26.7.2016 13:52

ΟΔΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Το σύστημα, η υποβάθμιση, η μειωμένη ασφάλεια και στο βάθος τα ατυχήματα και η κατάρρευση

Με σημαντική  καθυστέρηση που οφείλεται σε έκτακτες άμισθες προσφορές υπηρεσιών της στήλης στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου (Νομαρχία)  επανέρχεται, προκειμένου να θίξει ένα από τα θέματα που εξακολουθούν  να τραυματίζουν  την καθημερινότητα , την εικόνα και την οικονομία του τόπου μας.

Πρόκειται για μια εξελισσόμενη προς το χειρότερο παραβατικότητα που ξεκινά από «αθώες» κινήσεις  πάσης φύσεως οχημάτων – δικύκλων- ποδηλάτων σε μη επιτρεπτούς χώρους (πεζοδρόμους και πεζοδρόμια) και με μη επιτρεπτό παθητικό ή ενεργητικό τρόπο.  (Επικίνδυνες στάθμευσεις σε ακατάλληλα σημεία από τα ίδιο μέσα, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομους και εξίσου ακατάλληλες σε επικίνδυνο βαθμό ιλιγγιώδεις ταχύτητες) των ιδίων μέσων μέσα στην πόλη τα προάστια , τα περίχωρα , τα χωριά.

Μια επιδερμική προσέγγιση, θα το θεωρούσε πρόβλημα που πρέπει να λυθεί από την Τροχαία και τη Λιμενική Αστυνομία. Επειδή οι αιτίες είναι πολύ βαθύτερες και πριν είναι πολύ αργά και θρηνήσουμε απώλειες συμπολιτών  ή επισκεπτών ή βαρείς τραυματισμούς με ανυπολόγιστες συνέπειες στην τοπική κοινωνία και οικονομία, χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση.

Η στήλη έχει υποστηρίξει και εξακολουθεί να πιστεύει, ότι το πρόβλημα (εκτός από υπηρεσιακό) είναι βαθύτατα πολίτικο-κοινωνικό και εκ τούτου απαιτεί ειλικρινείς πολιτικές και κοινωνικές συνεργασίες προσώπων , φορέων και ειδικών.

Σε μια προϊούσα χειμαζόμενη οικονομία όπως η δική μας που έχει χάσει εξ ολοκλήρου σχεδόν τον τουρισμό από παντού, πλην Τουρκίας,  ήρθαν και τα απέναντι συμβαίνοντα, για να δώσουν την χαριστική βολή.

Ωστόσο η τελευταία (χαριστική βολή) , είναι βέβαιο ότι θα δοθεί , αν αντί να βελτιωνόμαστε  καθημερινά  προσωπικά, επαγγελματικά , αυτοδιοικητικά και εθνικά εξακολουθούμε να ανεχόμαστε καταστάσεις  όπως αυτές που συμβαίνουν τα βράδια στους περιφερειακούς και παραλιακούς δρόμους στην πόλης, στο λιμάνι , στην Δασκαλόπετρα , στην πλατεία του ΦΟΒ, στον Αγ. Γιώργη και αλλού,  που είναι αδύνατο να γνωρίζει η στήλη.

Με λίγα λόγια  απαιτείται η  συνεργασία της Δημοτικής Αρχής που έχει την κύρια ευθύνη των χώρων και ορισμένων δρόμων, με την Περιφερειακή ενότητα (Αντιπεριφερειάρχες) που έχουν την ευθύνη των κύριων οδικών  αξόνων, ώστε με την βοήθεια Υπηρεσιών, Φορέων, Πολιτών, Εκπαίδευσης , Εκκλησίας, Συλλόγου Γονέων  κλ.π. να αντιμετωπισθεί ΑΜΕΣΑ  η κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση, με τα ατυχήματα που θα συμβούν πέραν της φυσιολογικής οικογενειακής θλίψης και των αντίστοιχων τύψεων, θα δοθεί και το μήνυμα ότι: Στη  Χίο δεν εκτιμάται το θειο δώρο της ζωής που έχει δοθεί σε εμάς και στους επισκέπτες μας από το Δημιουργό.

 

Σ.Σ. Ευτυχώς που οι μοτοσυκλέτες και τα πειραγμένα αυτοκίνητα δεν έχουν φτερά, γιατί ορισμένες και ορισμένα, στο λιμάνι, θα απογειωνόταν...  

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ