23.5.2014 12:17

Οι υπέρβαροι «δεινόσαυροι» έσπασαν τα «αυγά τους»

Άκουγα κι εγώ για ανανέωση πάνω από το 60% στο ψηφοδέλτιο Λαμπρινούδη κι υπολόγιζα ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα «κάθονταν κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», όπως διαφήμιζε μια ψυχή. Ώσπου ήρθε το αποτέλεσμα της κάλπης και φάνηκε καθαρά για ποια ανανέωση μιλούσαν. Στην περίπτωση εκλογής Λαμπρινούδη μόλις 2 από τους 25 συμβούλους του δεν έχουν καθίσει ξανά στα δημοτικά έδρανα. Ποσοστό 8%, για να ταιριάζει με την ποσοστιαία ανάλυση του απερχόμενου δημάρχου.

Με άλλα λόγια, στην περίπτωση εκλογής Λαμπρινούδη ετοιμαστείτε για μια γερή δόση, πενταετούς διάρκειας αυτή τη φορά, Μάντικα στο Ομήρειο, Τσατσαρώνη στην υπηρεσία του ΚΑΠΗ, Φλάμου στη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας, Μυριαγκού σε Κολυμβητήριο, γήπεδα, Γιαννάρα στα σχολειά, Κοντούδη στα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας και δεν συμμαζεύεται. Για τον τελευταίο κρατήστε μια επιφύλαξη, απέδειξε ότι του πρέπει η αναβάθμιση, αυτόν έδειξαν οι ψηφοφόροι του συνδυασμού Λαμπρινούδη ως καταλληλότερο διάδοχο, τώρα που ο απερχόμενος δήμαρχος ανοίγει τη συζήτηση.

Το δίδαγμα από τη σταυροδοσία στο συνδυασμό Λαμπρινούδη είναι πεντακάθαρο. Ρετουσάρισαν την εικόνα τους με τη συμμετοχή νέων παιδιών, εκμεταλλεύτηκαν επικοινωνιακά τη φρεσκάδα τους και τα έστυψαν σα λεμονόκουπες, δείχνοντας τους ποιο είναι το πραγματικό αφεντικό σ’ αυτή την ομάδα.

Η τακτική του συστήματος Λαμπρινούδη έκανε την τελευταία ζημιά της. Αποθάρρυνε τη συμμετοχή νέων στην Αυτοδιοίκηση, έκοψε τα φτερά σε όσους πίστεψαν ότι μπορούν να αλλάξουν και να επηρεάσουν το σύστημα από μέσα.

Σήμερα ο απερχόμενος δήμαρχος επιχειρεί να τους εξαπατήσει για άλλη μια φορά. Υπόσχεται αξιοποίηση όλων κι ας έχει κάπου μπερδεμένα σε πόσους έχει υποσχεθεί συμμετοχή στη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου ή του Νομικού Προσώπου.

Μέχρι σήμερα τα νέα παιδιά που έμπλεξαν στα πλοκάμια του συστήματος Λαμπρινούδη είχαν το ελαφρυντικό της άγνοιας. Τώρα ξέρουν σε ποιο περιβάλλον έμπλεξαν. Σε εκείνο που οι «δεινόσαυροι» είναι ακατανίκητοι και μετατρέπουν τη ζωή όλων μας σε μια παρατεταμένη περίοδο παγετώνων. Ας επιλέξουν αν τους αρέσει να παριστάνουν τα «σπασμένα αυγά» των «δεινοσαύρων».  

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ