8.6.2015 18:05

Περιοχή Νοσοκομείου: Ο χάρος έχει βγει παγανιά…

Όταν σε ένα τόπο οι πολίτες παίρνουν  θέση και υποδεικνύουν λύσεις για υπαρκτά προβλήματα, υπάρχει ελπίδα για τη λύση τους.

Ότι δεν έχουμε θρηνήσει – μέχρι και σήμερα- νεκρό έξω από την είσοδο – έξοδο Νοσοκομείου και  S/M Βερόπουλου σε δυο (2) λόγους μπορεί να αποδοθεί. Είτε ότι είμαστε καλοί και πιστοί χριστιανοί ή είναι θέμα τύχης, μια και οι συνθήκες που επικρατούν έχουν κατεβάσει πολύ χαμηλά την ασφάλεια των διερχόμενων και των εξυπηρετούμενων.

 Στην Επιτροπή Kυκλοφορίας του Δήμου κατατέθηκε πρόταση, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, που προβλέπει την κατασκευή (2) δυο κυκλικών κόμβων (του πρώτου μετά τους μύλους και του δεύτερου στη διασταύρωση με την Χρ. Σμύρνης), μιας νησίδας διαβάσεων πεζών, θέσεων στάθμευσης  και αναμονής ταξί και λεωφορείων. Επειδή η πρόταση παρέμενε στα συρτάρια του Δήμου ενεργοποιήθηκαν Φίλοι του Πεζού, Ποδηλάτες Χίου και Αθλητές Υγείας, προσέφυγαν στο Υπουργείο, το οποίο τους ενημέρωσε ότι:  Με ευθύνη του Δήμου (λόγω δημοτικού δρόμου- οδός Καλουτά) πρέπει να υποβληθούν, εγκριθούν και εφαρμοσθούν κυκλοφοριακές διευθετήσεις όπως οι πιο πάνω ή διαφορετικές για να αποκατασταθεί η ασφάλεια διερχόμενων και εξυπηρετούμενων.

Η στήλη δεν θα κρίνει για λόγους δεοντολογίας την πρόταση  του δημοτικού συμβούλου κ. Μ. Φυτούση, μια και η τελική πρόταση και επιλογή της καλύτερης – από κάθε πλευρά- διάταξης, ανήκει στον μελετητή και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο δηλώνει ότι δεν συμφωνεί με την άποψη του κ. Φυτούση ότι η κατασκευή συνεχόμενων κυκλικών κόμβων θα δημιουργήσει προβλήματα στο δρόμο Χίου – Βροντάδου - Καρδαμύλων, διότι αντίθετα θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την ανάπτυξη υπερβολικών ταχυτήτων που έχουν προκαλέσει (κατά την Τροχαία Χίου) στο  διάστημα 2007-2014, στο τμήμα από πόλη μέχρι Τάγμα Δεσπότη, 70 ατυχήματα τραυματισμών με 4 νεκρούς και από το Τάγμα μέχρι Δασκαλόπετρα 61 τροχαία ατυχήματα με 76  τραυματίες και 8 νεκρούς. Καιρός λοιπόν από  τα λόγια και τις αναβολές να περάσουμε στην πράξη και να σώσουμε συμπολίτες και επισκέπτες, μια και κανείς δεν περισσεύει.

Το έγγραφο Τροχαίας Χίου με Α.Π/ 1016/12/50-α της 28ης Μαΐου 2015 είναι στη διάθεση οποιουδήποτε και βεβαίως του Δήμου Χίου ως συνημμένο στο παρόν σημείωμα.   

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ