13.6.2014 12:43

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο σταυροδρόμι προς το μέλλον

Το αποτέλεσμα  των ευρωεκλογών είναι ξεκάθαρο, με εντολή την αλλαγή της  σημερινής πολιτικής. Η Αριστερά  πέτυχε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, να αναδειχτεί  σε εκλογές πρώτη δύναμη και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, κερδίζοντας μια ιστορική νίκη, με τις προεκτάσεις της να φτάνουν πέρα από τη χώρα. Η Κυβέρνηση από την άλλη έχασε την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση να συνεχίσει να νομοθετεί σε βάρος της κοινωνίας, κάτω από τις δικές της δεσμεύσεις και  υποχρεώσεις που εκπορεύονται μέσα από τα μνημόνια.
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,  έχασαν 11% από τη δύναμη που είχαν στις εκλογές του 2012 και σήμερα  κυβερνά  τη χώρα ο δεύτερος με τον τέταρτο. Ενώ οι άνεργοι έχουν φτάσει και έχουν ξεπεράσει το ενάμιση εκατομμύριο, 200.000 επιχειρήσεις εξαναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο, Υγεία και  Παιδεία  βρίσκονται σε διάλυση. Τα δημόσια αγαθά ξεπουλιόνται και μέσω ΤΑΙΠΕΔ εκποιείται έναντι πινακίου φακής η δημόσια περιουσία.
Χρειαζόμαστε τολμηρές αποφάσεις, που θα εμπνέονται από το λαό και τις ανάγκες του. Να σταματήσουμε να είμαστε το πειραματόζωο και να γίνουμε το ζωντανό εκείνο κομμάτι της κοινωνίας που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάκαμψη και στην παραγωγική ανασυγκρότηση, αντιμετωπίζοντας την ανθρωπιστική κρίση. Με ρεαλιστικό  πρόγραμμα, υπερασπιζόμενη τη Δημοκρατία και έχοντας διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος, τα οποία ευθύνονται για τη χρεωκοπία της χώρας και τη φτωχοποίηση της κοινωνίας.                                                                                                                                                                                                                                            Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανερχόμενη πολιτική δύναμη που αναγνωρίζεται στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη  και θα παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα. Ας σταματήσουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν κάποιοι τη σημαντική πρωτιά του. Αυτό που μένει τώρα είναι  να ισχυροποιήσει τους δεσμούς του με την κοινωνία,  δεσμοί που δεν είναι ακόμα τόσο ισχυροί όσο χρειάζεται. Εδώ πρέπει να στρέψει την προσοχή του και να γίνει ο επόμενος άμεσος στόχος, δημιουργώντας  ένα κοινωνικό, πολιτικό κίνημα δημιουργικής ανατροπής ενός χρεοκοπημένου συστήματος, οδηγώντας μας στην κοινωνική  αναγέννηση. Αποκτώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών,  των εργατικών και λαϊκών  στρωμάτων, δημιουργώντας ταυτόχρονα διεύρυνση στα μεσαίο-αστικά στρώματα που πλήττονται το ίδιο σκληρά. Προτείνοντας ρεαλιστικές λύσεις στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα και έτοιμος να  δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα μας οδηγήσουν σε σταδιακή έξοδο από την κρίση. Συνθέτοντας ένα νέο πρότυπο παραγωγής και κατανάλωσης. Με τον δημόσιο τομέα να σηκώνει το βάρος της ανάπτυξης, χωρίς να εκτοπίζει τον ιδιωτικό. Πρέπει τώρα να δημιουργηθεί ο κορμός  για  τη συγκρότηση μιας πλατιάς δημοκρατικής, προοδευτικής, πατριωτικής  συμμαχίας, κάτι που είναι καθήκον για κάθε αριστερό, προοδευτικό και δημοκράτη πολίτη. Να γίνει μαζικός, ανοιχτός και εξωστρεφής, εκφράζοντας μια υπεύθυνη ενωτική και φιλολαϊκή  πολιτική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε σταθερό ακροατήριο, που είναι και ο σημαντικός πολλαπλασιαστής του, διευρύνοντας την πολιτική και ιδεολογική του απήχηση, μέσα από την οποία θα διεκδικήσει την πολιτική αυτοδυναμία. Δημιουργώντας εκείνη τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα είναι ικανή να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση.          
                                                                                              

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ