22.10.2018 11:35

Ο Σταυρός στο Απελί κι ο διασυρμός του

Μερικοί τον έκαναν σύμβολο της δήθεν θιγμένης θρησκευτικής μας πίστης! Τον χρησιμοποίησαν σαν μέσο  ιδεολογικής, κομματικής και ανήθικης αντιπαράθεσης αλλά και προσωπικής προβολής εναντίον  κατατρεγμένων αλλόθρησκων! Προσφύγων , μεταναστών –λαθρομεταναστών κι όπως θέλει καθένας με την όρεξή του ας τους πει!!

Το Απελί, είναι ένα από τα μέρη που μεγάλωσα και έκανα τα πρώτα μου μπάνια.  Για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι μια μικρή παραθαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης που βγαίνει σαν μύτη στην άκρη του περιφερειακού δρόμου που περιβάλλει το ύψωμα Τσαμάκια! Είναι ο λόφος με τα πεύκα  που  πάνω του  δεσπόζει το ενετικό κάστρο εκείνο που αντικρύζουμε  καθώς το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι!

Εκεί στην άκρη στη στροφή του δρόμου που βγαίνει προς τη θάλασσα  ποτέ δεν υπήρχε ποτέ Σταυρός! Υπήρχε μονάχα ένα μικρό προσκυνητάρι στη μνήμη ενός παλικαριού το οποίο σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στο μέρος αυτό!! 

Από το σημείο αυτό σήμερα διέρχονται όλοι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες ή και λαθρομετανάστες (όπως θέλουν μερικοί Έλληνες (sic) να τους ονομάζουμε για λόγους υπαρξιακούς τους) οι οποίοι πηγαίνουν από και προς τη Μόρια όπου βρίσκονται τα άθλια καταλύματά τους!

Θα μπορούσαν βέβαια οι άνθρωπο να μεταβούν συντομότερα στο στρατόπεδό τους διασχίζοντας δρόμο που διασχίζει το κέντρο της  πόλης (αγορά-αρχαίο λιμάνι Επάνω Σκάλας) αλλά για λόγους που γνωρίζουν αυτοί που το αποφάσισαν τους έχει υποδειχθεί να ακολουθούν υποχρεωτικά αυτή τη πορεία  έξω από την πόλη και γύρω από το κάστρο περνώντας έτσι ακόμα και μη θέλοντας, από την περιοχή Απελί.

Εκεί λοιπόν πριν από λίγο καιρό κάποιοι ανόητοι και ακραίοι στις ιδεολογικές και δήθεν θρησκευτικές τους πεποιθήσεις θέλοντας να προκαλέσουν το θρησκευτικό συναίσθημα των ξένων έστησαν ένα σταυρό στην άκρη του δρόμου πάνω στα βράχια! Πίστευαν ίσως οι ανόητοι πως έτσι η θρησκεία μας θα αποδεικνύει την ισχύ  και την ανωτερότητα της! Σε ποιους άραγε;  Οι επί της Γης εκπρόσωποί της τι λένε άραγε για τον ευτελισμό του Σταυρού που χρησιμοποιείται σαν μέσο επίδειξης και αντιπαράθεσης χριστιανών σε κατατρεγμένους και αδύναμους συνανθρώπους μας; 

Εξάλλου λίγο παρακεί σε βραχώδη περιοχή και λίγο πριν από την μικρή παραλία του Απελί, προς τη δημοτική πλαζ Τσαμάκια, στην οποία απαγορεύεται να προσεγγίσουν οι πρόσφυγες - μετανάστες- λαθρομετανάστες, πολλοί από αυτούς πηγαίνουν με τα παιδιά τους και κάνουν μπάνιο το καλοκαίρι! Λίγα μέτρα δηλαδή απόσταση κάτω από το σημείο που έχει στηθεί πάνω από τα κεφάλια τους  ο Σταυρός!!

Αυτός λοιπόν ο περιβόητος και κακότεχνος τσιμεντένιος Σταυρός ο οποίος στήθηκε κατά παράβασιν των κανόνων της εκκλησίας και του διαλυμένου κράτους μας,  κάποιοι άγνωστοι τον γκρέμισαν, κάτι που θα έπρεπε να κάνει η ίδια η δήθεν συντεταγμένη και φοβισμένη πολιτεία  μιας και σε κανέναν δεν επιτρέπεται να στήνει ιερά σύμβολα της Ορθόδοξης πίστης μας όπου του καπνίσει και ειδικά όταν το κάνει για άθλιους λόγους που ανέφερα παραπάνω!! Αυτό το μέρος και αυτόν τον σταυρό σήμερα "κάποιοι" θεωρούν πεδίο δόξης λαμπρό για να επιδείξουν τα ακροδεξιά τους φρονήματα! Τα διαβάζουμε και τα βλέπουμε σε φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει ακόμα και αθηναϊκά ΜΜΕ αλλά και τις ηλεκτρονικές σελίδες στο internet! Ποτέ δεν πίστευα πως το Απελί, η μικρή παραλία που έκανα τα πρώτα μου μπάνια, εκεί που έπαιρνα μικρός την πετονιά μου και ψάρευα από τα βράχια του κοκοβιούς και σπαράκια θα γινόταν πασίγνωστο πανελληνίως από απαράδεκτες πράξεις ακραίων ιδεολογικά συμπολιτών μου !! Ποτέ δεν περίμενα πως ο Σταυρός του Χριστού  το σύμβολο της πίστης μας θα το χρησιμοποιούσαν "κάποιοι " ως μέσο επιβολής των ιδεολογικών τους πεποιθήσεων υπό την ανοχή της επίσημου  κράτους τουλάχιστον διασύροντάς τον!!

Έχουμε καταντήσει μια πολιτεία η οποία άγεται και φέρεται κατά τις ορέξεις κάποιων ακραίων κύκλων και προσώπων, που επιδιώκουν την όξυνση για να επιτύχουν την προσωπική τους προβολή ή να προσκομίσουν κομματικά οφέλη χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα διαλυθεί η κοινωνική συνοχή ή αν θα επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  πρόσφυγες- μετανάστες- λαθρομετανάστες και  μόνιμοι κάτοικοι των νησιών ώστε να επιτύχουν την  ειρηνική συνύπαρξη όλων για όσο διάστημα θα παραμείνουν αυτοί στον τόπο μας, αφού αυτό υποψιαζόμαστε αλλά και μας επιβεβαίωσε ο υπουργός μιας ανίκανης κυβέρνησης, προχθές στη Χίο!

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ