30.1.2017 9:33

Ο κουβαρντάς Τόσκας και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ

Τα παραδείγματα σπατάλης και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι δεκάδες και από λίγο ως πολύ γνωστά. Η μνημονιακή μανία των ανθρώπων που σήμερα διοικούν την Ελλάδα δεν σταματά πουθενά, όσο κι αν προσπαθούν να αποδείξουν με ψέματα και απάτες το αντίθετο. Σιγά που θα πατούσαν φρένο στις πρόσφατες κρίσεις της Αστυνομίας…

Τι διδάσκει από οικονομία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Πως είναι προτιμότερο να πληρώνεις αδρά κάποιον αξιωματικό φέρνοντάς τον από την άκρη της Ελλάδας να διοικήσει ένα νησί όπως η Χίος, παρά να εμπιστευθείς την ίδια δουλειά, ακριβώς την ίδια δουλειά, σε ανθρώπους που θα κοστίσουν στο δημόσιο κορβανά τίποτα περισσότερο από τον απλό μισθό τους.

Τι έκαναν τα ξεφτέρια της πρώτης φοράς Αριστερά; Ξεσπίτωσαν  - κυριολεκτικά - δύο Χιώτες αξιωματικούς, τάραξαν τον οικογενειακό τους πετσοκομμένο προϋπολογισμό στέλνοντας τους τον έναν στη Σύρο και τον άλλον στην Κω με μετάθεση, δηλαδή με τον κανονικό τους μισθό και την ίδια στιγμή τοποθετούν με απόσπαση στη Χίο και τη Σάμο άλλους αξιωματικούς, τους οποίους θα πληρώνουν με ημερήσια αποζημίωση συν τον κανονικό τους μισθό!

Πάμε όμως να το αναλύσουμε για να ξέρουμε τι λέμε.

Οι αξιωματικοί που έφτασαν ή θα φτάσουν στα νησιά και θα αναλάβουν καθήκοντα, ο διοικητής Χίου και ο διοικητής Σάμου, θα λαμβάνουν, πέραν του κανονικού τους μισθού, και ημερήσια αποζημίωση γύρω στα 80 ευρώ (!) για το φαγητό και τη διαμονή τους.

Αν τα υπολογίσουμε πρόχειρα μιλάμε για 2.400 ευρώ περίπου το μήνα, πέραν της κανονικής τους μισθοδοσίας. Και αυτό γιατί αποσπάστηκαν από τις υπηρεσίες τους και δεν μετατέθηκαν.

Την ίδια ώρα δύο άξιοι Αστυνομικοί του νησιού με προϋπηρεσία και παράσημα στην κοινωνία (Αυγερινός – Κεβόπουλος) φεύγουν, με μετάθεση παρακαλώ, και εξοστρακίζονται σε άλλα νησιά χωρίς το κράτος να αναγνωρίζει στους ίδιους ημερήσια αποζημίωση καθώς δεν αποσπάστηκαν….

 Αν δεν μιλάμε για την απόλυτη παράνοια του Συριζαϊκού κράτους που στήνεται σε τέτοιες λεπτομέρειες, ας πούμε ότι απλά όποιος έκανε τις κρίσεις στην Αστυνομία αξίζει βραβείο, κρατικό και αριστερό, κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και είναι απορίας άξιο αν του πρέπει να συνεχίζει να εργάζεται για τα κοινά δημόσια συμφέροντα.

Να πει κανείς ότι δεν είχαμε στελέχη της Αστυνομίας εδώ στη Χίο να χρησιμοποιήσουμε για τις θέσεις διοίκησης να το καταλάβουμε. Εδώ μιλάμε ότι έστειλαν εκτός τόπου δύο έτοιμους Διευθυντές και έφεραν άλλους που θα κοστίσουν στο δημόσιο πενταπλάσια χρήματα! Αυτά είναι καμώματα του Νίκου Τόσκα. Είναι καμώματα και λογικές της πρώτης φοράς Αριστερά. Είναι λογικές πέρα και πάνω από κάθε έννοια οικονομίας σε συνθήκες απίστευτης λιτότητας και κοινωνικής εξαθλίωσης.

Αντί να κρατήσεις τους δύο ή τον έναν από τα στελέχη που εσύ (κυβέρνηση) έκρινες ότι είναι άξιοι για Διευθυντές και να εξοικονομήσεις πόρους και χρήματα, επιλέγεις να παραστήσεις τον κουβαρντά και πληρώνεις πέντε φορές περισσότερα για να φέρεις άλλους ανθρώπους στα νησιά, που προφανώς είναι και αυτοί άξιοι και δεν φταίνε σε τίποτα, ωστόσο στο μηνιάτικό τους θα πέφτουν κάτι παραπάνω μηδενικά… από τους άλλους που φεύγουν Κω και Σύρο…

Την ίδια λοιπόν ώρα που η Αστυνομία στη Χίο κάνει «έρανο» για να βάλει πετρέλαιο, να επισκευάσει οχήματα και να καλύψει τις καθημερινές λειτουργικές της ανάγκες, το Αρχηγείο και ο υπουργός, σα να μην τρέχει τίποτα, κατασπαταλά σε αδιέξοδες λογικές χρήματα που θα μπορούσε να είχε αποφύγει.

Ακόμη να τους μάθετε; Ακόμη να τους καταλάβετε; Αυτοί είναι οι κουβαρντάδες της πρώτης φοράς Αριστερά και εις υγεία των κορόιδων….

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ