20.4.2015 16:26

Παραγωγικός συντελεστής «εργασία» σε άκρως μνημονιακές συνθήκες

Στα τελευταία μνημονιακά χρόνια, όπου εκθειάζεται με κάθε τρόπο από τους τροϊκανούς, ομοθυμαδόν με τα ντόπια τσιράκια τους, η "επιτυχία " του οικονομικού προγράμματος, όπως δηλώνει σχεδόν όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο "πολύς" Δρ. Σόϊμπλε, εξακριβώνονται τα παρακάτω στοιχεία που μαζί με την ανυπέρβλητη ανθρωπιστική κρίση, τείνουν να πάρουν το χαρακτήρα χιονοστιβάδας, με σαφή και ευδιάκριτα τα σημάδια του οικονομικού ολοκαυτώματος της χώρας μας:

  •  Η μείωση του αριθμού του εργατικού δυναμικού, ΔΕΝ συνοδεύεται και από ανάλογη αύξηση του μη ενεργού, οικονομικά, πληθυσμού, και παρατηρείται ολοένα και ογκούμενη εκροή ικανών προς εργασία ατόμων, προς το εξωτερικό.
     
  • Η παραγωγική δυναμικότητα της Ελληνικής Οικονομίας φθίνει επικίνδυνα, κρινόμενη από τους όρους του παραγωγικού συντελεστή της ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    Λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικά πολύ υψηλό ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας, η φθίνουσα τάση ενισχύεται, απελπιστικά.
  • Η παρατηρούμενη δομική μακροχρόνια ανεργία σε τόσο υψηλό ποσοστό, πέρα από το προφανέστατο αποτέλεσμα, της συσσωρευμένης και τραγικά μεγάλης απώλειας εισοδήματος, οδηγεί, σταθερά, στην βαθμιαία ΑΠΟΕΠΕΝΔΥΣΗ του παραγωγικού συντελεστή " ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ". 
  • Οι ώρες εργασίας, η σταθερή, πλήρους απασχόλησης και αντίστοιχης ικανοποιητικής αμοιβής, εργασία, πέρα από το όφελος που προσφέρουν στην Κοινωνία και στον Εργαζόμενο, υπό την εισοδηματική μορφή, με ισχυρή ροπή προς Κατανάλωση & Αποταμίευση, σταδιακά, προκαλούν ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΑΝΘΩΠΙΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, λαμβάνοντας τα χαρακτηριστικά μιας καλά μελετημένης και στοχευμένης ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ.
  • Ο εργαζόμενος αποκτά γνώσεις και εμπειρία, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η παραγωγικότητα της εργασίας.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΗΔΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ από αρκετά μακρά σειρά μνημονιακών ετών, πλήρως ΥΦΕΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, με τη γενικευμένη, δομική μακροχρόνια ανεργία, να έχει προσλάβει τρομακτικές διαστάσεις.

Όλα τα άτομα, πρώην εργαζόμενοι και νύν, άνεργοι, που απέχουν επί μακρόν από κάθε επαφή των με οιοδήποτε εργασιακό χώρο, υφίστανται μια ταχεία μορφή απόσβεσης και απαξίωσης των όποιων ικανοτήτων τους και - άρα - αντίστοιχης απομείωσης της πιθανολογούμενης παραγωγικότητος της εργασίας των, εάν και εφόσον, τους δοθεί - ξανά - η όποια ευκαιρία σταθερής ή/και part time απασχόλησής τους.

Συνεπώς, ο παραγωγικός συντελεστής ' ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ" , σταδιακά ΑΠΟΣΒΕΝΕΤΑΙ, ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ και παραμένει ΑΡΓΟΣ, ΥΠΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ και "αναγκαστικά¨ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ.

ΕΑΝ η ΤΑΣΗ αυτή, ΩΣ νομοτελειακή απόρροια, των επί 5ετία εφαρμοζόμενων ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΕΝΑΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ "γαϊτανάκι" ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ ΤΗΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ και, ΑΦΕΤΕΡΟΥ, ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟΥ ΕΞΟΒΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΚΜΑΔΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, που θα συρρικνώνει έτι περισσότερο το βαρύτατα απομειωμένο και ΙΣΧΝΟ Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (GDP), ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΕΝΑ και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ τη ΧΩΡΑ μας, στο ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και της ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ στην ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ ΕΥΡΩΖΩΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ που ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ και ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ!!!

 ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ!!!

 ΨΥΧΗ ΒΑΘΕΙΑ!!!

 ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ