28.7.2018 12:57

ΠΑΜΒΡΟΝΤΑΔΟΥΣΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Έχει νόημα ή όχι;

 Γενική είναι η εκτίμηση (πεποίθηση) ότι, κάποια συνέδρια “γίνονται απλώς για να γίνουν”! Γι' αυτό και δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Προφανώς, αυτή η διαχρονική διαπίστωση, εξηγεί το ερώτημα που θέτουν (νομίζω καλόπιστα) συμπολίτες και μη, περί του τί ακριβώς επιδιώκει και τί μπορεί να επιτύχει το φετινό Παμβρονταδουσιακό Συνέδριο (10-12 Αυγούστου στην ΠΕΚΕΒ).

  Προσωπικά, από την έως τώρα εμπειρία μου, μπορώ να βεβαιώσω ότι, τα λίγα προηγούμενα Συνέδρια που διοργανώσαμε προ πολλών ετών στον Βροντάδο, έθεσαν στόχους οι περισσότεροι των οποίων επιτεύχθηκαν στα χρόνια που ακολούθησαν προς όφελος της τοπικής Κοινωνίας. 

   Νομίζω κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και τώρα, παρά τις δυσκολίες των καιρών που διανύουμε, τις αβεβαιότητες του αύριο και παρά το γεγονός ότι, ο Βροντάδος, την τελευταία εικοσαετία, αποψιλώθηκε από κρίσιμες, για τον τοπικό πληθυσμό, Υπηρεσίες, χάνοντας, εν τέλει και το αυτοδιοίκητο αυτού.

   Κατά τη διάρκεια του φετινού Συνεδρίου, επιλέχθηκε να τεθούν προς συζήτηση θέματα που σχετίζονται με το “ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ” στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Χωροταξίας και των υποδομών, της προστασίας και ανάδειξης του πολιτισμικού και φυσικού περιβάλλοντος αλλά και των δεδομένων και προοπτικών που μπορούν να καθορίσουν στο εξής, τον λεγόμενο επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων μας.

  Στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια των τριών συνεδριάσεων, πέρα από τις εισηγήσεις που θα ακουστούν, ΚΑΘΕΝΑΣ και ΚΑΘΕΜΙΑ θα μπορέσει να τοποθετηθεί επι των, ως άνω, θεμάτων, να εκφράσει προφορικά αλλά ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ και περιεκτικά ιδέες αλλά κυρίως, ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ θα έχουμε τη δυνατότητα να καταθέσουμε ΓΡΑΠΤΩΣ  προτάσεις ώστε να περιληφθούν στα επίσημα πρακτικά του Συνεδρίου.

  Πρακτικά τα οποία, έντυπα και ηλεκτρονικά, θα τεθούν στη διάθεση όλων  κυρίως όμως των Τοπικών, Περιφερειακών και Κρατικών Αρχών των επόμενων ετών, προκειμένου να βοηθηθούν τόσο στον εντοπισμό των προβλημάτων του Βροντάδου όσο και στην αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων αυτών.

   Βέβαια, αν αυτός είναι ο κύριος στόχος του Συνεδρίου μας, πρέπει δημόσια να πω ότι, ταυτόχρονα, κατά νου έχουμε κάποιους παράλληλους στόχους:

ΠΡΩΤΟΝ να κινητοποιήσουμε την πλειοψηφία του ανθρώπινου δυναμικού του Βροντάδου κυρίως όμως τους νέους και τις νέες μας αλλά και δεκάδες καινούργιους συμπολίτες οι οποίοι, τα τελευταία χρόνια, επέλεξαν τον Βροντάδο ως τόπο κύριας κατοικίας και

ΔΕΥΤΕΡΟΝ να επανασυνδεθεί με την πατρώα γη (όχι μόνο ψυχικά αλλά και λειτουργικά) ένας αξιόλογος αριθμός Βρονταδουσίων που,κυρίως ως επιτυχημένοι επιστήμονες και επιχειρηματίες, δρουν, επί χρόνια, στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Εξυπακούεται ότι, οι ως άνω στόχοι, (κύριος και παράλληλοι), κάθε άλλο παρά εύκολοι είναι στην, εν συνόλω, επίτευξή τους. ΄Ομως, όπως θέλω να πιστεύω, όλοι και όλες θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατόν, ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Ήδη, μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι, κάποια “ΚΕΡΔΗ” έχουν προκύψει φέτος, έτους εορτασμού των  ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΩΝ από την επανένωση του Βροντάδου (1918-2018) τα οποία θα μπορέσουν-όσοι το επιθυμούν-να τα αποκτήσουν..

  Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, ο Δήμος Χίου, μετά από σχετική πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου, κατά το τριήμερο 10-11 και 12 Αυγούστου, θα τιμήσει Ιερούς Ναούς, πρώην αιρετούς, Σχολεία, Σωματεία, Εφοπλιστικούς Οίκους και συμπολίτες για την εν γένει προσφορά τους στον Βροντάδο.

  Νομίζω ότι, όλα όσα προανέφερα, εξηγούν και δικαιολογούν το ενδιαφέρον που ήδη έχει εκδηλωθεί για το Συνέδριό μας το οποίο όλοι και όλες μπορούμε και πρέπει να στηρίξουμε δια της συμμετοχής μας σ' αυτό.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ