18.11.2016 9:48

Οι αλήθειες για τα σχολικά έργα

Η αναφορά στα σχολικά έργα που έγιναν την περίοδο 2002 – 2010 (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση) και 2010 – 2014 (Δ. Χίου) δεν είχε καμία διάθεση να συγκριθεί με την δική σας περίοδο των 2 ετών.

Όσο και να θέλετε να  υποβιβάσετε το έργο που έγινε στην Παιδεία όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί πανελλήνια πρωτιά και ούτε πρόκειται να ξαναγίνει.

Ούτε επιχειρήθηκε να μειωθεί η προσπάθεια που έγινε από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, κάτι που αναφέρεται στην ανακοίνωση στα ΜΜΕ με τίτλο «συνεργασία Ν.Α. Χίου – πρώην Καποδιστριακών Δήμων – ΟΣΚ Α.Ε.» και που μάλλον «δεν προσέξατε».
Σε αρκετές περιπτώσεις σχολείων (Καλιμμασιάς, Βροντάδου, Καμποχώρων, 7° Δημοτικό Σχολείο, 1° Γυμνάσιο Χίου κ.α.) υπήρχαν μελέτες με παλιά δεδομένα, που όμως για να εκδώσουμε άδεια χρειαζόταν ωρίμανση καθώς και εκπόνηση μελετών ενεργειακής αναβάθμισης.

Άλλα έργα (νηπιαγωγεία Κάμπου, Καλλιμασιάς, Οινουσών, Ερυθιανής, Πυργιού, 2° ΔΣ Χίου, αύλειων χώρων Βολισσού καθώς και όλα τα υπόλοιπα έργα) έγιναν εξ’ αρχής την περίοδο που αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 Σε κάθε περίπτωση έπρεπε να εξασφαλισθούν οι πιστώσεις μέσω ΕΣΠΑ όπου εντάχθηκαν τα έργα και στη συνέχεια δημοπρατήθηκαν.

Μας κάνει εντύπωση η επιθετικότητα της ανακοίνωσης σας προκειμένου να υποβαθμίσετε το παραπάνω έργο.

Είναι κι αυτό μια τακτική προκειμένου να δικαιολογήσετε την ανυπαρξία σας ως δημοτική αρχή και σ’ αυτό τον τομέα.

Και σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε δεκανίκι στην ανύπαρκτη κυβέρνηση και την πολιτική της για την Παιδεία.

Όσο για τις μελέτες που λέτε ότι έχετε αναθέσει σας ευχόμαστε το συντομότερο δυνατό να τις ολοκληρώσετε και να τις εντάξετε στο επόμενο ΕΣΠΑ. Εμείς θα είμαστε μαζί σας σ’ αυτό, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια οι αποφάσεις για την Παιδεία ήταν σχεδόν ομόφωνες για το καλό της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νησιού.

Προς το παρών  ολοκληρώστε αυτά που σας αφήσαμε ημιτελή, όπως τα Νηπιαγωγείο Αγ. Μηνά και την επέκταση του Γυμνάσιου – Λύκειου –ΕΠΑΛ Βροντάδου και φροντίστε να συνεχίσετε τις μελέτες για το νέο ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ και το ΕΕΕΕΚ (Ειδικό Σχολείο ).

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ