19.4.2019 11:35

Οφείλουμε συμπαράσταση στον συνδημότη μας Γιάννη Παληό

Μόλις, ακριβώς πριν 6 μήνες (στις 18/10/2018), είχα δώσει στη δημοσιότητα το κατωτέρω κείμενο, με τίτλο αυτόν που ευρίσκεται ανωτέρω- εντός της παρενθέσεως:

{Στην εκκλησιαστική βιβλιογραφία περιλαμβάνεται ένα περίφημο βιβλίο, το <<Γεροντικό>>.  Σ΄ αυτό εμπεριέχονται ο βίος και η πολιτεία (ζωή) αρκετών μεγάλων Γερόντων, δηλαδή Οσίων και Πατέρων της Εκκλησίας μας, που διέπρεψαν στην άσκηση, την αρετή και την αφιέρωσή τους στον Θεό.

Εκεί, λοιπόν, σκιαγραφείται η βιοτή ενός Αγιορείτη Γέροντα, ο οποίος χαριτώθηκε από τον Θεό να βλέπει οράματα, να διακρίνει τα γενόμενα και τον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων.

 Διηγήθηκε, κάποτε, ο Όσιος αυτός το εξής όραμα: Στο οστεοφυλάκιο της Μονής που διέμενε, είδε έναν άγγελο να παίρνει τα κιβώτια με τα οστά ορισμένων μοναχών και να τα μεταφέρει σε κάποιο οστεοφυλάκιο, πλησίον κεντρικής πόλης. Και από το ίδιο οστεοφυλάκιο να μεταφέρει άλλα κιβώτια με οστά λαϊκών (κοσμικών) ανθρώπων και να τα εναποθέτει στο οστεοφυλάκιο της Μονής. Ο μοναχός απόρησε και ρώτησε τον άγγελο: <<Μα, γιατί μεταφέρεις τα οστά των μοναχών στο κοσμικό οστεοφυλάκιο και των λαϊκών σ΄εκείνο εντός της Μονής, που είναι για τους μοναχούς; Είναι σωστό αυτό;>>. Και ο άγγελος του απήντησε: <<Αυτοί οι μοναχοί, αν και ζούσαν σε μοναστήρι, η καρδιά και η ψυχή τους ήταν παραδομένες στον κόσμο. Σωματικά μεν βρίσκονταν εδώ, αλλά ψυχικά, πνευματικά και ηθικά ζούσαν ως κοσμικοί. Οι δε κοσμικοί –που έφερα εδώ, στο οστεοφυλάκιο της Μονής– μπορεί να ζούσαν μέσα στην πόλη, αλλά και το μυαλό, και η καρδιά, και η ψυχή τους, ήταν εδώ στο μοναστήρι. Κι αν και ήσαν λαϊκοί και ζούσαν ανάμεσα σε κοσμικούς, η όλη βιοτή τους ήταν ισότιμη και όμοια με των μοναχών. Τοποθετώ, λοιπόν, με εντολή του Κυρίου, τον καθένα εκεί που ανήκει !>>.

  Η διήγηση αυτή του <<Γεροντικού>> μου θύμισε τη φράση του Χριστού <<όπου εστίν ο θησαυρός υμών, εκεί έσται και η καρδία υμών>> (Ματθ. ΣΤ΄, 21).

  Γιατί τα λέω όλα αυτά; Θα αντιληφθείτε αμέσως.

Στις ημέρες μας πρυτάνευσε η υποκρισία, το ψεύδος, ο φαρισαϊσμός, ο ΄΄ωχαδελφισμός΄΄. Πολλοί ΄΄άσπροι΄΄ παρουσιάζονται ως ΄΄μαύροι΄΄ και το αντίστροφο ! Εξαπατούν, λοιδορούν και εν τέλει εξουθενώνουν τον απλό λαό. 

  Οι ασκούντες διοίκηση στη χώρα μας, μέσα σε τόσα άλλα αντίχριστα, απάνθρωπα, ανώμαλα και αντιδημοκρατικά –που έχουν διαπράξει– έπραξαν και τούτο: Τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας ! Άνθρωποι, με μανδύα δήθεν αριστερό (τρομάρα τους !), δήθεν ΄΄προοδευτικό΄΄, δήθεν δημοκρατικό, πέταξαν τη μάσκα της υποκρισίας μόλις κάθισαν σε μια καρέκλα εξουσίας και αποκάλυψαν εν τοις πράξεσιν το πραγματικό τους πρόσωπο.

     Ακόμη ηχούν στ΄αυτιά μου οι φράσεις του Αλέξη Τσίπρα <<κανένα λαϊκό σπίτι-νοικοκυριό σε πλειστηριασμό>> ή όσα έλεγε παλαιότερα (πριν λάβει εξουσία) <<κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία- όχι στους πλειστηριασμούς>>.

            Αλλά, το αγαπημένο παιδί της Ευρώπης και της Μέρκελ, που μέχρι πρότινος χαρακτήριζε κάθε μη Συριζαίο Έλληνα πολιτικό ως <<γερμανοτσολιά>> στις παρελάσεις και διαδηλώσεις, μετατράπηκε σήμερα στον πλέον οσφυοκάμπτη ενώπιόν της! (βλέπε και πρόσφατες ενέργειες ευρύτερα, για τη δέσμευση δημόσιας περιουσίας- ακινήτων στο υπερταμείο, προς ενδεχόμενη αξιοποίηση από τους δανειστές Ευρωπαίους…).

            Πόση απήχηση έχουν τα λόγια του Χριστού και του <<Γεροντικού>> ! Οι υποτιθέμενοι αριστεροί εφαρμόζουν πολιτική δεξιότερη της δεξιάς. Κάποιος έγραψε για την <<δεξιά τσέπη του ράσου>>. Να δούμε εάν θα βρεθεί κάποιος να γράψει για την <<δεξιά τσέπη της αριστεράς>>, διαχρονικά εν Ελλάδι…και όχι μόνο!

            …………………………………………………………….

     Στον κοινό αγώνα για τους αδύναμους –κοινωνικά– συμπολίτες μας πρέπει να συμβάλλει καθένας από το δικό του μετερίζι, ανεξάρτητα από ποιες πολιτικές ή ιδεολογικές απόψεις έχει.

   ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Αλλά δεν μας εξήγησε, αφού βγήκαμε, γιατί εφαρμόζονται οι μνημονιακοί Νόμοι; Γιατί εφηύρε την μέθοδο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όταν είδε την κατακραυγή του κόσμου για όσα έκανε; Πως θα προστατευθεί ο άπορος, ο άνεργος, ο αγράμματος άνθρωπος;

            <<Φωνή λαού, οργή Θεού>> !    

             .................................................................}

Σήμερα, ένας ακόμη άνθρωπος, συμπατριώτης και συνδημότης μας, ο Γιάννης Παληός κινδυνεύει, πληττόμενος από την πολιτική αυτή που εφαρμόζεται εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Συγκεντρώνονται υπογραφές στήριξής του και απαίτησης να μην προχωρήσει καμία ενέργεια που θα επιφέρει πλήγμα σε έναν ακόμη μέσο επιχειρηματία, ο οποίος διακρίνεται για τη συνέπεια, τον επαγγελματισμό του και την αξιοπρέπεια στον εκδοτικό χώρο που δραστηριοποιείται.

Οι άνθρωποι αυτοί, που αδίκως πλήττονται σήμερα, δεν είναι ούτε μπαταχτσήδες, ούτε αναξιοπρεπείς. Είναι συνετοί, σεμνοί, σοβαροί και οδηγήθηκαν εδώ που οδηγήθηκαν λόγω της πολιτικής οικονομικής αφαίμαξης που συντηρείται μέχρι σήμερα για τη μεσαία τάξη των Ελλήνων πολιτών, που συνιστούν και τη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους.

Ενώνω και τη δική μου φωνή, μαζί με όλων εκείνων που στηρίζουν τον αγαπητό συμπολίτη μας, φίλο και εκλεκτό επαγγελματία, Γιάννη Παληό, ευελπιστώντας σύντομα να λυτρωθεί από τα δεσμά της οικονομικής και ψυχοσυναισθηματικής δουλείας που μας επιβάλλουν άλλοι, για εμάς χωρίς εμάς!

Καλή και ευλογημένη Ανάσταση ! (κυριολεκτικώς και μεταφορικώς)
Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ