3.3.2017 9:39

Παράδοση προς χρήση της νέας πτέρυγας στο σχολικό συγκρότημα Βροντάδου

Ως Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου και ενεργός εκπαιδευτικός εκφράζω την ικανοποίησή μου για την ολοκλήρωση της κατασκευής της νέας πτέρυγας του σχολικού συγκροτήματος των μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Βροντάδου, μιας κατασκευής που ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία για το Γυμνάσιο το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο που εδρεύουν εκεί.

            Η νέα πτέρυγα έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών, να βελτιώσει αισθητά τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών καθώς και αυτές της διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας και εν γένει να αναβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση στο νησί μας.

            Το έργο αυτό μέχρι να ολοκληρωθεί πέρασε από πολλούς σκοπέλους με πιο πρόσφατο την κήρυξη ως έκπτωτου του πρώτου εργολάβου και εν συνεχεία να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ. Στην εξέλιξη αυτή οφείλουμε να αναγνωρίσουμε με θετικό πρόσημο τη συμβολή του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου κ. Λευτέρη Παπαλάνη του οποίου η εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, (αποδεκτή κατά πλειοψηφία από το τελευταίο), καθώς και ο ίδιος προσωπικά λοιδορήθηκε. Το αποτέλεσμα έρχεται σήμερα να τον δικαιώσει και να μας διδάξει ότι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τη γνώμη των ειδικών.

Υποσημείωση: Ελπίζω και εύχομαι η Δημοτική Αρχή να έχει τη θέληση και τη βούληση να δρομολογήσει τις διαδικασίες  επισκευής της οικεία που αγοράστηκε πριν επτά (7) χρόνια για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του 2ου Γυμνασίου- 2ου Γενικού Λυκείου με τίμημα τα 250.000 ευρώ, την ανέγερση νέας πτέρυγας για τα εργαστήρια του 1ου ΕΠΑΛ Χίου και την αξιοποίηση των λυόμενων αιθουσών του συγκροτήματος του Βροντάδου για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών με πρώτη αυτή των εργαστηρίων του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στο χώρο που στεγάζεται το Εσπερινό Γυμνάσιο Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ