10.9.2015 17:46

Ο λαός να δυναμώσει το ΚΚΕ με την ψήφο του

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο εργαζόμενο, που νιώθει να ασφυκτιά, να προβληματίζεται, να αγωνιά για το μέλλον. Κάθε ένα και μια που νιώθει αριστερός / αριστερή, που νιώθει εξαπατημένος, να ακούσει τη φωνή του ΚΚΕ.

Σήμερα ο λαός έχει πλείστα δεδομένα να στηρίξει και στην κάλπη το ΚΚΕ.

 

Πρώτα και κύρια γιατί είπε την αλήθεια για την ΕΕ και διαχρονικά και πρόσφατα, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις της διαπραγμάτευσης με τους λεγόμενους «εταίρους».

Είπαμε ότι δεν πρόκειται για ένωση των λαών και για «ισότιμους εταίρους», που δήθεν θα οδηγούσε σε συγκλίσεις στο βιοτικό επίπεδο, αλλά από γεννησιμιού της ήταν και παραμένει μια διακρατική ένωση του κεφαλαίου.

Προβλέψαμε ακριβώς γι’αυτό το λόγο, πολύ έγκαιρα, ότι η ΕΕ δεν εξανθρωπίζεται, δεν βελτιώνεται ούτε με εκλογές, ούτε με δημοψηφίσματα, αλλά μόνο χειρότερη και πιο επιθετική για τα λαϊκά συμφέροντα μπορεί να γίνεται. Τονίσαμε ότι πρόκειται για ιμπεριαλιστική ένωση και ο χαρακτήρας της αυτός είναι στο ίδιο το DNA όχι στη λεγόμενη νεοφιλελεύθερη κυριαρχία ή σε κάποιο λάθος μίγμα διαχείρισής της. Αυτό ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις.

Απόδειξη του γεγονότος αυτού είναι ότι από κοινού οι λεγόμενες συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, «δεξιές» και «αριστερές», συμμετείχαν στο παρελθόν και συμμετέχουν και τώρα σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για τον έλεγχο σφαιρών επιρροής, ενεργειακών πηγών, δρόμων μεταφοράς τους, αγορών (βλέπε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Παλαιστίνη κ.λπ.) υπερασπιζόμενες τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων των χωρών τους. Την ίδια ώρα έχουν κοινή στρατηγική όπως έχει προβλεφτεί στην «ΕΕ 2020», στις Συνθήκες και τις συμφωνίες που προωθούν και υλοποιούν αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα παντού, με μνημόνια ή χωρίς, τις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να αυξήσει την κερδοφορία του για να ξεπεράσει την κρίση του.

Το ΚΚΕ εξηγεί επίσης ότι μέσα σε αυτήν τη συμμαχία του κεφαλαίου, τη λυκοσυμμαχία όπως την ονομάζει, από κοινού εκδηλώνεται η επίθεση στους εργαζόμενους, ταυτόχρονα με τον ανταγωνισμό και τη φαγωμάρα μεταξύ των αστικών τάξεων μεταξύ των χωρών τόσο για τη μοιρασιά του πλούτου που παράγουν οι λαοί όσο και για το δυνατόν λιγότερη συμμετοχή στη ζημιά από την καπιταλιστική κρίση. Γι’αυτό τσακώνεται η αστική τάξη της Γαλλίας και της Ιταλίας με αυτήν της Γερμανίας. Οι πρώτες θεωρούν ότι είναι οι ρηγμένες και διεκδικούν καλύτερους όρους από την πιο ισχυρή γερμανική. Το ίδιο συμβαίνει και με την ελληνική αστική τάξη, για την οποία διαπραγματεύτηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Το ΚΚΕ αποκάλυψε ότι οι λεγόμενες «ρωγμές» που ισχυρίστηκε ότι δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ο Αλ. Τσίπρας στην ΕΕ, ή ότι η «αλλαγή στο συσχετισμό δυνάμεων» είναι απλά φούμαρα και αποτελούν έκφραση των υπαρκτών αντιθέσεων και ανταγωνισμών ανάμεσα σε «ληστές», που όμως έχουν διαφορετική πολιτική και οικονομική δύναμη, ανάμεσα σε μονοπωλιακούς ομίλους με κριτήριο τα κέρδη τους. Τα ζόρια από την κρίση και οι κλυδωνισμοί στην Ευρωζώνη είναι υπαρκτά, και είχαμε επισημάνει ότι θα φέρουν στο προσκήνιο φυγόκεντρες δυνάμεις από διάφορα τμήματα του κεφαλαίου που προσδοκούν αλλαγές στη λειτουργία τους, εξετάζοντας και το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη νομισματική ένωση, προκειμένου να στηρίξουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους. Τέτοιοι υπαρκτοί σχεδιασμοί δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα συμφέροντα των λαών που θα συνεχίζουν να ληστεύονται είτε έτσι είτε αλλιώς.

Αυτό, λοιπόν, που κάποτε φαινόταν αδύνατο, όπως η διάλυση της Ευρωζώνης - ίσως και της ΕΕ, στο μέλλον - διαμορφώνεται ως ένα ενδεχόμενο, στη βάση των ισχυρών ανταγωνισμών που αναπτύσσονται ανάμεσα σε καπιταλιστικά κράτη, στο έδαφος της κρίσης.

Το ζητούμενο είναι, λοιπόν, να υπάρξει παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, σε κατεύθυνση που να υπηρετεί τα πραγματικά του συμφέροντα, και όχι να σέρνεται το λαϊκό κίνημα πίσω από επιδιώξεις που υπηρετούν τα συμφέροντα της μιας ή της άλλης μερίδας της αστικής τάξης μέσα στο ίδιο κράτος ή των ανταγωνιζόμενων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Γι' αυτό το ΚΚΕ προβάλλει το στόχο με το λαό στην εξουσία και τα μέσα παραγωγής στα χέρια του, δικιά του ιδιοκτησία, να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και συμφωνίες, να διαγράψει μονομερώς όλο το χρέος.

Όλα αυτά καλούμε το λαό μας να σκεφτεί, να βγάλει έγκαιρα συμπεράσματα και ακόμη κι αν διατηρεί επιφυλάξεις με τη στρατηγική του ΚΚΕ να το στηρίξει αποφασιστικά σε αυτές τις εκλογές.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ