19.2.2019 10:19

Οδηγίες προς ναυτιλλoμένους

Αρχικά θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν είμαιεγώ από εκείνους που θα δώσει καμία μα καμιά οδηγία σε κανέναν.

Το 2002 σε ηλικία 38 ετών και ενώ είχα ολοκληρώσει ένα πρώτο επαγγελματικό κύκλο αποφάσισα συνειδητά να ασχοληθώ με τα κοινά.

Ήταν κάτι που το ένοιωθα θέλοντας να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Μη γνωρίζοντας σχεδόν τίποτα όπως ο καθένας που ξεκινάει πίστευα ότι με τις γνώσεις μου, την επαγγελματική μου εμπειρία και το μυαλό μου θα μπορούσα να καταφέρω πολλά ανατρέποντας κατεστημένα και παλιές νοοτροπίες, μικροπολιτικές μισαλλοδοξίας και εγωκεντρισμού.

Με τη μικρή ή μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά  δυστυχώς συνειδητοποίησα ότι τα πράγματα και οι νοοτροπίες δεν είναι εύκολο να αλλάξουν.

Παρά ταύτα ποτέ μου δε μετάνιωσα γι αυτή μου την επιλογή αναγνωρίζοντας εκ των υστέρων ότι έχασα πολύτιμο προσωπικό και επαγγελματικό χρόνο καθώς και πολλά πολλά άλλα.

Γιατί τα γράφω αυτά θα αναρωτιούνται κάποιοι.

Σε λίγο καιρό (η δημοκρατία το επιτάσσει) θα πραγματοποιηθούν εκλογές πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Εγώ σε αυτές τις εκλογές αποφάσισα συνειδητά να μη συμμετάσχω για πολλούς και διάφορους λόγους αν και δέχομαι προτάσεις συμμετοχής στις εκλογές σχεδόν από όλους.

Εκφράζοντας όμως μια μεγάλη αγωνία για το αύριο του τόπου μας θα ήθελα να προτρέψω κύρια νέους ανθρώπους να αποφασίσουν να ενεργοποιηθούν και να συμμετάσχουν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς όμως να πιεστούν να το κάνουν από κανέναν αλλά επειδή το θέλουν οι ίδιοι.

Χωρίς να θέλω να κατονομάσω (πρόσωπα και πράγματα) με το να ασκούνται πιέσεις σε ανθρώπους έτσι απλά για να κλείσουμε ψηφοδέλτια το μόνο που καταφέρνουμε είναι να υποβαθμίζουμε κύρια την ποιότητα του μελλοντικού παραγόμενου έργου.

Έχω συγκεκριμένο παράδειγμα τοπικής κοινότητας όπου οι αφανείς εκλεγμένοι άρχοντες έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Αυτό όμως δε βοηθάει, δε βοηθάει τον τόπο και δεν τιμάει και τον καθένα που αποφασίζει να ασχοληθεί με πιέσεις ή χωρίς πιέσεις (γιατί έχουμε και τέτοια παραδείγματα όπου δηλαδή αποφασίζουν κάποιοι να συμμετάσχουν στις εκλογές, εκλέγονται και δεν ασχολούνται).

Έτσι λοιπόν θα έλεγα ότι όσοι αποφασίσουν να ασχοληθούν με τα αυτοδιοικητικά να το κάνουν με όρεξη και διάθεση, θέλοντας να προσφέρουν, συνυπολογίζοντας ότι θα χάσουν προσωπικό χρόνο, θα δεχθούν πολλές φορές ακόμα και άδικη κριτική και ίσως και θα στεναχωρηθούν.

Νομίζω όμως ότι αξίζει τον κόπο για το καλό του τόπου μας να υπάρχουν νέες φωνές, ανοιχτά μυαλά, θετικές σκέψεις, ρεαλιστικές προσεγγίσεις.

Πολλές προσπάθειες πολλών ανθρώπων με υγιείς σκέψεις προσφοράς χρειάζονται, για να ανατραπούν κατεστημένα και καταστάσεις επ’ ωφελεία όλων μας.

Καλή επιτυχία σε όσους το επιχειρήσουν και μακάρι οι άξιοι να πρωτεύσουν (αν και αυτό δεν ισχύει πάντα δυστυχώς).

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ