31.3.2017 11:28

Περιττές αποδείξεις τραγικών επιπτώσεων για το αεροδρόμιο

Βουλιάζει η Ελλάδα σε προκρατημμένο τουρισμό για το καλοκαίρι. Tour operators ζητούν απεγνωσμένα διαθέσιμες κλίνες σε περιοχές με θάλασσα. Δεν είναι εύκολο. Ανακαλύπτουν ως και περιοχές του πεταματού μέχρι σήμερα, τόπους που δεν υπήρχαν καν στον τουριστικό χάρτη. Σαν να λέμε Χίος. Έρχονται στα μέρη μας, διαπιστώνουν ότι από τις λιγοστές κλίνες του νησιού οι περισσότερες είναι διαθέσιμες. Βολτάρουν τη Χίο και ανακαλύπτουν ανεξερεύνητο θησαυρό. Ετοιμάζουν συμβόλαια, δίνουν εντολές προκαταβολών.

Πολύ ωραίο ως εδώ για να είναι πραγματοποιήσιμο. Παραλαμβάνουν δεδομένα αεροδρομίου. Ωπ, τα πάντα σβήνουν. Για να προσγειωθεί το αεροπλάνο το κόστος ταξιδιού ανά επιβάτη είναι τουλάχιστον μισή φορά ακριβότερο από κάθε άλλο ελληνικό αεροδρόμιο. Οριστικός πάγος. Τις κλίνες να τις χαίρονται οι ξενοδόχοι, το στομάχι της τοπικής αγοράς μπορεί να παίζει ταμπούρλο συνακόλουθα.

Αυτό που συμβαίνει στο νησί μας είναι απερίγραπτο. Κάθε μέρα και μια απόδειξη ότι η υποδομή του αεροδρομίου, όσο δεν ολοκληρώνεται, εμποδίζει την τουριστική ανάπτυξη. Δεν το λέει πια ο Μιχαλάκης, ο Κολοκυθιάς, ο Φεγγουδάκης. Εκείνοι είναι αναξιόπιστοι, κοιτάζουν μόνο την τσέπη τους. Το λένε οι tour operators που … σαλπάρισαν από τη Χίο, μας το θυμίζουν αυτοί που θέλουν να ‘ρθουν μα δεν μπορούν.

Τίποτα, δεν θέλουμε να ακούσουμε. Ο Μουτσάτσος, ο Τσατσαρώνης, ο Μαστοράκης, ο Τύμπας και τόσοι άλλοι ξέρουν καλύτερα. Μας έπεισαν, δεν χρειάζεται να το συζητάμε παραπάνω.

Πατώντας πάνω στο στρωμένο χαλί του δυισμού της χιακής κοινωνίας η κάθε κυβέρνηση, πολύ περισσότερο η σημερινή αλλοπρόσαλλη, διαιρεί και βασιλεύει. Ανακαλύπτει δικαιολογίες για να αποφεύγει την υποχρέωση. Ο κ. Σπίρτζης μας λέει τώρα ότι περιμένει πρώτα να δει (ζήσε Μάη μου, υπό τη μεταφορική έννοια) αν ο αερολιμένας Χίου θα ιδιωτικοποιηθεί. Οι τοπικοί μας αιρετοί το χάφτουν κι η ζωή τραβά την ανηφόρα…

Το ‘χω πει κατ’ επανάληψη. Ο τουρισμός είναι υπόθεση καθαρά ιδιωτική. Είναι υπόθεση της αγοράς μας. Ο «π» το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλία – πρόκληση προς την αγορά για το αεροδρόμιο. Αν δεν ανταποκριθεί είναι λάθος να παριστάνουμε τους γραφικούς. Θα ακούμε κι εμείς τον Τσατσαρώνη, είναι πιο αποδοτικό…   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ