24.4.2017 10:25

Οι λεπτοί χειρισμοί του αντιδημάρχου σε έναν παρολίγον βιασμό

Ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μου να είχα αυτή την εποχή την ευθύνη του Γιώργου Καραμανή. Το συμμερίζονται κι όλοι οι συνάδελφοι του, για αυτό και καμία διαμαρτυρία δεν θα ακουστεί ότι είναι ο μοναδικός … διπλοθεσίτης στη δημοτική αρχή. Και αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Μονομετοχικής Ακινήτων. Ξέφυγε ποτέ για αυτό καμία μουρμούρα;

Με την ευθύνη του προσφυγικού στους ώμους του ο νεαρός αντιδήμαρχος χειρίζεται μόνος του την καθημερινή ροή της ομαλότητας στον παράνομο καταυλισμό της Σούδας. Τις προάλλες πατέρας ανήλικου παιδιού από τη Χίο τον επισκέφτηκε στο γραφείο του και τον ενημέρωσε για απόπειρα βιασμού του γιού του από νεαρό μετανάστη. Υπήρχαν μάλιστα και on camera πειστήρια για το γεγονός, καθώς ο επίδοξος βιαστής κλείστηκε από το φόβο του στην τουαλέτα, όπου επιχείρησε να παγιδεύσει το χιωτάκι και αρντούνταν να βγει, θεωρώντας βέβαιη τη σύλληψη.

Ο αντιδήμαρχος είδε το video και παρακάλεσε το γονιό να μην δώσει έκταση στο θέμα. Λίγη ώρα αργότερα κοινοποιούσε στον πατέρα του παιδιού φωτογραφικό υλικό στο οποίο ο επίδοξος δράστης είχε συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Ο αντιδήμαρχος έκρινε ότι ο λεπτός, πέραν των φώτων της δημοσιότητας χειρισμός, είχε πολλαπλά οφέλη. Πρώτον τιμώρησε μια παραβατική συμπεριφορά, δεύτερον διατηρούσε το ήρεμο κλίμα στον καταυλισμό και την πόλη, αν δεχτούμε πως σε ένα δάπεδο με χυμένο πετρέλαιο μια σπίθα θα φέρει αναπάντεχα την ανάφλεξη.

Στη θέση του Γιώργου Καραμανή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα αντιδρούσα. Γεγονότα ικανά να πυροδοτήσουν εκρηκτικές καταστάσεις στο κέντρο της πόλης χρήσιμο είναι να μην παίρνουν διαστάσεις. Φτάνει να υπήρχε χρονικά ορατή διέξοδος.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να σφυρίζει κλέφτικα για την κατάσταση στη Σούδα. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός της αυτοακυρώνει κάθε πιθανότητα να πιστέψουμε μια κουβέντα του. Πριν 20 μέρες αποδέχονταν από βήματος της Βουλής την κρισιμότητα της κατάστασης στη Χίο και ανακοίνωνε σύγκλιση σύσκεψης με τους φορείς εντός της εβδομάδας. Να έγινε και να μας διέφυγε λίγο δύσκολο.

Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή το βασανίζει τόσο που έτσι που το πάει θα εκδώσει πόρισμα μετά τη λήξη του προσφυγικού. Η ωρολογιακή βόμβα της Σούδας μετρά το χρόνο έκρηξης της αντίστροφα. Θα σκάσει, είναι βέβαιο, γιατί κανένας Καραμανής δεν είναι σε θέση να κάνει θαύματα. Ίσως τούτη η παράμετρος να τον οδηγούσε σε διαφορετικούς χειρισμούς των τόσο λεπτών υποθέσεων. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ