10.9.2016 23:23

Πιο "χαλαρά" πεθαίνεις

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το νησί μας, η Χίος, σε καθαρά μάτια σε όλες τις δράσεις και αντιδράσεις της δημόσιας ζωής είναι αν όχι "επικίνδυνη" τουλάχιστον απαράδεκτη.

Είναι ένα κεφάλαιο η υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας σε αυτό τον τόπο που κάποτε, δεν μπορεί, θα ανοίξει. Προς το παρόν ας αρκεστούμε στο τραγικό σήμερα.

Τι έχουμε λοιπόν πέραν της απαράδεκτης καθημερινότητας, του σοβαρότατου "μεταναςτευτικού" κλπ; Μια ζωή που κάηκε, που έφυγε φρικτά πονεμένη από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Τα δεδομένα πλέον αλλάζουν με τραγικό τρόπο μετά τον θάνατο της άτυχης συμπολίτισσάς μας, το έγκλημα είναι πλέον κακούργημα, ποινικός κώδικας άρθρο 265 Εμπρησμός:

" Όποιος με πρόθεση προξενεί πυρκαγιά τιμωρείται: α) ..................  β) με κάθειρξη, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, γ) με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών, αν στην περίπτωση του στοιχ. β' επήλθε θάνατος."

Νοοτροπίες και τακτικές τύπου "η κακιά ώρα φταίει" πρέπει να αλλάξουν, η "χαλαρότητα" και η κακώς εννοούμενη ανεκτικότητα σε ανίκανους, σε παραλείψεις, σε λαϊκισμούς και χαϊδέματα πρέπει να λάβει τέλος. 

Απαιτείται άμεση, διάφανη, υπεύθυνη και δημόσια "λογοδοσία" στην πολύπαθη και ανήμπορη από τα πολύπλευρα σφυροκόπηματα κοινωνία της Χίου για το τι και ποιοι έφταιξαν με πράξεις ή παραλείψεις που ο τόπος μας έχασε σε τόσο λίγο διάστημα και σε τέτοια τεράστια έκταση ζωές, βιός και περιβάλλον.

Απαιτείται λογοδοσία και ενημέρωση για την ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος αλλά και για την διαβεβαίωση ότι δεν θα ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις.

 Ποιο "χαλαρά" πεθαίνεις, το καταλαβαίνουμε ;;;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ