30.4.2012 13:17

Ώρα να αλλάξουμε σελίδα

 
Ακούγαμε για σκάνδαλα, ακούγαμε για μίζες, βλέπαμε στο πολιτικό μας σύστημα να χαμηλώνει ο πήχης της ηθικής, και τις συνειδήσεις να γίνονται πιο ελαστικές. Βλέπαμε να γκρεμίζονται τα πολιτικά μας είδωλα και μαζί τα οράματα μας, και εμείς μέναμε απαθείς και αδιάφοροι, σαν να θέλαμε να κρύψουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Όμως σήμερα που η χωρά και η κοινωνία έφτασαν μπροστά στο αδιέξοδο κανείς δεν δικαιούται να παραμένει αδιάφορος.
Σε λίγες μέρες θα κληθούμε να επιλέξουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή, και αυτό πρέπει να το κάνομε με νηφαλιότητα και με πολύ περίσκεψη.
 Ποτέ πια λευκή επιταγή στον παλαιοκομματικό πολιτευτή αυτόν που τάζει στους πάντες τα πάντα. Να πούμε όχι στα πολιτικά τζάκια που μας επιβάλλουν τους απαίδευτους κλώνους τους, αυτούς που κληρονομούν το στασίδι συγγνώμη το έδρανο της Βουλής ήθελα να γράψω από τους πατεράδες, ή τους θειους. Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε εκπροσώπους που θα είναι οστά εκ των οστών της κοινωνίας. Άνθρωποι Νέοι κοινωνικά και επαγγελματικά καταξιωμένοι, έντιμοι, ενάρετοι που θα μιλούν τη γλώσσα την απλή και όχι την ξύλινη πολιτική.
 Να επιλέξουμε αυτούς ξέρουν τι θα πει βιοποριστική αγωνία, αυτούς που έχουν κολλήσει κάποια ένσημα στον ασφαλιστικό τους φορέα, αυτούς που μπορούν και αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας. Επιλεγούμε νέους ανθρώπους που το πολιτικό τους μητρώο είναι λευκό. Αυτούς που δεν έχουν ζυμωθεί σε πολιτικές ίντριγκες και κομματικά παιχνίδια, αυτούς που δεν θα κάνουν στην άκρη τη φωνή της συνείδησης τους για χάρη της κομματικής πειθαρχίας.
Επιλεγούμε νέους  που το κυριότερο προσόν τους θα είναι το ήθος, και ας είναι κοινοβουλευτικά  άπειροι. Την πείρα θα την αποκτήσουν γρήγορα, το ήθος όμως όταν τους λείπει δεν θα το αποκτήσουν ποτέ. Ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος έλεγε στους ασκούμενους δικηγόρους του γραφείου του «Πρώτα να είστε καλοί και έντιμοι άνθρωποι και αν ξέρετε και λίγα νομικά δεν βλάπτει» Τούτες είναι οι πιο καθοριστικές εκλογές από την μεταπολίτευση και μετά. Είναι οι εκλογές που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας, και το μέλλον των επομένων γενιών που θα αφήσουμε πίσω μας. Να φροντίσουμε λοιπόν αύριο να μην νοιώθουμε ενοχές για τις επιλογές μας.
Ήρθε  η ώρα να αλλάξουμε σελίδα,  και  να κλείσουμε τις πόρτες της βουλής στους  πολιτικούς που προδώσαν τις αξίες, τα οράματα μας, και αποδειχτήκαν κατώτεροι των προσδοκιών μας. Αν ελπίζουμε σε κάτι είναι οι νέοι οι άφθαρτοι οι έντιμοι που σήμερα ζητούν την στήριξη μας. Ας τους δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία να διαβούν την πόρτα της Βουλής. Άλλωστε δεν μας έχει μείνει και κάτι άλλο να ελπίζουμε.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ