2.5.2013 11:21

Ο ρουκετοπόλεμος του Βροντάδου και ο Όμηρος

Τι σχέση μπορούν να έχουν αυτοί οι δύο;  Ότι σχέση μπορώ να έχω εγώ με τον πάπα της Ρώμης. Ο ρουκετοπόλεμος  του Βροντάδου δεν είναι γνωστός σε πολλούς κατοίκους του πλανήτης μας αλλά ακόμη και αν ήταν γνωστός, ελάχιστους θα εντυπωσίαζε.

Πολλοί θα διερωτώντο γιατί πετούν οι μεν ρουκέτες στα κεφάλια των δε και άλλοι θα κουνούσαν τα κεφάλια τους θλιβερά.  Από την άλλη ο Όμηρος του Βροντάδου, της Χίου, της Ελλάδας και ολόκληρης της οικουμένης  είναι πασίγνωστος σε όλες τις φυλές της γης, είναι ο πρόγονος των ανθρώπων, είναι  αυτός που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε  να βγουν οι άνθρωποι από τις των βαρβάρων τις σπηλιές.

Πριν από λίγες ημέρες τόλμησαν οι Αστυνομικοί να εφαρμόσουν τον νόμο περί επικινδυνότητας των βεγγαλικών και έγινε από τους ελάχιστους κατακραυγή. Γιούργια γιατί θίγεται το ιερό έθιμο,  γιούργια γιατί θίγεται και ο τουρισμός. Πριν από λίγα χρόνια είχε γίνει μια άλλη κατακραυγή όταν τυφλώθηκε ένα παιδί.

Έθιμα που τυφλώνουν παιδάκια και γενικότερα βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές πρέπει να καταργηθούν. Ο διάβολος έχει πολλά πόδια και μακριά ουρά και την βάζει παντού, και ‘’η στάμνα πάει στη βρύση πολλές φορές αλλά μια φορά σπάζει,  έλεγαν οι παλαιοί’’.

Λίγο να χαλαρώσει το μυαλό, ή κάποιος άσχετος να μας τρυπώσει για να ασχοληθεί και έγινε η ζημιά. Τότε κάποιος άλλος θα φταίει εκτός από εμάς, μάλλον η αστυνομία θα φταίει που δεν εφάρμοσε τον νόμο γιατί νόμους έχουμε και νόμους δεν τηρούμε τελικά.

 Έχουμε ανεργία, έχουμε δυστυχία και χρειαζόμαστε πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή, εξαγωγές, τουρισμό και ο Όμηρος είναι πάντα εδώ. Ο Όμηρος δεν πέθανε ούτε θα πεθάνει ποτέ και πάντα θα κατοικεί και θα διδάσκει στη Δασκαλόπετρα. 

Δεν τον βλέπουμε αλλά πάντα νιώθουμε την παρουσία του κάθε φορά που πάμε στον τόπο αυτόν.  Τον νιώθουμε να μας χαιρετά και να μας παρακινεί να φέρουμε τους ανθρώπους της γης που τους γνωρίζει και τον γνωρίζουν να έρθουν να τον επισκεφτούν. Ένα Ομήρειο υπαίθριο θέατρο μπορεί να γίνει στη Δασκαλόπετρα για να κάνει παραστάσεις στην Ελληνική, Αγγλική και Λατινική γλώσσα και τότε θα δούμε πως έρχεται ο τουρισμός.

 Σ’ αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν ποικιλοτρόπως και οι ρουκετατζίδες που θέλουν να βοηθήσουν τον τουρισμό. Εκατό χειροκροτήματα παίρνουμε εφαρμόζοντας το έθιμο και χίλιες αποδοκιμασίες θα εισπράξουμε αν ο μη γένοιτο συμβεί το κακό.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ