13.3.2017 12:25

Οι ψίθυροι γίνονται φωνές

Δεν πρόκειται για μία σύμπτωση ή κάτι παροδικό, που ήρθε, θα μείνει λίγο και θα αποχωρήσει. Η παραμονή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στο νησί τα τελευταία χρόνια λαμβάνει χαρακτηριστικά μονιμότητας και εντάσσεται, μέσω των θέσεων εργασίας που προσφέρονται, στην οικονομική παραγωγική διαδικασία του τόπου, με συνέπειες που δεν είναι και δεν φαντάζουν μόνο θετικές.

Οι ψίθυροι για κακοδιαχείριση πιστώσεων, για στήσιμο μίας παραοικονομίας που θρέφει και θρέφεται, γίνεται πλέον «φωνή» στα στόματα πολιτικών, κομμάτων και κοινωνικών φορέων, δείγμα της εμπιστοσύνης που δείχνει να έχει καταρρεύσει.

Οι Μ.Κ.Ο. ελέγχουν σχεδόν σε απόλυτο βαθμό την εξέλιξη του προσφυγικού ζητήματος,  διαθέτουν διαύλους επικοινωνίας σε πολλά επίπεδα για το πρόβλημα, καθορίζουν ως έναν βαθμό τις εξελίξεις και όλα αυτά με τη βοήθεια που απλόχερα προσφέρει η Ε.Ε. και άλλοι χρηματοπιστωτικοί φορείς.

Εύλογη λοιπόν η δυσπιστία. Εύλογες και οι φωνές που ζητούν άμεσα έλεγχο, όρια, συνεργασία και διαφάνεια στη σχέση αυτών των «σχημάτων» με τις τοπικές κοινωνίες. Η κυβέρνηση δυστυχώς έχασε τη...μπάλα. Θα την χάσουμε και εμείς;

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ