9.9.2020 22:30

Περί παραλιακού μετώπου Βροντάδου - Καρφά

Πριν λίγες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας άρθρα των συμπολιτών μας κ.κ. Αριστείδη Ζαννίκου και Κώστα Μούνδρου τα οποία και προσυπογράφουμε . Όμως θα θέλαμε να προβούμε δημοσίως σε κάποιες επισημάνσεις-συμπληρώσεις.

Α) Υπάρχει ανάγκη προφύλαξης από την μανία των θαλασσίων κυμάτων των ήδη υπαρχόντων έργων. Ήδη στον Βροντάδο, στο  τμήμα από την προβλήτα Φαφαλιών στη ΛΟΤΖΑ ως και το Άγαλμα του «ΑΦΑΝΗ ΝΑΥΤΗ» υπάρχουν φθορές στα τσιμεντοτοιχία κάτω από τους φοίνικες αλλά και την πλατεία προ του Αφανούς Ναύτη. Τα νερά τον χειμώνα βγαίνουν πάνω από τα τοιχία μέσα στον χώρο πάρκινγκ κάτω από Μούτσαινα ως και το πρώην Δημαρχείο Ομηρούπολης. Τα αυτά ισχύουν και για το ανατολικό μέτωπο της πλατείας στο «Γούβι» .

Β) Υπάρχει ανάγκη να γίνουν περισσότερες διαβάσεις πεζών στην οδό Γεωργίου Χ΄΄Φραγκ. Ανδρεάδη (δηλαδή παραλιακός από Αρμένη ως Βελονά). Και πέραν του Βελονά δεν υπάρχει πεζοδρόμιο αν και η οδός «Κωστή Λω» δεν έχει και μεγάλο πλάτος, αυτό είναι απαραίτητο έστω από την μια πλευρά.

Β) Υπάρχει ανάγκη αλλαγής του θαλάσσιου  μετώπου από γέφυρα Αρμένη ποταμού ως και μπροστά στο Ι. Τάγμα Αγ. Παντελεήμονος. Πάλι τα θαλάσσια νερά κτυπούν βίαια στα υπάρχοντα βράχια και φτάνουν πάνω στο οδόστρωμα. Ίσως αν υπήρχε μια σειρά βράχια επτά με δέκα μέτρα πιο μέσα θα ανέκοπτε τα κύματα πριν «σκάσουν» πάνω στον δρόμο.

Γ) Τι θα γίνει με το θαλάσσιο μέτωπο από το γεφύρι Παρθένη ως την διασταύρωση προς Φάρκαινα (φανάρι). Πάλι νερά , φύκια, λιλάδια βγαίνουν στον παραλιακό δρόμο….

Δ) Ο βιολογικός καθαρισμός , αποτελεί τεράστιο πρόβλημα αφού με την εικόνα του αλλά κυρίως τις  «υπέροχες»  οσμές του κάθε τόσο και λιγάκι διαφημίζει άριστα ….την Μυροβόλο Χίο.

Αν δεν γίνει κάτι με τα παραπάνω  τότε γιατί να πεταχτούν χρήματα για εξωτερικό ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο ; Για να πάρει τα έργα η θάλασσα μέσα σε δυο-τρία χρόνια;  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ