27.4.2017 10:19

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και οι αφανείς πρωταγωνισταί

Δεν έχουν περάσει παρά λίγα 24ωρα από την ημέρα που έγινε η μεγαλειώδης εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο μεγάλο αμφιθέατρο του Ευγενιδείου Ιδρύματος. Και δεν εννοώ (μόνο) την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου[1], εννοώ την κοσμοπλημμύρα που υπήρξε! Και βέβαια όταν οι 5 Σχολές του Πανεπιστημίου απλώνονται σε 6 νησιά (από Βορρά προς Νότο: Λήμνος, Λέσβος, Σάμος, Σύρος, Ρόδος) και υποδιαιρούνται σε 16 Τμήματα, είναι φυσικό επακόλουθο η κοσμοπλημμύρα που κατέκλυσε το αμφιθέατρο και ήλθε να τιμήσει τους περίπου 40 (σαράντα) μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες από όλα τα μέρη της Ελλάδος που αρίστευσαν ο καθένας στον τομέα του!

Η οργάνωση ήταν τέλεια όπως και η παρουσίαση του προγράμματος που έγινε από τη δημοσιογράφο κ. Νίκη Λυμπεράκη, μια κυρία με ωραία εμφάνιση και με άψογη άρθρωση και εκφορά του λόγου! Στην οργάνωση, πλην των Αρχών του Πανεπιστημίου, συνέβαλε και η Χιακή Επιτροπή Στήριξης του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, που ετιμήθη στο πρόσωπο του Επ. Αρχηγού ΑΓΕΘΑ κ. Γεωργίου Σκαρβέλη. Όμως (αχ! πάλι αυτό το όμως), πουθενά δεν ακούσαμε μια φωνή συμπαραστάσεως, μιαν ευχή βρε αδερφέ(!) «δια τους ευλόγου αιτίας απωλεσθέντας αδελφούς ημών». Μέσα σ’αυτούς περιλαμβάνεται και ο κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου [λόγοι υγείας δεν του επέτρεψαν να παραβρεθεί(;)] και πιθανόν και άλλοι τους οποίους εγώ αγνοώ!...

Τελείως τυχαίως λοιπόν μέσα στο «χαρτομάνι» που προσπαθώ να βάλω σε κάποια τάξη, βλέπω ένα κείμενό του, το οποίο έχει ημερομηνία 20 Ιουλίου 1977(!!! – τα θαυμαστικά δικά μου) και τίτλο: «Τι Πανεπιστήμια θέλουμε;». Η ομιλία αυτή έγινε από τον κ. Τριανταφύλλου Σωτήριο εις το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεως των Ομηρείων! Προ 40 ετών λοιπόν υπήρχαν κάποιοι (αιθεροβάμονες τους αποκαλούσαν κάποιοι «έξυπνοι») που οραματίζοντο το τι θα προσέφερε η ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα χειμαζόμενα (από πολλές πλευρές, και όχι μόνο από οικονομικής πλευράς) νησιά του Αιγαίου! Αυτούς τους «αιθεροβάμονες» λοιπόν πρέπει να τους τιμούμε (έστω και αν απουσιάζουν δικαιολογημένα) και επίσης να ανάβομε και κάποιο κεράκι στη μνήμη άλλων (Κρεατσάς κλπ.) που «έφυγαν».

Το βιογραφικό του κ. Τριανταφύλλου δεν το γνωρίζω. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας με πολλές και μεγάλες δωρεές και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και ότι ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων για τους οποίους γράφω ότι «δεν γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους – και τανάπαλιν».

Αγαπητοί Αναγνώστες,

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι μια μικρή «επένδυση» για τα νησιά μας, διότι έγινε και πέτυχε του σκοπού του (των σκοπών του). Αυτές οι «φουρνιές» των επιστημόνων αναβάθμισαν ποιοτικά τους εργαζομένους (δυστυχώς πολλοί εκπατρίζονται για να βρουν δουλειά) και σίγουρα είναι ένα κεφάλαιο ανεκμετάλλευτο εν πολλοίς για την Ελλάδα μας.

Εύχομαι καλή πρόοδο στα παιδιά και Καλή Ανάσταση σε όλους μας[2].

 

[1]    Όνομα και πράγμα «Προκόπης». Πώς τα προλαβαίνει όλα; Σ.σ.: άραγε ο Χιώτης (Βροντα­δούσης) Δήμαρχος Αθηναίων είχε προσκληθεί στην εκδήλωση;

[2]    …Μεσολάβησαν οι εορτές!... Συγχωρήστε με αδέλφια μου!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ