26.9.2012 16:37

«Παταξον με, ακουσόν δε»

 
Θα  προσεγγίσω το πιο κάτω θέμα όσο πιο ήπια γίνεται, με την ελπίδα οι προτάσεις μου να τύχουν αποδοχής από τον Δήμο Χίου και τον κ. δήμαρχο.
Απ’ ότι έχω αντιληφθεί, εκτελείται το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής οδού Βερίτη και παρόδων στο Βαρβάσι με ακατανόητη επιστημονική και τεχνική προσέγγιση, που δείχνει είτε ότι οι μελετητές δεν έλαβαν υπόψη τους τις ειδικές συνθήκες και  δεδομένα της περιοχής ή ο Δήμος Χίου δεν τους έδωσε τα πιο πάνω, που θα αναλύσω, αν απαιτηθεί, σε νεότερο σημείωμα.
Στην πραγματικότητα, με το έργο προβλέπεται υπερφόρτωση  του αγωγού της Βερίτη με νέους όγκους όμβριων για να διοχετευθούν στον Παρθένη, η στάθμη του οποίου ανεβαίνει επικίνδυνα και σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί  κατ’ ουσία  απόφραξη στα νερά του αγωγού της Βερίτη, με συνέπεια τις πλημμύρες στην περιοχή.
Πριν να επαληθευθούν οι προβλέψεις μου, καλό και φρόνιμο είναι ο Δήμος Χίου, που θα χρηματοδοτηθεί για να σχεδιάσει και κατασκευάσει αντιπλημμυρικά έργα, να περιλάβει το ρέμα Σκύλλας και το νοτιότερο του, φροντίζοντας ΑΜΕΣΑ για  δυο (2) ΦΘΗΝΑ έργα άμεσης απόδοσης και πολλαπλής χρησιμότητας, υλοποιώντας ταυτόχρονα αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου του 2002 - έτους ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ και ΟΜΑΣ Κάμπου-.
Στο καθένα να ανοίξει μια (1) ή δυο (2) γεωτρήσεις με φίλτρο και να κατασκευάσει με τα βράχια που υπάρχουν ένα πραγματικά ανασχετικό φράγμα, ώστε γεωτρήσεις και φράγμα να συλλειτουργήσουν ανασχετικά, αντιπλημμυρικά, βελτιωτικά της ποιότητας νερού του Κορακάρη (δηλ. να μειώσουμε τον υδράργυρο) αποτρέποντας τα νερά του ορεινού όγκου να φθάσουν στα πεδινά.
Κύριε δήμαρχε τις περισσότερες φορές που σας καταθέτω τις επιστημονικές θέσεις μου, είτε δεν τις αποδέχεστε (Φυρόλακας- Σαραπειό κλπ) ή κωφεύετε (αξιοποίηση του λιμανιού μας).
Μήπως ήρθε η ώρα να αποδεχθείτε και κάποιες, όπως  πράξατε, έστω και καθυστερημένα,  στον περιφερειακό της πόλης και στον παραλιακό δρόμο από Τάγμα μέχρι Δασκαλόπετρα; 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ