20.11.2018 12:14

Οι Ευρωπαϊκές αξίες ως απάντηση στον λαϊκισμό

Βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο που το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης απασχολεί ολοένα και περισσότερο τα Κράτη-Μέλη. Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην Ευρωπαϊκή ήπειρο  από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση, τις επιθετικές πολιτικές Η.Π.Α και Ρωσίας έχουν σαν αποτέλεσμα την άνοδο του Ευρωσκεπτικισμού και τις ακραίες ρητορικές και πολιτικές καθιστώντας ολοένα και εντονότερη την ανάγκη η Ευρώπη των 28 να περάσει στην επόμενη φάση της. Εξαιτίας όλων αυτών οι Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η σπουδαιότητα της συμμετοχής όλων μας. Όλοι μαζί θα πρέπει να επιλέξουμε την Ευρώπη που θέλουμε.

Η Νέα Δημοκρατία είναι αδιαμφισβήτητα ο πολιτικός φορέας ο οποίος πρεσβεύει τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη και τις Ευρωπαϊκές αξίες. Θεωρούμε ότι το μέλλον όλων των Ευρωπαϊκών Κρατών και της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με μια ισχυρή και εύρωστη Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ομοσπονδιακή Ευρώπη, κάτι που συνεχώς μνημονεύει σε όλες τους τόνους ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της συζήτησης που εξελίσσεται διαρκώς σε όλη την Ευρώπη, η ΝΟ.Δ.Ε Χίου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα KONRAD-ADENAUER-STIFTUNG διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο “Οι Ευρωπαϊκές αξίες ως απάντηση στον λαϊκισμό”,  η οποία θα διεξαχθεί την 1η Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου. Στην εκδήλωση αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ενδιαφέρουσες απόψεις και αναλύσεις αναφορικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με  την επίδραση της κεντροδεξιάς πολιτικής σκέψης στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την αναζήτηση μιας νέας Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Στην εκδήλωση αυτή κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο κ. Σωτήρης Ντάλης, επικ . Καθηγητής διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκής ενοποίησης στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο κ. JeroenKohls, ProjectManager-ResearchAssociateτου Ιδρύματος Konrad-Adenauer-Stiftung και η Ευρωβουλευτής της Παράταξής μας κα. Ελισσάβετ Βοζενμπεργκ-Βρυωνίδη.

Η παρουσία των εκλεκτών αυτών ομιλητών αποτελεί την καλύτερη εγγύησηγια την πολύπλευρη και διεξοδική ανάλυση όλων των τρεχόντων ζητημάτωνπου απασχολούν του Χιώτες ως Ευρωπαίους πολίτες και κατοίκους των ανατολικών συνόρων της Ενωμένης Ευρώπης.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ