20.6.2018 16:07

Ο Οικονομικός μαρασμός της Μακεδονίας

Σήμερα το πρωί ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος παρουσίασε από τηλεοπτικό κανάλι στοιχεία που σκιαγραφούν τον οικονομικό μαρασμό της Μακεδονίας. Μιας περιοχής της πατρίδας μας που αντί να είναι στις εσχατιές της Ελληνικής επικράτειας θα μπορούσε (γιατί έχει τη δυναμική, όπως αποδεικνύεται από την ιστορία της) να είναι το οικονομικό κέντρο της Ελλάδας. Πως έγινε αυτό? Φυσιολογικά η ροή του οικονομικού ενδιαφέροντος θα έπρεπε να είναι ακριβώς η αντίστροφη δηλαδή από τον βορρά προς τον νότο, μια και η συγκυρία της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας βρήκε τα Βαλκάνια διαλυμένα οικονομικά και χωρίς κοινωνική συνοχή , ενώ την Ελλάδα μια χώρα συγκροτημένη οικονομικά και κοινωνικά..
Τώρα πως τα καταφέραμε και ενώ οι διαλυμένοι Βαλκάνιοι χωρίς την εμπειρία του επιχειρείν, αναπτύσσονται ολοταχώς ενώ εμείς οπισθοχωρούμε ολοταχώς? Για ρίξετε μια ματιά στα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Βερύκιος :
" Η Κράσεν Σοκόλοβα, του Ινστιτούτου Οικονομίας της Αγοράς στη Σόφια, αναλύει το φαινόμενο της επιχειρηματικής μετανάστευσης: «Οι ελληνικές επιχειρήσεις επένδυσαν 4,5-5 δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία έξι χρόνια στην οικονομία της Βουλγαρίας. Περίπου 50.000-60.000 Έλληνες έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε τράπεζες της χώρας κατά την ίδια περίοδο.
Από 1/12018-18/6/2018 βγήκαν από τη χώρα προς τη Βουλγαρία 1.405.616 άτομα (ψώνια? καζίνο? τουρισμός) ενώ τα Σαββατοκύριακα βγαίνουν πάνω από 11.000 ενώ συνολικά το 2017 βγήκαν 3.585.173 άτομα"
  Όλοι αυτοί οι αξιότιμοι κύριοι επιχειρηματίες της αρπαχτής, και οι μακεδονομάχοι Ελληναράδες θυμήθηκαν όψιμα (και για αντιπολητευτικούς λόγους) ότι έχουν πατρίδα. Την πατρίδα που όμως αρνούνται και ξεχνούν να στηρίξουν την οικονομία της, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει. Την πατρίδα που πρέπει να στηρίξουν οικονομικά με το τζίρο των ευρώ που τους δίνει και τους φόρους που πρέπει να πληρώσουν και τα ασφαλιστικά ταμεία που πρέπει να στηρίξουν και την ανεργία που πρέπει να καταπολεμήσουν..και την αστυνομία που τους φυλάει την περιουσία και τα σχολεία που θα μορφωθούν τα παιδιά τους και τα νοσοκομεία που θα νοσηλευθούν και τις συντάξεις που θα δικαιούνται... Ο κάθε ένας από εμάς είναι υπεύθυνος για την χρεωκοπία μιας πραγματικά υπέροχης (και πολυαγαπημένης από όλους μας ) 
πατρίδας που σταυρώνουμε στο Γολγοθά των Δανειστών και γελοιοποιούμε με το διασυρμό της πατριδοκαπηλίας..Ε

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ