16.1.2018 10:04

Όταν το δίκιο χάνεται κι ο λαϊκισμός πρυτανεύει

                Προσωπικοί λόγοι δεν μου επέτρεψαν να παρευρίσκομαι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εξάλλου, στην ημερήσια διάταξη δεν ήταν εγγεγραμμένο και δεν προβλεπόταν προγραμματισμένα να συζητηθεί κάποιο άλλο ζήτημα εκτός εκείνων της ημερήσιας διάταξης. Ωστόσο, για μια ακόμη φορά (που στο σύνολό τους πρέπει να ξεπερνούν τις 10-15 φορές), τέθηκε προ ημερησίας διάταξης, προς συζήτηση και λήψη Απόφασης, το ζήτημα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί εδώ και πολύ καιρό εξαιτίας της πλημμελούς λειτουργίας του χώρου παραμονής μεταναστών-προσφύγων, στην πρ. ΒΙΑΛ στο Χαλκειός.

                Οι κάτοικοι δικαίως διαμαρτύρονται, αφού ζουν εκεί δύσκολες καταστάσεις. Λεηλασίες προσωπικών περιουσιών, έντονη κινητικότητα μεταναστών σε ιδιοκτησίες των κατοίκων της περιοχής, μικροκλοπές, ζημιές, κλπ. Όλα αυτά οφείλονται στην ανικανότητα του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Μουζάλα και των συνεργατών του να επιβάλλουν όρους και κανόνες λειτουργίας σε μια δομή που απευθύνεται σε ανθρώπους και όχι … ζώα. Διότι, οι συνθήκες διαμονής των ανθρώπων αυτών είναι αφενός συνθήκες που εμείς θα βάζαμε τα … ζωντανά μας και αφετέρου οι συνθήκες αντιμετώπισης των κατοίκων της περιοχής εκ μέρους της κεντρικής Πολιτείας είναι σαν να ζουν οι μόνιμοι αυτοί κάτοικοι σε ένα τόπο όπου συντηρείται ένας απέραντος … στάβλος (βλέπε πρ. ΒΙΑΛ σήμερα).

                Ο Δήμος Χίου, ευθύς μόλις ξέσπασε η λαίλαπα του πολέμου και ακολούθησαν οι μεταναστευτικές ροές συνεργάστηκε με την Ελληνική κυβέρνηση. Υπέγραψε Συμβόλαιο με τον κ. Μουζάλα ότι οι μετανάστες εκεί μόνο θα καταγράφονται, θα μένουν το μέγιστο μέχρι 3 ημέρες και θα φεύγουν. Αυτό δεν τηρήθηκε ποτέ από τον κ. Μουζάλα. Επίσης, συμφώνησε ο κ. Μουζάλας ότι, ο χώρος θα είναι περιορισμένος, φυλασσόμενος, θα έχει μέγιστο όριο στον αριθμό των εκεί φιλοξενουμένων (που δεν θα υπερβαίνει τα 800- 1.000 άτομα), θα υπάρχει κοινή επιτροπή εποπτείας Δήμου και Υπουργείου όπου θα παρακολουθείται η λειτουργία της δομής και θα υποδεικνύονται πράγματα για τη βελτίωσή της και –κυρίως – την μη πρόκληση κοινωνικής αναταραχής στην ευρύτερη περιοχή. Από όλα αυτά ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ Ο κ. ΜΟΥΖΑΛΑΣ !!! (βέβαια, θα μου πει κάποιος: έχουν πει και σε τίποτα αλήθεια οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ; Εδώ το <<όχι>> το κάνουν <<ναι>> και το αντίστροφο ! Εσύ περίμενες να τηρήσει τον λόγο του ο Μουζάλας; Σε αυτό δεν θα διαφωνήσω !).     

                Ξαναλέω και ξαναγράφω για πολλοστή φορά: Οι πρόσφυγες και μετανάστες κάπου θα πήγαιναν. Είτε το θέλουμε είτε όχι είμαστε σε νησί και δεν υπάρχουν φράχτες στη θάλασσα, όπως στον Έβρο ή την Κακκαβιά. Στη Μυτιλήνη βρίσκονται σε δυο σημεία. Στη Μόρια το πρώτο και στις παρυφές της πόλης της Μυτιλήνης το δεύτερο. Στη Σάμο βρίσκονται μόλις ένα χιλιόμετρο έξω από την πόλη (στον περιφερειακό της). Στη Λέρο πλησίον του χώρου του πρ. Ψυχιατρείου. Στην Κω σε δυο σημεία (hot spot και ΠΡΟΚΕΚΑ). Μήπως οι εκεί Δήμαρχοι και οι εκεί τοπικές κοινωνίες δεν φωνάζουν; Φωνάζουν κάθε μέρα. Και τι γίνεται; Τίποτα. Απεναντίας, επειδή εγώ πήγα στη Μυτιλήνη και είδα τι γίνεται και έχω και στη Σάμο γνωστούς και μαθαίνω, σας πληροφορώ ότι στη Χίο είναι κατά πολύ καλύτερη η κατάσταση. Στην δε Κω σας πληροφορώ ότι οι μετανάστες δεν είναι λιγότεροι από τη Χίο. Έχω πει και το ξαναλέω: Όποιος βγαίνει ελαφρά τη καρδία και λέει <<πάρτε τους από εδώ και πηγαίνετέ τους όπου θέλετε στην ενδοχώρα>> ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. Η Ελληνική συνείδηση πρέπει να αφορά την προστασία ολόκληρου του ελλαδικού χώρου: από τη Θράκη μέχρι το Καστελλόριζο, από τους Οθωνούς μέχρι τη Γαύδο. Όποιος νομίζει ότι, μεταφέροντας το πρόβλημα από τη Χίο μετατοπίζοντάς το στην Ειδομένη ή την Αθήνα ή την Πελοπόννησο, συγγνώμη, αλλά δεν έχει Ελληνική συνείδηση. Η λύση είναι μια: ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Εάν αυτή η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας τηρηθεί να είστε σίγουροι ότι εδώ θα μείνουν ελάχιστοι (που και αυτοί θα προχωρήσουν προς άλλα Ευρωπαϊκά κράτη).

                Όμως, οι αριστερές αγκυλώσεις του κ. Μουζάλα και των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ δεν αντέχουν να τηρήσουν τη συμφωνία αυτή. Ήλθε ο κ. Μουζάλας και μας αράδιασε μια σειρά ψέματα. Είπε ότι, εάν δεν μείνουν εδώ θα καταπέσει η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας ! Μα, εάν καταπέσει αυτή η Συμφωνία θα φταίει ο ίδιος και η Ελληνική κυβέρνηση. Γιατί; Διότι δεν χορηγεί τα αρνητικά άσυλα σε όσους δεν είναι πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να μένουν όλοι εδώ. Αυτός είναι η αιτία που δεν φεύγουν οι μετανάστες από τα νησιά. Πληροφορήθηκα ότι, επί μήνες γνωρίζουν για πληθώρα ατόμων (και στη Χίο) ότι, έχει εκδοθεί αρνητική απάντηση για αυτούς και δεν τους χορηγείται διότι, αφενός δεν ξέρουν πως θα αντιδράσουν και που και πως θα τους πάνε εάν αντιδράσουν βίαια και αφετέρου διότι δεν συμφωνούν με την επιστροφή ατόμων ως ιδεολογική πρακτική. Μιλάμε, δηλαδή, για πλήρη ανικανότητα στη δημόσια διοίκηση αλλά και αριστερές αγκυλώσεις που έχουν επιπτώσεις στην πατρίδα και την κοινωνική συνοχή μας ! Συνεπώς, ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ! 

                Ερχόμαστε τώρα στα καθ΄ημάς. Τι πρέπει να γίνει για να εξασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή;

                1). Να κατασκευαστεί αξιοπρεπές σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης στο χώρο της πρ. ΒΙΑΛ. με ευθύνη της διοίκησης της δομής.

                2). Να απαγορευτεί η έξοδος από το Κέντρο των εκεί ευρισκομένων μετά τη δύση του ηλίου και μέχρι το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας.

                3). Να υπάρχει έλεγχος εισόδου-εξόδου (με τη χορήγηση ηλεκτρονικής κάρτας εισόδου- εξόδου για τη διάρκεια της ημέρας).   

                4). Να προσληφθούν 15-20  φύλακες, όλοι από την περιοχή των Καμποχώρων -με προτεραιότητα το Χαλκειός-, με αποκλειστικό σκοπό την διενέργεια περίπολων στην περιοχή της ΒΙΑΛ (από τη βάση της και μέχρι ακτίνα 2 χιλιομέτρων) όπου θα επιτηρούνται ημέρα και νύκτα οικόπεδα, αγροτεμάχια, οικίες και κτίσματα της περιοχής.

                5). Να χορηγηθούν άμεσα όλες οι αρνητικές απαντήσεις όσων ήδη ευρίσκονται εκεί και δεν έχουν χορηγηθεί και να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

                Όλα αυτά εάν γίνουν δεν νομίζω να τίθεται πλέον ζήτημα κοινωνικής αναταραχής, τουλάχιστον μέχρι την εξάλειψη του φαινομένου των μεταναστευτικών ροών. Αυτά όλα, όμως, δεν είναι θέματα που αφορούν το Δήμαρχο αλλά τον Υπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Αυτά είναι τόσο δύσκολα για τον κ. Μουζάλα, να τα κάνει, τη στιγμή που μοιράζονται εκατομμύρια σε ΜΚΟ, κλπ., από την Eυρώπη; Αυτά δεν τα βλέπει; Ποιο είναι το αντικείμενο ενασχόλησής του, ως Υπουργείο; Μπορεί να μας πει;

                Έρχονται κάποιοι και επιτίθενται στο Δήμαρχο. Κατανοώ την αγανάκτησή τους και εάν ήμουν στη θέση τους μπορεί να φώναζα και περισσότερο. Με μια διαφορά: Θα φώναζα στον κατάλληλο άνθρωπο και όχι σε όποιον βρίσκω μπροστά μου και είναι η εύκολη ΄΄λεία΄΄  για να εκτονωθώ εγώ… Διότι, έτσι και το πρόβλημα δεν λύνεται, αλλά και ο αρμόδιος (Υπουργός) δεν χαμπαριάζει απευθυνόμενος εσύ σ΄άλλον…

                ΄΄Λύσσαξαν΄΄ κάποιοι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και προπηλακισμούς αισχίστου είδους. Η δημοκρατία, κύριοι, αυτά δεν τα επιτρέπει.  Όλοι όσοι επικαλούνται τη δημοκρατία, τα δικαιώματά τους και το Σύνταγμα, για να επιτύχουν τα ΄΄θέλω΄΄ τους, ξεχνούν τη μεγαλύτερη υποχρέωση: Την ηθική και νόμιμη απαίτηση, όχι την παράλογη και ετσιθελική. Όχι αυτήν που λέει <<μακριά από εμένα και ας πάει το κακό στο γείτονα>>. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη, είναι ζούγκλα !

                Ο Δήμος Χίου ενήργησε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με όσα η νομοθεσία του επιτρέπει. Ζούμε στο 2018 και όχι στο 1945, ούτε στο 1961 ούτε στο 1981. Τα τσαμπουκαλίκια άλλων εποχών και άλλων αιρετών έχουν παρέλθει. Εάν είσαι νόμιμος (και κυρίως ενεργείς με ηθικά κριτήρια) τότε να απαιτείς και να διεκδικείς με σθένος. Εάν όχι, οι τσαμπουκάδες δεν περνούν. Διότι εάν μάθεις έτσι να επιβιώνεις, θα βρεθεί μελλοντικά κάποιος πιο τσαμπουκάς από εσένα και θα σε αλέσει μια Χρυσή Αυγή ή ένας σύγχρονος κομμουνισμός. Και τα δυο αυτά μορφώματα στηρίζονται στο φασισμό και στο <<αποφασίζω και διατάζω>>. Εκεί θέλουμε να πάμε;

                Ζήτησε ο Δήμος να γίνει αγωγή έξωσης του Υπουργείου, όταν στο τέλος του χρόνου λήγει το μισθωτήριο της ΒΙΑΛ. Ασφαλώς και ιδιαίτερα έχοντας απέναντί μας έναν αναξιόπιστο συμβαλλόμενο που μέχρι σήμερα μάς εμπαίζει. Μάς εμπαίζει με τον πιο χυδαίο τρόπο, αφού, δεν φτάνει που δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα, αλλά λέει και ψέματα. Είπε ο κ. Μουζάλας στους κατοίκους του Χαλκειούς ότι <<φταίει ο Δήμαρχος που λειτουργεί η ΒΙΑΛ, διότι είχα εξασφαλίσει 3,5 εκατομμύρια Ευρώ να κάνω αλλού τη δομή και ο Δήμαρχος δεν έδωσε το χώρο>>. Δεν είπε, όμως, ο ΨΕΥΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ότι ήθελε να πάει στον Χ.Α.Δ.Α.- πρώην Σκουπιδότοπο (στης ΄΄Κόρης το Γεφύρι΄΄ από πάνω) και να φέρει εδώ χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι θα περιφέρονταν στο Δαφνώνα, στις Καρυές και μέσα στην πόλη της Χίου (αφού η Αγ. Αικατερίνη, ο Αγ. Σπυρίδων Νερομύλων, ο Καστρομηνάς, τα Καθίσματα των Καρυών, η Παφυλίδα του Δαφνώνα, οι Αγ. Σαράντα, η Παναγία Βοήθεια, θα ήταν σε πολύ κοντινή με αυτά απόσταση). Είπε, λοιπόν, ότι δεν του δώσαμε τον ΧΑΔΑ. Και καλά κάναμε και δεν του τον δώσαμε. Δεν είπε, όμως, ότι του προτείναμε το <<18>> στο Αίπος και μάλιστα από κοινού με την Περιφέρεια και τους δυο Βουλευτές του Νομού, με την προϋπόθεση να γίνει μια χωροθέτηση για όλες τις δομές σε ένα σημείο στο νησί. Αυτή την απόφαση πήρε και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτό το απέκρυψε. Κι ενώ εκεί υπάρχει μεγάλη έκταση (μάλιστα ανήκουσα στο Ελληνικό Δημόσιο, οπότε και μπορούσε να κάνει εκεί ότι θέλει, δίχως πολλές διαδικασίες, αφού δεν θα εμπλέκονταν πολλοί φορείς), απέρριψε την πρόταση για τους δικούς του λόγους, μαζί με τον κ. Τόσκα.

Αυτά δεν τα είπε στους Χαλκούσους, αλλά έκαμε το εύκολο για τον ίδιο: Τους έστρεψε κατά του Δήμου. Δηλαδή <<δεν μπορώ να βαρέσω τον γάιδαρο και βαράω το σαμάρι>> !!! Αυτός είναι ο ανεκδιήγητος Μουζάλας που θα μείνει στην ιστορία, για τους Χιώτες τουλάχιστον, ως ο πιο ανίκανος να διαχειριστεί ένα ζήτημα που του έθεσε η Ελληνική Πολιτεία.

                Θεωρώ άδικη και παράλογη την επίθεση που δέχεται ο Δήμαρχος Χίου. Όλοι του προσάπτουν ότι διέθεσε τη ΒΙΑΛ. Αλλά κανένας δεν λέει με ποιους όρους την διέθεσε και ποιες προϋποθέσεις. Επίσης, κανένας δεν λέει ότι, εάν δεν την έδινε θα πήγαιναν τότε (αυτό είναι βέβαιο) σε ένα ανενεργό στρατόπεδο της ευρύτερης περιοχής. Εθελοτυφλούν όλοι και βρίζουν, καταρώνται, προπηλακίζουν, αλλά δεν προτείνουν καμία λύση. Αποσιωπούν, επίσης, επίτηδες ότι, όταν ανέλαβε ο Βουρνούς την 1η Σεπτεμβρίου 2014 υπήρχε ο χώρος πλησίον του Εργατικού Κέντρου γεμάτος με πρόσφυγες (που, ασφαλώς, δεν τους πήγε εκεί ο Βουρνούς, αλλά τους βρήκε εκεί) και με τον Δημοτικό Κήπο και την πόλη γεμάτα πρόσφυγες μετακινούμενους πεζή νυχθημερόν. Το <<ανάθεμα>> και το <<απελθέτω απ΄εμου το ποτήριον τούτο>> δεν είναι λύση. Τα <<κάστανα από τη φωτιά>> ας έλθει να βγάλει όποιος έχει την ικανότητα. Αλλά ο υπεύθυνος διοικητής δεν είναι αυτός που δεν παίρνει θέση και Αποφάσεις για να μην τρωθεί πολιτικά, αλλά αυτός που δίνει λύσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής του. Κάποτε, όταν όλα αυτά τελειώσουν, θα αποκρυσταλλωθεί η εικόνα ποιος ενήργησε συνετά και ποιοι <<την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια>>…  (μήπως ο αείμνηστος Καλουτάς δεν είχε στείλει τους –τότε– Κούρδους στη ΒΙΑΛ; - Ποια εικόνα έχουμε σήμερα για τον μακαρίτη;  Ότι ήταν Νομάρχης με όραμα και άφησε έργο). Όταν δε απέναντί σου έχεις έναν αναίσθητο συμβαλλόμενο (ως εταίρο) πρέπει να εξαντλήσεις όλα τα ΝΟΜΙΜΑ μέσα, με αξιοπρέπεια και μη κινδυνεύοντας άλλως να χάσεις το δίκιο σου !

                Κατανοώ πλήρως τη στάση των κατοίκων πέριξ της ΒΙΑΛ, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουν και όσα οι ίδιοι βιώνουν καθημερινά. Αλλά και η παραπληροφόρηση, που τεχνηέντως καλλιεργείται, τρέχει σαν χιονοστιβάδα μέσα στα χωριά.

Εκείνο που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία, με τα οποία διακατέχονται ορισμένοι αιρετοί που νομίζουν ότι θα γίνουν Δήμαρχοι ή επικεφαλής παρατάξεων. Ζήτησαν κάποιοι, να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Απόφαση για να κλείσει ο δρόμος προς την πρ. ΒΙΑΛ, για τα μεγάλα οχήματα, προκειμένου να μην μεταφέρουν τους επιπλέον οικίσκους, τοποθετώντας πλησίον του δρόμου ογκώδη αυτοκίνητα του Δήμου. Ο Δήμος Χίου εξ αρχής δήλωσε δημόσια ότι, αντιτίθεται στην με καθοιονδήποτε τρόπο επέκταση της δομής στην πρ. ΒΙΑΛ και θα την αναχαιτίσει με κάθε ΝΟΜΙΜΟ μέσο. Είμαστε δημόσιος φορέας, όχι αναρχική ομάδα. Εκφράζουμε τον λαό και υπηρετούμε μια συντεταγμένη δημοκρατικά και νομικά Πολιτεία. Ασκήσαμε όλα εκείνα τα ένδικα μέσα προκειμένου να μην γίνει η επέκταση. Το διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση. Προσφύγαμε στη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη δεν απεδέχθη το αίτημά μας. Τι πρέπει να κάνουμε; Να αυθαιρετήσουμε; Δηλαδή, όταν το ίδιο Δικαστήριο εξέδωκε Απόφαση για το Μερσινίδι, οι Υπουργοί κ.κ. Τόσκας και Μουζάλας δεν την αποδέχθηκαν; Τότε η δικαιοσύνη ήταν καλή και τώρα δεν είναι;  Ακούστηκαν τρομερά πράγματα από ανθρώπους που διατείνονται ότι έχουν σειρά ετών στην τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα ασκήσαντες διοίκηση σε θέσεις διακριτές! Δεν γνωρίζουν ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου; Δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι, αυτά τα πράγματα επισύρουν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες; Δεν έχουν σωφρονιστεί από το πλήθος των μηνύσεων για παραβάσεις στις οποίες έχουν υποπέσει για μια σειρά ζητημάτων στη δημόσια διοίκηση; Ο διακαής πόθος για την πρωτοκαθεδρία και ο εξευμενισμός των ψηφοφόρων τους έχει οδηγήσει στα να παρεκτρέπονται και να αυθαιρετούν; Δεν είναι η ψηφοσυλλογή ολετήρας συνειδήσεων, ούτε ολετήρας στην εφαρμογή της νομιμότητας. Όλα έχουν ένα όριο. Υπάρχει και αξιοπρέπεια. Κι εγώ εάν ήμουν στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπήρχε περίπτωση να ψηφίσω να κλείσει ο δρόμος με αυτοκίνητα του Δήμου. Για τους εξής λόγους:

1). Διότι, δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα το Δημοτικό Συμβούλιο,

2). Διότι, δεν υπάρχει περίπτωση μια τέτοια απόφαση του ΔΣ να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (που πρέπει, για να είναι νόμιμη),

3). Διότι, για να κλείσεις ή έστω παρεμποδίσεις τη διέλευση σε δρόμο οφείλεις να έχεις την έγκριση της Αστυνομίας ή την εντολή της Εισαγγελίας,

4). Διότι, εφόσον κάνεις Δικαστήριο και το χάνεις, εν γνώσει σου παρανομείς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται,

5). Διότι, είναι βεβαιότατο ότι, δεν υπήρχε περίπτωση δημοτικός υπάλληλος-οδηγός να πάρει το όχημα του Δήμου και να κάνει κάτι τέτοιο, ακόμη και εάν λάμβανε τέτοια εντολή από το Δήμο, μετά τα όσα προηγήθηκαν.

 Συνεπώς, όσοι πρότειναν τούτο μιλούν εκ του ασφαλούς, ξέροντας ότι δεν γίνεται και το κάνουν με μοναδικό σκοπό και στόχο να πλήξουν τη δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα το πρόσωπο του Δημάρχου. Δημαγωγία αίσχιστου είδους !!! Λυπάμαι και ντρέπομαι για όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πλήρης εκμετάλλευση ανθρώπων-μονίμων κατοίκων που έχουν πληγεί από την ανικανότητα της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού και στη λειτουργία των δομών καταγραφής ή/και φιλοξενίας, ελέω ψηφαλακιών!!! Βέβαια, οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι, ούτε εκείνοι πήγαν να σταθούν πλησίον τους σε όσα κάνουν, αλλά μόνο στα Συμβούλια είναι λαλίστατοι! Γνωρίζουν, επίσης, ότι είναι οι ίδιοι που πρότειναν στο Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει και ΠΡΟΚΕΚΑ (Κέντρο Παραβατικών) μέσα στην ίδια τη ΒΙΑΛ (ευτυχώς, υπάρχουν τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, για τους λόγου το αληθές). Είπαμε, όλα έχουν ένα όριο! Μπορεί κάποιοι να φωνασκούν κατά του Δημάρχου, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που έχουν, πλέον, καταλάβει τι είδους πολιτικές εξυπηρετούνται από ορισμένους, όταν <<βαρούν το σαμάρι, αντί τον γάιδαρο>> !

Ελάτε όλοι μαζί να ενωθούμε, να απαρτίσουμε ένα ενιαίο, κοινό, μέτωπο και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: α) την επιστροφή στην Τουρκία όσων δεν είναι πρόσφυγες και β) την αξιοπρεπή διαβίωση στις δομές φιλοξενίας, με τη φύλαξη, τον έλεγχο και την απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύκτα εκτός δομής. Δεν αφορά αυτό μόνο τους μονίμους κατοίκους, αλλά και τους ίδιος τους μετανάστες (για την προστασία τους).

Ελάτε να δώσουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης απέναντι στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μας κοροϊδεύει και μάς έχει εγκαταλείψει. Όχι όλα στο Δήμο.- 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ