24.2.2016 11:04

Ποιανού συγκοινωνιολόγου ιδέα ήταν τα κολονάκια;

Παίρνοντας αφορμή από τον άδικο χαμό του 19χρονου παλικαριού έχω να σχολιάσω τα παρακάτω. Το παιδί ούτε έτρεχε, ούτε παραβίαση έκανε. Γλίστρησε και χτύπησε στα κολονάκια. Δεν ξέρω ποιανού ‘συγκοινωνιολόγου’ ιδέα ήταν αυτή, όμως τα κολονάκια είναι θανάσιμες παγίδες. Όποιος πέσει πάνω τους ρημάζει τα σπλάχνα του. Μ’ αυτά και με τις πλάκες που γλιστράνε η Απλωταριά είναι καρμανιόλα. Ο Δήμος αντί να τα αφαιρεί προσθέτει συνεχώς κι’ άλλα. Αφενός είναι πολύ κουραστικά ακόμα και στο μάτι του οδηγού, αφετέρου είναι κίνδυνος θάνατος.

Στο Φραγκομαχαλά προ δυο μηνών έπεσε ηλικιωμένος με δίκυκλο, χτύπησε στα κολονάκια, έμεινε 7 ημέρες στο Νοσοκομείο και από τότε έχει προβλήματα υγείας. Μετά από μια εβδομάδα άλλος πεζός ηλικιωμένος είχε την ίδια τύχη.

Ο Δήμος λοιπόν αντί να τα βγάλει, γεμίζει τους δρόμους με κολονάκια. Τα περισσότερα πεζοδρόμια είναι πολύ στενά, το  ίδιο και οι δρόμοι. Τα κολονάκια τι ρόλο παίζουν; Μήπως της παρακώλυσης της στάθμευσης των δικύκλων; Ας υπάρχει αστυνόμευση!

Πως γίνεται στο λιμάνι που αφαιρέθηκαν, να μην υπάρχουν ανάλογα προβλήματα; Ούτε αυτοκίνητα ούτε μηχανάκια βλέπεις  στα πεζοδρόμια. Ας βρει η Δημοτική Αρχή λύσεις λογικές και όχι θανατηφόρες.

Διαφορετικά θα βρίσκεται κατηγορούμενη στα δικαστήρια πολύ συχνά απ’ ότι φαίνεται .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ