13.5.2014 15:45

Περί του νέου ήθους

Είμαι δάσκαλος , με 35 έτη υπηρεσία , Διευθυντής στο Δημοτικό σχολείο Καρυών , με μεταπτυχιακό (MASTER) του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου [το οποίο μεταπτυχιακό , σημειωτέον, σχετίζεται με τη Διοίκηση μεγάλων Οργανισμών , Δήμων κλπ]  έγγαμος με 2 ανήλικα τέκνα. Επειδή η Χίος είναι μία κλειστή κοινωνία που όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας , δεν θα μιλήσω άλλο για τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι και πολύς κόσμος με γνωρίζει λόγω του ότι τόσον εγώ , όσο και η σύζυγός μου τυγχάνουμε εκπαιδευτικοί  και θεωρώ ότι η εικόνα που έχει η Χιακή κοινωνία για εμάς είναι θετική.

Θα επισημάνω όμως μόνο τούτο :Ότι είμαι ένας ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ με ανησυχίες  για το μέλλον του τόπου μου και ευαισθητοποιημένος  όσον αφορά την ευημερία των συμπολιτών μου. Το να προσφέρω ότι μπορώ στο κοινωνικό σύνολο είναι για μένα όχι μόνο έμπρακτο ενδιαφέρον για το μέλλον των παιδών μου, αλλά τρόπος ζωής. Γι’αυτό εξάλλου ήμουν ένας από τους δυο Χιώτες που συμμετείχα άμισθος στους Ολυμπιακούς Αγώνες <<Αθήνα 2004>> για δυο μήνες. Με γνώμονα τις ανησυχίες μου αυτές αποφάσισα να προτείνω στον κ. Εμμ. Βουρνού να δεχθεί την υποψηφιότητά μου με την ψευδαίσθηση (όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε) ότι εκπροσωπούσε κάτι νέο και ανανεωτικό  σχετικά με τα πολιτικά δρώμενα στο Δήμο Χίου.

Προ διμήνου περίπου συναντήθηκα με τον κ. Βουρνού και κατόπιν συζήτησης που είχαμε , ο κ. Βουρνούς αποδέχθηκε να είμαι υποψήφιος στο συνδυασμό του . Κατόπιν της συμφωνίας μας αυτής τον βοήθησα να καταρτίσει συνδυασμό στις Τρύπες (το χωριό καταγωγής μου) και στις Καρυές (ως προείπα είμαι Διευθυντής στο Δημοτικό σχολείο στις Καρυές).

Και ενώ έτσι είχαν τα πράγματα και εγώ είχα σίγουρη την υποψηφιότητά μου με τον συνδυασμό του κ. Βουρνού , έχοντας , μάλιστα απορρίψει προτάσεις από άλλους συνδυασμούς , δεδομένου ότι ΤΙΜΗΣΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΟΥ με τον συνδυασμό του κ. Βουρνού, στις 28/04/2014 , ημερομηνία καταληκτική για την υποβολή των υποψηφιοτήτων (ώρα 24:00) αρμοδίως στο Πρωτοδικείο Χίου ο κ. Βουρνούς άνευ λόγου και αιτίας , πολιτικά ανέντιμα και αντιδεοντολογικά με απέκλεισε από το ψηφοδέλτιό του καίτοι προ ενός και πλέον μηνός του είχα προσκομίσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα , παράβολα κλπ.  Εγώ είχα πλήρη άγνοια μέχρι την 21:00 ώρα της επόμενης ημέρας , ήτοι της 29/04/2014 , όταν επισκέφθηκα τα γραφεία του συνδυασμού του κ. Βουρνού  , οπότε και με κάλεσε ιδιαιτέρως και μου ανέφερε ότι δεν κατέθεσε την υποψηφιότητά μου με τη φαιδρή πρόφαση ότι δήθεν ο επικεφαλής του αντίπαλου συνδυασμού <<ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ ΜΑΣ>> , νυν Δήμαρχος κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης του γνωστοποίησε ότι δήθεν έχει ενυπόγραφη στήριξή μου στον συνδυασμό του (δηλ. του κ. Λαμπρινούδη)!!!

Μα που νομίζει ότι απευθύνεται ο κ. Βουρνούς; Εάν δεν επιθυμούσε να με εντάξει στο συνδυασμό του ,θα μπορούσε να απορρίψει την πρότασή μου προ διμήνου και να μην με αποδεχόταν , ακόμα και χωρίς εξηγήσεις και ΟΧΙ να αφήσει να εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων χωρίς , μάλιστα, καν να μπεί στη διαδικασία  να σηκώσει το βάρος του ακουστικού του τηλεφώνου του και να με ενημερώσει………….

Πέραν αυτού , όμως, δεν ώφειλε να ελέγξει την βασιμότητα της <<πληροφόρησης>> που είχε για εμένα (εάν όντως  η επικοινωνία με τον κ. Λαμπρινούδη έλαβε πράγματι χώρα);; Εάν τις αποφάσεις Σας , Κύριε Βουρνού ,τις λαμβάνετε με τέτοια ευχέρεια, απερισκεψία , αφέλεια και εν θερμώ , με τον ίδιο τρόπο άραγε θα τις λαμβάνετε εάν εκλεγείτε και Δήμαρχος Χίου ;

Πέραν της δικής μου προσωπικής πικρίας για την ανέντιμη συμπεριφορά Σας  που αλαζονικά και αυθαίρετα με αποκλείσατε από το τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι για τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά και της βάναυσης προσβολής της προσωπικότητάς μου (για την οποία επιφυλάσσομαι) θεωρώ υποχρέωσή μου να Σας καταγγείλω στο λαό της Χίου ,για να έχει υπόψη του ποιο είναι το νέο ήθος που ευαγγελίζεσθε και με τι επίπεδο σοβαρότητας θα διαχειρισθείτε τις υποθέσεις του Δήμου (εάν εκλεγείτε Δήμαρχος…).

Εγώ, ατυχώς πλανήθηκα για το πρόσωπο και τις προθέσεις Σας. Εάν μου επιτρέπετε μία πρόβλεψη για Εσάς και τον συνδυασμό Σας θα Σας πω μόνο τούτο: Την αλαζονεία και την ανέντιμη πολιτικά συμπεριφορά Σας που πηγάζει από τον ερασιτεχνισμό και την απειρία Σας όσον αφορά την πολιτική  είναι βέβαιο ότι θα την πληρώσετε με ήττα από το συνδυασμό του κ . Λαμπρινούδη που διαθέτει , τουλάχιστον, αρκετά έμπειρα στελέχη και ο ίδιος δεν πράττει τέτοιου είδους ατοπήματα , έστω και εάν στην πολυετή ενασχόλησή του με τα κοινά έχει κάνει (όπως είναι , άλλωστε, φυσικό) και λάθη.

Παρ’ όλα αυτά ,Κύριε Βουρνού ,καλό κουράγιο στο δρόμο που επιλέξατε…………

Δημήτριος Λιός 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ