11.3.2020 12:48

Περί Θείας Κοινωνίας και Μεταλήψεως

Έχεις αμφιβολίες για την Θεία Κοινωνία ότι αυτό που μεταλαμβάνεις δεν είναι ο Χριστός και μπορεί να κολλήσεις κάποια αρρώστια; 
"Άστο Αδελφέ μην κοινωνάς καθόλου"!


Αν νομίζουμε ότι θα κολλήσουμε από την Θεία Κοινωνία, δεν πιστεύουμε ουσιαστικά ότι παίρνουμε τον Χριστό μέσα μας. Καλύτερα μην μεταλαμβάνουμε γιατί λέγει ο Απόστολος Παύλος. 
«Πολλοί σ’ εσάς είναι άρρωστοι και πεθαίνουν αρκετοί, επειδή δεν κοινωνείτε, όπως πρέπει να κοινωνήσετε» (Α’ Κορ. 11:29-30).


Η Θεία Κοινωνία λοιπόν είναι δίκοπο μαχαίρι. Εάν δεν κοινωνεί κανείς έτοιμος, έτσι όπως πρέπει, η θεία Ευχαριστία αντί να τον ωφελεί, θα τον βλάπτει. Η Θεία Κοινωνία είναι φωτιά. Δεν μεταδίδεται με τη φωτιά καμία ασθένεια. 
Πεθαίνουν όσοι εμπαίζουν τα Θεία. Πεθαίνουν όσοι δεν πιστεύουν ότι η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού. Πεθαίνουν και όσοι πιστεύουν ότι με τη Θεία Κοινωνία μεταδίδονται αρρώστιες, η Θεία Κοινωνία σώζει όποιον την λαμβάνει αξίως, αποτελεί αιτία κατακρίσεως μόνον για όσους προσέρχονται αναξίως.


Μετά φόβου Θεού, Πίστεως και Αγάπης προσέλθετε !


Κάποιοι, παντελώς άσχετοι με τα της Εκκλησίας -και ανήκοντες σε γνωστό πολιτικό χώρο- επιστράτευσαν ακόμη και το "Ιερό Πηδάλιο"(ιεροί κανόνες) για να μας πείσουν να μην κοινωνούμε στις ημέρες μας, λόγω του κορονοϊού. 
Κάνουν, όμως, φοβερά λάθη, λόγω αγνοίας και λησμονούν ότι: 1) Πουθενά δεν λέει το Πηδάλιο ότι δεν καταλύεται η εναπομείνασα Θεία Κοινωνία από τον Ιερέα. 2) Πουθενά δεν λέει το Πηδάλιο ότι, η Θεία Κοινωνία από τη μετάληψη ασθενών ρίπτεται σε χωνευτήρι.


Αυτό που λέει το Ιερό Πηδάλιο είναι ότι: 1) Όλοι οι ασθενείς μεταλαμβάνουν με λαβίδα και όχι με τα χέρια ή με την επίδοση σταφυλιού (όπως εσφαλμένα έκαναν ορισμένοι την περίοδο εκείνη). Δηλαδή, με τον ίδιο τρόπο που μεταλαμβάνουν και οι λοιποί πιστοί. 2) Ότι μεταλαμβάνουν από ιερό σκεύος και όχι από οτιδήποτε άλλο. 3) Ότι το σκεύος αυτό και η λαβίδα αυτή  (των ασθενών, σε περίοδο πανώλης) πλένονται μετά την κατάλυση της Θείας Κοινωνίας με ξύδι το οποίο (ξύδι) ρίπτεται σε χωνευτήρι. 


Αυτά για όσους άλλα διαβάζουν και άλλα καταλαβαίνουν. 
Τελικά, ζούμε σε εποχή όχι μόνο αποστασίας, αλλά και σχιζοφρένειας...!!!
Περισσότερα, επιφυλάσσομαι να σας πω, την Μεγάλη Εβδομάδα και ειδικότερα την Μεγάλη Πέμπτη, την κατεξοχήν ημέρα παράδοσης του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας από τον Κύριο στους Μαθητές Του και δι' αυτών στην οικουμένη, μέσω των Αρχιερέων και Ιερέων, δια της Αποστολικής διαδοχής του Μυστηρίου της Ιεροσύνης. 


Ένα πρέπει να γνωρίζουν κάποιοι. Ότι, από τη Θεία Κοινωνία εις ουδένα ανά τους αιώνας μεταδόθηκε κάποια ασθένεια. Απεναντίας, Ιερείς λειτουργούν και κοινωνούν φυματικούς, λεπρούς, άτομα με ηπατίτιδα, κλπ., σε ιδρύματα ανιάτων και λοιμωδών νόσων και καταλύουν τη Θεία Κοινωνία. Ουδείς ασθένησε πότε. Ιερά Εξομολόγηση και ακολούθως Θεία Κοινωνία είναι φάρμακα αθανασίας
Ο Θεός είναι φωτιά που καίει τα πάντα. Και η Θεία Κοινωνία δεν είναι ψωμί και κρασί, είναι Σώμα και Αίμα Χριστού, που δίδεται στον άνθρωπο "εις ίασιν ψυχής και σώματος και εις αρραβώνα της μέλλουσας ζωής και βασιλείας ", "εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον". Αμήν.- 
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ