26.9.2013 18:39

Περί Περιφέρειας....

Η πολιτική θεωρείται κατά τους παλαιότερους ως η «Τέχνη του εφικτού». Εδώ και χρόνια βέβαια αντιμετωπίζεται από το λαό ως η τέχνη του ανέφικτου ή αλλιώς, πως κάνουμε το άσπρο- μαύρο.

Δεν πάει καιρός που από αυτήν εδώ τη στήλη τόνιζα τον κατήφορο που έχουν πάρει οι Περιφέρειας με ευθύνη αφενός των αντιπροσώπων της εκλεγμένων και δευτερευόντως της πολιτείας. Τα στοιχεία που καταγράφουν τις απουσίες των περιφερειακών συμβούλων από τις συνεδριάσεις εξάλλου, αυτό αποδεικνύουν.

Και θα χρειάζονταν αρκετή ειλικρίνεια από την πλευρά των συμβούλων με πολλές απουσίες για να πουν την αλήθεια. Και ποια είναι αυτή; Ότι απλά ΔΕΝ πηγαίνουν στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ο καθένας για τους λόγους τους.

Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε το θέμα να έχει αντιμετωπιστεί έγκαιρα και μάλιστα εντός των συνδυασμών τους. Να κληθούν να αποφασίσουν με λίγα λόγια αν θέλουν να παραμείνουν Σύμβουλοι ή αν δεν θέλουν, να παραιτηθούν. Προσωπικά δεν βρίσκω κανένα λόγο να παραμένουν σε ένα όργανο (ακόμη κι αν έχουν εκλεγεί) που δεν μπορούν και δεν θέλουν να το παρακολουθήσουν. Φαντάζομαι ότι δεν αντιμετωπίζεται ως «αγγαρεία» η διαδικασία. Γνώριζαν όλοι ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα είχε έδρα τη Μυτιλήνη.

Γνώριζαν όλοι ότι θα καλούνταν αν τακτά χρονικά διαστήματα να πηγαίνουν στη Μυτιλήνη. Αφού δεν μπορούσαν, γιατί πραγματικά δέχτηκαν να υπηρετήσουν το θεσμό;

Αυτή θα ήταν η μια ανάλυση της κατάστασης. Επειδή όμως είπαμε... τέχνη του ανέφικτου είναι αυτή, οι δικαιολογίες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πέρα και πάνω από κάθε προσδοκία.

Ο Π. Βρουλής κατά τη γνωστή τακτική τα ρίχνει στον «π» ότι του κάνει... αντιπολίτευση (άλλη όρεξη δεν είχαμε) και εξηγεί ότι δεν έχει καμία δουλειά να πηγαίνει στη Μυτιλήνη για να ψηφίζει έργα όπως ο δρόμος Σίγρι- Καλλονή και άλλα που αφορούν τους Μυτιληνιούς.

Φανταστείτε τώρα να πουν το ίδιο και οι Μυτιληνιοί και οι Σαμιώτες; Δεν θα ξαναπεράσει θέμα για τη Χίο ούτε το 2050!

Ο Στ. Κάρματζης απαντά με ένα μακροσκελές σημείωμά του ενώ παράλληλα μεταφέρει τη μπάλα στην εξέδρα και διαχέει υπόνοιες ότι ο «π» τον «χτυπάει» πολιτικά.

Ο Γιάννης Μαλαφής βέβαια, ούτε κουβέντα.

Όμως πραγματικά δεν βρίσκω το λόγο που επιρρίπτουν ευθύνες σε μας. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ανέδειξε το θέμα και εκεί ας μεταφέρουν τα παράπονά τους. Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή η εφημερίδα; Να μη βγάλει άχνα; Να μη γράψει; Να μην  αναφερθεί στην επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μπάκα;

Αντιλαμβάνομαι ότι μπορούν να νιώθουν άβολα ή βολικά, όμως δεν έχουμε να απολογηθούμε για κάτι.

Ας το καταλάβουν και τα περί... αντιπολίτευσης... ας σταματήσουν εδώ. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ