12.9.2017 18:59

Ως πότε οι Χατζήδες κυρία Εισαγγελέα Χίου;

 Σε ένα ευνομούμενο κράτος που Δικαστές και Εισαγγελείς δεν θα ήταν διά πάσα νόσον, και θα είχαν και τον χρόνο και τον τρόπο να παρέμβουν ακόμα και σε αυτά τα ζητήματα, μία τέτοια ανάρτηση θα θεωρούταν τελείως περιττή. Αναγνωρίζοντας όμως ότι ο εκάστοτε Εισαγγελέας είναι άνθρωπος όπως όλοι οι υπόλοιποι, ότι εξαιτίας των γεγονότων μπορεί να δουλεύει άπειρες ώρες για τις οποίες ποτέ δεν θα πληρωθεί, ας θεωρηθεί η συγκεκριμένη ανάρτηση ως μία παραίνεση που στόχο έχει να γίνει το πρώτο βήμα σε όσους με αφορμή το προσφυγικό επιχειρούν να σπιλώσουν πρόσωπα και υπολείψεις.

Εξηγούμαι εν τάχει… Ώρα 18:00 το απόγευμα της Τρίτης 12/9. Χτυπάει το τηλέφωνο στο γραφείο. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μία γυναίκα αναστατωμένη που ζητά να μάθει περί ενός ανώνυμου προφίλ που πολλάκις έχει απασχολήσει τους Χιώτες Δημοσιογράφους. Ο γνωστός και ως «Antonis Xatzis». «-Μα είναι δυνατόν να λέει τα παιδιά μας προδότες; Ότι συμβάλλουμε στον εποικισμό των νησιών από Μουσουλμάνους;», διερωτήθηκε αναστατωμένη.

Τι ακριβώς είχε κάνει το εν λόγω προφίλ; Εργολαβικά εδώ και περίπου 7-8 μήνες έχει αναλάβει την ανάρτηση ειδήσεων από τοπικά και όχι μόνο site στην ομάδα «Topikes Eideiseis Xios». Πήρε λοιπόν την είδηση που αφορούσε στην εκδήλωση της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και ξεκίνησε να εκτελεί, ως γνήσιος ημιμαθείς, ηθικά, όσους δεν του κάθονται καλά στο μάτι. «ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ....ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΞΥΠΗΡEΤΗΤΑΙ KAI MONO ΠΡΟΔΟΤΕΣ ! ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ! ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ! ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!», ανέφερε σχολιάζοντας την ανάρτηση στην οποία απεικονίζονταν γονείς με τα παιδιά τους.

Το πιο τραγικό από όλα, είναι ότι μέσα σε λίγες ώρες η ανάρτησή του, σε μία ομάδα με 6.534 μέλη, είχε συγκεντρώσει αρκετά like και share. Από άτομα που μη γνωρίζοντας την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, την ταύτισαν με τη διάσωση παράτυπων μεταναστών επειδή το είπε ο Χατζής. Τι και αν συνολικά έχουν επέμβει σε αριθμό περιστατικών που μετρούνται στα δάχτυλα ενός χεριού. Τι και αν επεμβαίνουν συνήθως σε διασώσεις ψαράδων και άλλα περιστατικά; Όχι, για τον Χατζή και τον κάθε Χατζή αποτελούν προδότες της πατρίδας που θα δικαστούν, θα λογοδοτήσουν και θα επιστρέψουν και τα αργύρια που δεν έλαβαν.

Και θα πει κάποιος εσένα τι σε ενδιαφέρει; Και όμως. Όπως έχω ξαναπεί, στην εποχή που κάποιοι επιχειρούν να αντικαταστήσουν τη δημοσιογραφία με τη «δημοσιογραφία των social media», εκεί που τα λόγια του καφενείου πλασάρονται ως είδηση, εκεί δηλαδή που ο κανόνας των 5 W δεν απαντάται ποτέ, τύποι σαν τον Χατζή, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Και γιατί; Γιατί ακόμα και τα ψέματα, όταν είναι στοχευμένα και περιτυλιγμένα με τον μανδύα των συμφερόντων της αποδόμησης του δομημένου κράτους, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, τότε γίνονται πεποιθήσεις. Και οι πεποιθήσεις, γίνονται συνειδήσεις και οι συνειδήσεις τρόπος ζωής και συμπεριφοράς…

Για μία και μοναδική φορά η Εισαγγελία θα πρέπει να μπει στον κόπο να διερευνήσει το πώς κάποιοι επιχειρούν να διασπείρουν φήμες και ψευδείς ειδήσεις σε τοπικό επίπεδο. Ας το κάνει...

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ