22.1.2014 13:15

Πολιτικά ολισθήματα σε βάρος του τόπου

Η σχέση του Δήμαρχου Χίου κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη με το υπάρχον λιμάνι, διαχρονικά, έφθανε περίπου μέχρι την αίθουσα επιβατών δίπλα στο Τελωνείο που παρακολουθεί από τη μικρή οθόνη την αγαπημένη του ομάδα. Άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ την προτίμηση του να κάνει το δικό του λιμάνι στης αείμνηστης Θοδώρας δίπλα στο βιολογικό απέναντι από το αεροδρόμιο ακόμη και όταν το Πολυτεχνείο τον είχε προειδοποιήσει με επιστολή ότι τα πλοία θα έχουν πρόβλημα. (από 5/2/2005)
Ίσως όλα αυτά να συνέτειναν στην αρνητική του πρακτική ή απραξία να σχεδιασθούν και  να γίνουν σωστά έργα στο υπάρχον λιμάνι (που ο ίδιος δεν σκέφθηκε ποτέ) για να γίνει πιο λειτουργικό και  να προσφέρει πλούτο στον τόπο.
Ακόμη κι όταν πίεσε να παραλάβει το Λιμενικό Ταμείο με την πρακτική του δεν έδειξε να  αντιλαμβάνεται, με ποιο τρόπο θα έπρεπε να συμπεριφερθεί απέναντι σε μια τόσο μεγάλη και αξιόλογη ιστορική κληρονομιά και κατασκευή όπως το λιμάνι Χίου.
Νόμισε και νομίζει ότι: Τα 28 χρόνια που ασχολείται με την Αυτοδιοίκηση του δίδουν  το δικαίωμα να συμπεριφέρεσαι με αυταρχικότητα σε πολίτες- υπηκόους, που τα γνωρίζει ΟΛΑ.
Και όταν βρίσκονται κάποιοι που δικαιολογημένα διαφωνούν και υποδεικνύουν τις λάθος πρακτικές  του, τους υβρίζει, λες και  το εκλογικό σώμα του έχει δώσει τέτοια  δικαιώματα και εξουσιοδότηση.
Κι αν βρεθούν υπηρεσίες που σέβονται  τον εαυτό τους και τη Νομοθεσία που εφαρμόζουν και του επιστρέψουν τις ατελείς μελέτες που τους έχει στείλει ψάχνει για δήθεν υπονομευτές του «έργου» του δηλαδή των πεζοδρομίων  και των πιθαριών της προκυμαίας.
Σε μια εποχή που όλοι οι τρόποι αξιοποιούν  τις κληρονομιές και τις υποδομές τους  για να επιβιώσουν  και να αναπτυχθούν ο κ. Λαμπρινούδης ονειρεύεται  πως θα ξοδέψει τις σημερινές και αυριανές εισπράξεις του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου του πριν από τις εκλογές για να το αφήσει το ταμείο του  ταπί και ψύχραιμο…
Η στήλη περιμένει από τον κ. Λαμπτινούδη να ανασκευάζει όσα ψευδή και μειωτικά, υβριστικά και απαξιώτικα ανέφερε για το πρόσωπο της για πολλοστή φορά, στη συνέντευξη  τύπου που έδωσε για τον «πολίτη» στον  κ. Παντελή Φύκαρη.
ΑΜΕΣΑ διαφορετικά θα απαιτήσει όσα ο νόμος της δίδει το δικαίωμα , μήπως και  ο κ. Λαμπρινούδης συναισθανθεί  τα πολιτικά ολισθήματα του που ζημίωσαν και εξακολουθούν να  ζημιώνουν  τον τόπο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ