21.3.2017 20:08

Όσα έγιναν στο Ομήρειο επί 2,5 χρόνια

Με την αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου ως επικεφαλής πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. θεωρώ υποχρέωσή μου να ενημερώσω για το έργο που επιτελέστηκε στον Oργανισμό κατά τα τελευταία 2,5 χρόνια. Παράλληλα να ευχαριστήσω όλους όσους συνετέλεσαν και συνέδραμαν σ’ αυτή την προσπάθεια, με το θεσμικό τους ρόλο, με την ιδιότητα του στελέχους, του συνεργάτη και τέλος του πολίτη, που τίμησαν και επικρότησαν τις επιλογές μας.

Όπως έχει αναγνωριστεί, κυρίως από την κοινή γνώμη, το Πνευματικό μας Κέντρο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα προχώρησε μπροστά, άνοιξε τα φτερά του σε νέους ορίζοντες, διατηρώντας παράλληλα ή ενισχύοντας τις μέχρι σήμερα παραγωγικές του δράσεις και διοργανώσεις, μέσα από το πνεύμα και τα οράματα της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Χίο», όπως διατυπώθηκαν και επισημάνθηκαν τουλάχιστον στο ξεκίνημά της, της οποίας είμαι από τα πρώτα στελέχη που στρατεύθηκαν.

Συνάψαμε συμφωνίες με πολιτιστικούς και πνευματικούς φορείς παγκοσμίου κύρους, με τους οποίους συνυπογράψαμε κορυφαίες συνεργασίες και πιο συγκεκριμένα:

  1. Την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης προσφέροντας στο κοινό της Χίου τη δυνατότητα να απολαμβάνει καλλιτέχνες, δημιουργούς και αριστουργήματα του κλασικού και πιο σύγχρονου λυρικού θεάτρου. Πολιτιστικοί και πνευματικοί οργανισμοί από εβδομήντα χώρες και ανάμεσά τους το Ομήρειο ΠΚΔΧ, συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα πάνω από πέντε εκατομμύρια θεατές να παρακολουθούν ταυτόχρονα με τους Χιώτες πολίτες την ίδια παράσταση
  2. Την Εθνική Λυρική Σκηνή, που, εκτός από παραστάσεις, με ειδικές παραγωγές εκπαιδεύει τη νέα γενιά στην κλασική μουσική και στην όπερα.
  3. Τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ένα νέο σχετικά πολιτιστικό φορέα, αλλά με παγκόσμια αναγνώριση ως κυψέλη προώθησης νέων ιδεών και νέων τάσεων στις τέχνες.
  4. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα  «Μιχ. Κακογιάννης» κ.α.
  5. Για πρώτη φορά στη σκηνή του Ομήρειου ανέβηκε και παίχθηκε οπερέτα δικής μας παραγωγής, σε συνεργασία με αγγλική ορχήστρα, με μεγάλη επιτυχία.

Οι παραπάνω συνεργασίες υπόσχονται ένα πολιτικό γίγνεσθαι έξω από τα καθιερωμένα και τοποθετούν το Πνευματικό μας Κέντρο στη θέση που του αρμόζει, πέρα από τα γεωγραφικά όρια του νησιού μας.

Έχουμε προβεί σε αύξηση του αριθμού των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται ετησίως (παραστάσεις, συναυλίες, προβολή ταινιών, επιστημονικά συνέδρια, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, εκθέσεις, κ.λ.π), με μικρότερο μάλιστα προϋπολογισμό, δίνοντας πάντα προτεραιότητα στην ποιότητα, την προαγωγή και την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος.

Σε τεχνικό επίπεδο επιτεύχθηκε:

α) η πολυπόθητη έκδοση Πιστοποιητικού Πυρασφάλειας, που για πρώτη φορά από τη λειτουργία του διαθέτει, στην οποία συνεισέφεραν με την άψογη συνεργασία τους η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, η ΔΕΔΔΗΕ και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας. Οφείλω να ευχαριστήσω για την συμβολή τους προσωπικά τους κ.κ. Αρχοντάκη και Καπελαρίδη, τους εκπροσώπους της ΔΕΔΔΗΕ κ.κ. Καλαμάκη και Δουκάκη και βεβαίως από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας τους κ.κ. Παπαλάνη και Ποδαρά.

β)Προχωρήσαμε στην αναβάθμιση του εξοπλισμού, των κτιριακών εγκαταστάσεων, με πλήρη ανακατασκευή της κεντρικής σκηνής,

γ)του αναβατορίου της σκηνής,

δ) της ιστοσελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (δικτυακός τόπος του Κέντρου και facebook).

ε))Προγραμματίσαμε τη σταδιακή αναβάθμιση των συστημάτων ήχου και φωτισμού της αίθουσας θεάτρου

στ)την αναβάθμιση του συστήματος κινηματογραφικών προβολών με την προμήθεια νέου προβολέα,

ζ) την αλλαγή μοκέτας στους χώρους Θεάτρου και αίθουσας Συνεδρίων,

η) την επισκευή των καθισμάτων.

Είχαμε εποικοδομητική συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου, όπως την καθιέρωση και προβολή παιδικών ταινιών και όχι μόνο.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ομηρείου έχει ήδη τροχοδρομηθεί μέχρι το τέλος του 2017.

Με πίστη ότι υπηρέτησα,  με ενθουσιασμό, δημιουργική φαντασία αλλά κυρίως με μετρήσιμη αποτελεσματικότητα τη θέση της προέδρου του Ομηρείου, θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Πρέπει να τους διαβεβαιώσω ότι θα βρίσκομαι καθημερινά στις επάλξεις και τους αγώνες υποστηρίζοντας ό,τι δίκαιο, ό,τι ηθικό, και ότι αξιοκρατικό, μπορεί να προάγει την κοινωνία και να βελτιώσει την καθημερινότητα των Χιωτών.

Ο αγώνας συνεχίζεται γιατί τα άλυτα προβλήματα παραμένουν πολλά και στην αντιμετώπιση τους, επαναλαμβάνω, ότι θα δίνω το παρόν.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ