θα βρουν κι ας συνθηκολόγησε η «Εθνική Χίου»... Κι αν δεν μπορεί η «Εθνική Χίου» να επιβάλλει τη σωστή διαπραγμάτευση κι εκεί θα κάνουμε υπομονή. Η σύνθεση της δεν έχει απεριόριστα ψωμιά... 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ