2.5.2018 10:40

Όταν σχεδόν ξέρουμε, τι ακριβώς ψάχνουμε;

Η εποχή μας προσφέρει δεκάδες εργαλεία για να διαχειριστούμε ή να κατανοήσουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε αλλά και τις εντυπώσεις που αυτό δημιουργεί στους επισκέπτες μας, όσοι από αυτούς επιμένουν να έρχονται στο νησί μας. 

Μια γρήγορη ματιά σε κάποια από αυτά τα εργαλεία όπως είναι για παράδειγμα το «Trip Advisor»προσφέρει μια άμεση εικόνα των προτιμήσεων των επισκεπτών και των ντόπιων στα μνημεία και στα αξιοθέατα, στις παραλίες και στην αγορά, στο φαγητό και στη διασκέδαση. 

Τα πράγματα στην συγκεκριμένη μηχανή τουριστικών πληροφοριών είναι αρκετά ξεκάθαρα. Πρώτο σημείο ενδιαφέροντος είναι ο Ανάβατος. Και μπορεί για το νησί να αποτελεί απλά ένα ξεχασμένο μνημείο, ένα σημείο όπου η γραφειοκρατική λήθη συναντά την πολιτική ανεπάρκεια, ωστόσο ο χαρακτήρας και η ιστορία του μνημείου- χωριού συγκινεί και γοητεύει. 

Η λίστα των πρώτων πέντε επιλογών δεν είναι μακρά. Είναι ένας μπούσουλας όμως για κάθε ενδιαφερόμενο να καταπιαστεί πρώτιστα με εκείνο που συναρπάζει και συγκινεί τους επισκέπτες του. 

Ακολουθεί το Πυργί, το μοναστήρι της Νέας Μονής, το Κάστρο της Χίου, τα Οθωμανικά Λουτρά και τέλος οι Μύλοι στα Βυρσοδεψία. 

Σαφώς και οι επιλογές των επισκεπτών και τα σχόλια και οι εντυπώσεις τους καταγράφονται και σε πολλά άλλα πεδία αλλά είπαμε, ας δούμε αυτά που εμφανίζονται πρώτα. 

Προτού λοιπόν σπεύσουμε στο εγγύς μέλλον να καταπιαστούμε με κάποια νέα μελέτη που θα δείξει τον τουριστικό μας μαρασμό καλό θα ήταν να δούμε τα «εργαλεία» που προσφέρει το διαδίκτυο. Άμεσα θα γνωρίζουμε που οφείλουμε να στρέψουμε την προσοχή μας εντείνοντας την προβολή και βελτιώνοντας το σύνολο των διευκολύνσεων των επισκεπτών να φτάσουν σε αυτά. 

Ας επικεντρωθούμε στο τι ακριβώς θέλουμε εμείς να βλέπει ο επισκέπτης στα μνημεία μας. Ποιες εντυπώσεις θέλουμε εμείς να παίρνει μαζί του. 

Προβλήματα υπάρχουν παντού στα παραπάνω. Απραξία και αδιαφορία σε συνδυασμό με την τοπική ραστώνη και καθυστέρηση, στερούν καλύτερες εντυπώσεις, καλύτερη μετάδοση αυτών των εμπειριών από στόμα σε στόμα. 

Υπάρχουν τα εργαλεία και ας μην παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας ότι κυνηγάμε να βρούμε το...μονόκερο στην  τοπική μας ιστορία.

Από δικαιολογίες έχουν χορτάσει ακόμη και οι κότες.... 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ