Απόψεις

24/3/20 12:26

τελ. ενημ.: 24/3/20 12:26

Φέτος βάζουμε σε προτεραιότητα τον ελληνικό λαό

Παραμονή της επετείου της 25ης Μαρτίου, της Ελληνικής Επανάστασης που οδήγησε στην εθνική παλιγγενεσία, βιώνουμε πρωτόγνωρα συναισθήματα και καλούμαστε να αναθεωρήσουμε την καθημερινότητά μας, τις συνήθειες μας, μα πάνω απ' όλα τις προτεραιότητές μας.

Έτσι, η φετινή επέτειος θα είναι διαφορετική εορταστικά, αλλά στην ουσία της η ίδια. Η ουσία της βρίσκεται μέσω του εξ’ ανάγκης εσωτερικού και απομονωμένου εορτασμού. Αποδίδοντας τιμές με το βλέμμα στραμμένο στην εθνική ενότητα και ομοψυχία και σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία.

Φέτος τιμούμε τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης και τα ιδανικά της, τόσο ίδια και τόσο διαφορετικά. Δίνουμε άλλη μια διάσταση στον πατριωτισμό, βάζουμε σε προτεραιότητα τον ελληνικό λαό του σήμερα, τον προστατεύουμε. Αγωνιζόμαστε κι εμείς απέναντι σε έναν αόρατο, ύπουλο εχθρό.

Διαλέγουμε ελευθερία και όχι θάνατο, παραφράζοντας "ποιητική αδεία" την πολεμική ιαχή. Διαλέγουμε ελευθερία, ζωή και προστασία. Τιμώντας έτσι με το καλύτερο τρόπο τον αγώνα του '21, ενωμένοι -έστω μακριά-, με την εθνική ομοψυχία να συμβάλλει στην τόνωση του ηθικού μας και με τη μνήμη μας συγκεντρωμένη στον αγώνα της επανάστασης του '21.

Χρόνια Πολλά σε όλους και μην ξεχνάμε ποτέ, να κατακτάμε τις ελευθερίες μας και τα ύψιστα ιδανικά. Να τα κατακτάμε πάντα μέσα από τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπο, τον διπλανό μας.

Χρόνια Πολλά και σε όλους τους εορτάζοντες, την Ευαγγελία και τον Ευάγγελο, και πάντα να πιστεύουμε στα "χαράς ευαγγέλια", ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση της πανδημίας.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση