5.5.2017 12:02

Το παραγωγικό μοντέλο της χώρας θα μας προκύψει … Αγοραστό

Λογοπαίγνιο με το όνομα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κάνει ο τίτλος. Η πραγματικότητα, βέβαια, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση μεταχειρίζεται κάθε τρικ για να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση απ’ τον κάβο της επικείμενης συμφωνίας. Την ώρα που το επιτελείο της διαπραγματεύεται τα ψιλά γράμματα της νέας σφαγής, οι επικοινωνιακοί μάγοι του Μαξίμου έπιασαν δουλειά.

Για να πείσουν ότι η χώρα άφησε πίσω της τη θλιβερή σελίδα των περικοπών, αρχίζουν, δήθεν, να σχεδιάζουν την επόμενη ελληνική ημέρα. Ο πρωθυπουργός το είπε σωστά. Το παραγωγικό μοντέλο που ακολούθησε η χώρα την χρεοκόπησε. Δεν προσδιορίζει, όμως τη δική του πρόταση για το μοντέλο που ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε. Εννοείται ότι η Αριστερά, ούσα επί δεκαετίες στην ασφαλή ζώνη της αντιπολίτευσης, είχε όλο το χρόνο μπροστά της να το σχεδιάσει.

Η χείρα συνεργασίας προς τους εκλεγμένους περιφερειάρχες – στο σύνολο τους, πέραν της Ρ. Δούρου να έχουν εκλεγεί με την υποστήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης – υποδηλώνει αδυναμία. Δεν παραδίδεις σε πολιτικούς αντιπάλους τη δυνατότητα να σχεδιάσουν σε περιφερειακό επίπεδο τον τρόπο ανασυγκρότησης της χώρας σου.

Και εν πάση περιπτώσει να το κάνεις, εφόσον έχεις σε τόσο εκτίμηση τις δυνατότητες τους. Φτάσαμε όμως στο σημείο η Αυτοδιοίκηση να μην λογαριάζεται δυο χρόνια τώρα από την παρούσα κυβέρνηση ως συμπαίκτης, με διαρκή υποβάθμιση του ρόλου της. Ξαφνικά την ανακάλυψε; Πολύ σύντομα, μάλιστα, κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση θα βρεθούν στα χαρακώματα εξ’ αιτίας των ευφυών ιδεών μπαχαλοποίησης του κ. Σκουρλέτη του εκλογικού νόμου.

Η συμβολική κίνηση του πρωθυπουργού να αναθέσει στις Περιφέρειες το σχεδιασμό του κατά τόπους παραγωγικού μοντέλου βγάζει μάτι ότι εντάσσεται ως κίνηση απλά στην κυβερνητική επικοινωνιακή σκακιέρα. Έχουμε παρακολουθήσει, δημοσιογραφικά, άπειρες τέτοιες από την ημέρα ανάληψης των κυβερνητικών καθηκόντων. Καλές είναι οι συσκέψεις. Να έβγαζαν και κανένα αποτέλεσμα, θα ‘ταν σίγουρα καλύτερες…

 

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ