15.10.2013 17:25

Παράδειγμα χωρίς μίμηση

«Τους λίγους μήνες που απομένουν έως τις εκλογές, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και 3-4 «προεκλογικοί» μήνες, πρόκειται να ληφθούν ιδιαίτερα δεσμευτικές αποφάσεις για το μέλλον του δήμου, το δρόμο των οποίων έχει ήδη δείξει. Πιστεύω όμως ότι  δεν είναι ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά ορθό να αποφασίσω για λύσεις, για τις οποίες δεν θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να με κρίνουν, κάτι που είναι έξω από την πολιτική μου φιλοσοφία».

Σας ξενίζουν τα προαναφερόμενα; Είναι λόγια δημάρχου και συγκεκριμένα του δημάρχου Βόλβης Δημ. Γαλαμάτη ο οποίος χθες ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του δημάρχου.

Τι μας νοιάζει εμάς όμως τι συμβαίνει στη Βόλβη....

Σχετικά με την περιοχή σας βεβαιώ τίποτα απολύτως. Μας νοιάζει όμως να δούμε λίγο παραπέρα τι είπε ο πρώην πλέον δήμαρχος.

Με λίγα λόγια. Ο άνθρωπος πρώτα από όλα είχε πολιτικό θάρρος. Ούτε περίμενε να δει ποιοι θα είναι οι άλλοι υποψήφιοι για την εκλογική περίοδο, ούτε παίδεψε τους συμπολίτες του. Πήρε το καπελάκι του και προχώρησε παρακάτω. Πριν φτάσει όμως εκεί, δήλωσε το αυταπόδεικτο. "Δεν μπορώ εγώ να δεσμεύσω σήμερα με την ψήφο μου και τις προτάσεις μου το έργο των επόμενων. Έτσι, αφήνω σε εκείνους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται". Ορθά και κοφτά.

Στην αντίπερα όχθη της αυτοδιοίκησης, υπάρχουν εκείνοι οι εκλεγμένοι που έχουν αγκαλιάσει τη βεντούζα και ρουφούν την καρέκλα της διοίκησης αρνούμενοι να αποδεχτούν ότι ήγγικεν η ώρα να αποχωρήσουν . Αυτοί θα ψηφίσουν κανονικά το επόμενο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, χωρίς κανένα πρόβλημα και ενδοιασμό και πάνω από όλα άσχετα με το αν θα δεσμεύσουν το οποιοδήποτε νέο σχήμα προκύψει. Πόσοι θα άντεχαν να κάνουν αυτό που ο δήμαρχος Βόλβης έκανε; Πόσοι θα έμπαιναν στη διαδικασία να προκαλέσουν αυτο-ανανέωση. Στη Χίο ουδείς... Μετά βεβαιότητας το λέω.... ακόμη και αν μέσα τους ήξεραν ότι δεν θα ασχοληθούν μ εκ νέου με τα κοινά, θα συνέχιζαν να ψηφίζουν και να δεσμεύουν μέχρι την τελευταία στιγμή με την ψήφο τους οτιδήποτε...κινείται.

Προς το παρών όμως, ας μείνουμε στο παράδειγμα που δίνει ο δήμαρχος Βόλβης που εισαγάγει στην αυτοδιοίκηση μια νέα κουλτούρα. Διαφορετική ομολογώ από όσα μέχρι τώρα έχουμε δει. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ