27.1.2014 18:28

Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος

Επειδή όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, όταν μάλιστα αυτά είναι μετρήσιμα, σας παραθέτω τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων έτσι όπως τα κατέγραψε το Τελωνείο Χίου και το Αεροδρόμιο Χίου «Όμηρος» ύστερα από αίτημά μας.

 

Αφίξεις μέσω Τελωνείου Χίου Τούρκων επισκεπτών:

 

2012

29.983

2013

59.687

ΜΕΤΑΒΟΛΗ

99.1%

 

Αφίξεις μέσω πτήσεων CHARTER από Ευρώπη

 

2012

8.420

2013

8.830

METΑΒΟΛΗ

4,9%

 

 

Ως προς τις πτήσεις CHARTER, πέραν της μικρής αύξησης, θα πρέπει να καταγραφεί η συγκράτηση των αρνητικών αποτελεσμάτων των προηγούμενων ετών.

Ως προς το καυστικό άρθρο σας σε σχέση με την προβολή της Χίου στην Αυστρία μου κάνει εντύπωση η αναλυτική αρνητική περιγραφή από έναν άνθρωπο που υπογράφει χωρίς να παρευρίσκεται έστω και για λίγο εκεί και χωρίς να ζητηθεί καν η δική μας θέση.

Επί της ουσίας πράγματι ο χώρος που μας αναλογούσε ήταν σχετικά μικρός, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν στάθηκε αιτία μη αξιοπρεπούς παρουσίας και προβολής της Χίου στην έκθεση της Βιέννης.

Η υπερβάλλουσα προσπάθεια των υπηρεσιακών παραγόντων, η πληρότητα των εντύπων, η ουσιαστική πληροφόρηση στη γερμανική γλώσσα από απόφοιτο της Γερμανικής Φιλολογίας, τα παραδοσιακά κεράσματα από ντόπια προϊόντα υπερκέρασαν τις δυσκολίες που πρόεκυψαν από τον περιορισμένο χώρο που είχαμε στη διάθεσή μας.

Η μίζερη συντεχνιακή αντιμετώπιση από κάποιους, που μάλιστα δεν κουνάνε το δάχτυλο τους, δεν βοηθάει στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε και σε ουσιαστικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο.

Τελειώνοντας θέλω να πω ότι τα αποτελέσματα που θα προκύψουν την ερχόμενη τουριστική περίοδο από τη γραμμή της Αυστρίας θα καταδείξουν την ουσιαστική συμβολή της προσπάθειας που καταβλήθηκε και καταβάλλεται χωρίς κραυγές και μιζέριες.

Εδώ θα είμαστε πιστεύω να τα αξιολογήσουμε .

Με την απραξία δεν έχεις τον φόβο να κάνεις και λάθος και εμείς έχουμε μάθει και να δρούμε και να αναγνωρίζουμε την υπερβολή αλλά και να αντιλαμβανόμαστε το όποιο λάθος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ