26.10.2020 16:26

Οι «αφιονισμένοι» του Ισλάμ ως απειλή κατά της Δύσης

 (Το κείμενο τούτο γράφεται και αφιερώνεται στη μνήμη του αδικοχαμένου Γάλλου καθηγητή Σαμιέλ Πατί που αποκεφαλίσθηκε πρόσφατα από 18χρονο φανατικό (αφιονισμένο) Ισλαμιστή (τζιχαντιστή). Αμέσως μετά ακολούθησαν οι βαρύτατες,δημόσιες κατηγορίες του Ερντογάν κατά του Μακρόν που, ήδη,ως αναγκαία άμυνα, λαμβάνει μέτρα κατά των φανατικών Μουσουλμάνων).

  Κατά γενική παραδοχή, ο φανατισμός, που συχνά προκαλεί η τυφλή πίστη σε κάποια θρησκεία, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της, εκάστοτε,παγκόσμιας τάξης πραγμάτων και στην, εν γένει, εξέλιξη της ανθρωπότητας. Αυτή (η εξέλιξη) μπορεί να γίνει ειρηνικά και αναίμακτα, όχι σπάνια όμως λαμβάνει μορφή άγριων πολεμικών συγκρούσεων ή τρομοκρατικών ενεργειών.

  Τέτοιες ήταν π.χ. οι Δυτικές Σταυροφορίες των Λατίνων που, με τις ευλογίες του Πάπα, επεδίωκαν κυρίως να εκδιώξουν τους Μουσουλμάνους κατακτητές των Αγίων Τόπων, διαπράττοντας, χάρη αυτού του σκοπού, φρικιαστικά εγκλήματα, τα “απόνερα” των οποίων, ενίοτε, έπλητταν ακόμη και τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία!

  Τα λίγα τελευταία χρόνια, η ανθρωπότητα και κυρίως ο λεγόμενος “Δυτικός Χριστιανικός Κόσμος”, έχει μπει στο στόχαστρο φανατικών (αφιονισμένων) πιστών του Ισλάμ (τζιχαντιστών) οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα χειρότερα αυτών των Σταυροφόρων, υποκινούμενοι ή στηριζόμενοι από, επίσης φανατικούς, ηγέτες τύπου Αγιατολάχ (Ιραν), Ερντογάν (Τουρκία) ή ISIS.Ο στόχος είναι προφανής:

- Να “γονατίσουν τη Δύση”, να την καθυποτάξουν και να αφανίσουν ό,τι αυτή εκφράζει και εκπροσωπεί τουλάχιστο τα μεταπολεμικά χρόνια, δηλαδή ανοικτές και ελεύθερες κοινωνίες, Δημοκρατικούς Θεσμούς, Κράτος Δικαίου, Κράτος Πρόνοιας,ελευθεροτυπία, καλό επίπεδο ζωής, σεβασμός ή έστω ανοχή στην αντίθετη άποψη και τη διαφορετικότητα κ.λ.π.

  Κάπως έτσι, ανακύπτει το ερώτημα αν, όντως, οι φανατικοί του Ισλάμ, οι “αφιονισμένοι” Μουσουλμάνοι, (όχι προφανώς όλοι οι πιστοί του Μωάμεθ), μπορούν, εν δυνάμει, να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για τη Δύση (όπου ανήκει και η Πατρίδα μας) και για τον λεγόμενο “Δυτικό πολιτισμό και τρόπο ζωής”.

  Προφανώς δεν μιλάμε για άμεση,  απειλή, αλλά για μελλοντική, δηλαδή, αν όχι για μας τους μεγάλους, ασφαλώς  για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

  Όσα συμβαίνουν σήμερα, αλλά κυρίως η προβολή στο εγγύς μέλλον των επίσημων στατιστικών, δημογραφικών στοιχείων, βεβαιώνουν ότι, όντως θα υπάρξει απειλή. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, σήμερα, με τον πληθυσμό της Γης να έχει φθάσει τις 7,6 δισ. ψυχές, οι, ανά τον Κόσμο, Χριστιανοί (Καθολικοί, Ορθόδοξοι, Προτεστάντες κ.λ.π.) είναι περίπου 2,3 δισ. έναντι 1,6 δισ. που είναι οι Μουσουλμάνοι (Σουνίτες, Σιϊτες, Σουφίτες κ.λ.π.) και 1,1 δισ. που ομνύουν στον Ινδουισμό (άλλα 2,6 δισ. αριθμούν οι πιστοί άλλων Θρησκειών, οι άθεοι και οι αγνωστικιστές).

  Με δεδομένα ότι οι Μουσουλμάνες γεννούν πολλά παιδιά και ότι η υπογεννητικότητα και η γήρανση του πληθυσμού των Δυτικών Κρατών (άρα και της Ελλάδας) είναι τα κυρίαρχα φαινόμενα της εποχής μας, οι ειδικοί εκτιμούν ότι, σε τριάντα χρόνια από τώρα, δηλαδή το 2050, οι Χριστιανικοί πληθυσμοί θα έχουν αυξηθεί κατά μόλις 600 εκατομμύρια ενώ οι Μουσουλμανικοί κατά 1,1,δισ!!

 Με πρόσθετο δεδομένο ότι, η φτώχια, η ανεργία λόγω και της ανεξέλεγκτης πληθυσμιακής αύξησης (συχνά συνυπάρχουν πόλεμοι και εμφύλιες διαμάχες) προκαλούν, διαρκώς ογκούμενα, μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα εκατομμυρίων ανθρώπων (κατά βάση νέων) προς τις πλέον ευημερούσες Χώρες (κυρίως Ευρωπαϊκές), μπορεί κανείς να φαντασθεί τί κατάσταση θα επικρατεί στις Κοινωνίες αυτών των Κρατών, (της δικής μας βεβαίως μη εξαιρουμένης) μετά από είκοσι έως τριάντα χρόνια.

   Το φαινόμενο, αναλυόμενο υπό ιστορικό και κοινωνιολογικό πρίσμα, δεν είναι βέβαια καινούργιο. Όμως, για τα δεδομένα του 21ου αιώνα, είναι άκρως προκλητικό και επικίνδυνο. 

 Όταν, ένας 18χρονος Τσετσένος τζιχαντιστής, πρόσφυγας εγκατεστημένος στη Γαλλία, αποτολμά με τρόπο, όχι απλά βίαιο, αλλά άγρια βάρβαρο, να αποκεφαλίζει δημόσια έναν απλό, άσημο και μή αναγνωρίσιμο καθηγητή, επειδή δήθεν αυτός “έθιξε και προσέβαλε τον Μωάμεθ”, τότε είμαστε κοντά στην έναρξη ενός ακόμη ακήρυκτου “πολέμου των Πολιτισμών και των Θρησκειών”.

   Θα απαιτηθούν σοβαρές, συνεχείς και έξυπνες προσπάθειες, τόσο των ηγετών της Δύσης όσο και των Δυτικών Κοινωνιών, μήπως και αποτραπούν τα χειρότερα τα οποία, εμείς, εδώ στην Ελλάδα, αν τύχει και συμβούν, θα είμαστε από τους πρώτους ΑΤΥΧΟΥΣ που θα τα “γευθούν” όπως ακριβώς συνέβη το 1822 και το 1922 με τους προγόνους μας σε Χίο και Μικρασία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ