26.6.2018 9:50

«Οι ναυτικοί μας είναι η ζωντανή παράδοση της Ελλάδας»

«Οι ναυτικοί μας είναι η ζωντανή παράδοση της Ελλάδας» σχολίασε με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας του Ναυτικού, μέσω ανάρτησής του το πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τρομπούκης. Αναλυτικότερα όπως τόνισε:

 «Η 25η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Μέρα για τον Ναυτικό. Οι ναυτικοί μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας και της ιστορικής μας κληρονομιάς. Είναι η ζωντανή παράδοση της Ελλάδας. Μια παράδοση που συνδέεται άμεσα με το νησί μας, τη Χίο, που είναι συνυφασμένη με τη Ναυτιλία στο μυαλό των Ελλήνων.

Οι ναυτικοί μας, διακρινόμενοι από αυτοθυσία και αίσθημα ευθύνης και ρισκάροντας καθημερινά την ίδια τους τη ζωή, φροντίζουν να διατηρούν την ελληνική ναυτιλία στις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως. Αποτελούν στην πραγματικότητα ένα ανεξάντλητο εθνικό κεφάλαιο και μόνο ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία.

Δυστυχώς, ως σήμερα, η ελληνική πολιτεία δεν έχει κάνει για εκείνους όσα θα όφειλε. Δεν τους έχει δώσει δικαίωμα ψήφου, τους φορολογεί σε δυσθεώρητα επίπεδα και αφήνει στο έλεος της τύχης τις οικογένειές τους σε περίπτωση θανάτου, δείχνοντας σε αυτούς που προσφέρουν απλόχερα στην κοινωνία, ένα σκληρό πρόσωπο.

 Σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνετε για μας. Χωρίς εσάς η ναυτιλία μας δεν θα ήταν η κορυφαία στον κόσμο!»

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ