4.5.2017 15:45

Ποιο είναι το όραμα για τη Χίο;

Σε κατάσταση κινητοποιήσεων βρέθηκαν, πριν λίγες ημέρες, οι κάτοικοι πέριξ της Κλινικής Αυγουστή, με αφορμή διαδόσεις περί ενοικίασης της από Μ.Κ.Ο. Αν και τελικά αυτό δεν πραγματοποιήθηκε, τουλάχιστον από τη συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο, εν τούτοις κατάφερε να φέρει τους αγανακτισμένους πολίτες ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για να τονίσουν, για ακόμα μια φορά, την αντίθεση τους στη συνέχιση μιας απαράδεκτης κατάστασης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πρόβλημα δεν είναι η πρόθεση του ιδιώτη να εκμεταλλευτεί την περιουσία του, γνωρίζουμε πολύ καλά με πόσες εισφορές βαρύνεται σήμερα ένα ακίνητο. Το πρόβλημα ονομάζεται καταυλισμός Σούδας, αυτός ο άθλιος, παράνομος και επικίνδυνος καταυλισμός που οι ιθύνοντες τον εγκατέστησαν μέσα στο κέντρο της πόλεως, χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες.

Στο πρόσφατο παρελθόν και με αφορμή τα γεγονότα που συχνά πυκνά λάμβαναν χώρα στον καταυλισμό και τη γύρω περιοχή, το Δημοτικό Συμβούλιο με την αριθ. 711/2016 απόφαση του, τάχθηκε υπέρ της απομάκρυνσης του  από το κέντρο της πόλεως. Απ’ ότι φαίνεται όμως υπάρχει μια συνεχής αναβλητικότητα για την υλοποίηση της, χωρίς ποτέ κάποιος υπεύθυνος να εξηγήσει το γιατί στους δοκιμαζόμενους κατοίκους.

Η γνωμοδότηση του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, την οποία προκάλεσε η Δημοτική Αρχή, αποφαίνεται  ότι ουδεμία δέσμευση υφίσταται στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, στο να παραμένουν στο νησί οι πρόσφυγες-μετανάστες που αφειδώς στέλνει η Τουρκία  σε καθημερινή βάση. Όλοι βεβαίως θυμούνται ότι, μέχρι τότε, είχαμε διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από τον κ. Μουζάλα, στη συνέχεια όμως δεν είδαμε η γνωμοδότηση να τυγχάνει κάποιας αξιοποίησης από τη Δημοτική Αρχή.

Πρέπει επιτέλους οι ιθύνοντες να κατανοήσουν,  όσον αφορά το μεταναστευτικό, ότι πρέπει να στραφούν προς  έναν άλλο προσανατολισμό,  που δεν θα προωθεί την κατασκευή μόνιμων δομών φιλοξενίας και την ασύδοτη δράση των Μ.Κ.Ο. Τα  χρήματα που προσφέρονται για δομές δεν πρέπει να μας δελεάζουν, αφού  σκοπός τους είναι να μας μετατρέψουν σε μια αποθήκη ψυχών. Τα χρήματα αυτά  ωφελούν  λίγους ενώ το νησί συνολικά χάνει, γιατί θα επικρατήσει η οικονομική υποβάθμιση, η μιζέρια και η εγκατάλειψη.

Οι τωρινές αποφάσεις τους θα στιγματίσουν τη Χίο για πολλά χρόνια, όσον αφορά την ασφάλεια  και την αναπτυξιακή της προοπτική και γι’ αυτό πρέπει να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και σωστή κατεύθυνση είναι η ολοκλήρωση των υποδομών σε αεροδρόμιο και λιμάνι, για να καταφέρει το νησί να μπει μόνιμα στο διεθνή τουριστικό χάρτη.

Η χώρα μας χρόνο με το χρόνο σπάει τα ρεκόρ στον τουρισμό. Το μόνο νησί που έχει μείνει έξω από αυτή τη δυναμική είναι η Χίος, πράγμα που την αδικεί κατάφωρα, αφού είναι ένα πανέμορφο νησί που μπορεί να συνδυάσει πολλές μορφές τουρισμού. Όταν γίνουν οι υποδομές θα ακολουθήσουν και οι  τουριστικές επενδύσεις, οι οποίες μαζί με τη ναυτιλία θα επιφέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα για το νησί και τους κατοίκους του.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ