10.3.2020 11:51

Ο “κακός θείος”, ο “πονόψυχος νονός” και οι “ΑΚΡΙΤΕΣ” της Ευρώπης

Μέχρι και το εγγόνι του επιστράτευσε, προ ημερών, ο Ερντογάν για να πείσει τη δική του αλλά και τη Διεθνή κοινή γνώμη ότι, οι Έλληνες, είμαστε “κακοί άνθρωποι”. Το εγγόνι, κατά που είπε ο νεοσουλτάνος, μας αποκάλεσε “κακούς θείους” αφού εμποδίζουμε τους δυστυχισμένους να διαβούν τον δρόμο προς τον “παράδεισο”.

Προφανώς, ο εγκληματικά αδίστακτος Ερντογάν, εκτιμά ότι, σε τούτον τον κόσμο, όλοι, μα όλοι, είμαστε αφελείς, ανεγκέφαλοι, χωρίς κρίση και ότι “τρώμε κουτόχορτο”.

Με εξαίρεση τους αφιονισμένους, φανατικούς της Χώρας του, τους οπαδούς των “Γκρίζων Λύκων”, τους Τούρκους εθνικιστές, ασφαλώς και υπάρχουν, ανά τον Κόσμο, πρόθυμοι να πιστέψουν τους ισχυρισμούς του και την παιδαριώδη έως χοντροκομμένη, προπαγάνδα του.

Μέχρι και εδώ, στην Πατρίδα μας, βρίσκονται δυστυχώς κάποιοι που “στήνουν ανοικτά ώτα” και αναπαράγουν άκριτα την προπαγάνδα του “ΦΟΝΕΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ” Ερντογάν, μόνο και μόνο επειδή αυτό συνάδει προς τις αφελείς και ουτοπικές ιδεοληψίες τους ή τα, δήθεν, “ανθρωπιστικά” τους αισθήματα.

Σκεπτόμενοι και δρώντας (αυτοί οι λίγοι αλλά πάντως υπαρκτοί) εκτός της πάγιας και μόνης ΟΡΘΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ απόκρουσης του, εξ ανατολών σοβαρού κινδύνου, θέλουν να αγνοούν και να παραβλέπουν ότι, ο Ερντογάν, χωρίς καν να το κρύβει, συμπεριφέρεται πλέον και δρα ως “ΝΟΝΟΣ” της νύχτας, δηλαδή ως “αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης” και όχι ως Αρχηγός σοβαρού Κράτους.

Θυμίζει συνεχώς τους αδίστακτους εγκληματίες που, με τις συμμορίες τους, απειλούν και εκβιάζουν μαγαζάτορες και επιχειρηματίες ότι θα τους “ισοπεδώσουν το κατάστημα” έτσι και δεν τους τα “ακουμπούν” πρόθυμα και ανά μήνα !!

Έχοντας καταστήσει ΟΜΗΡΟΥΣ του εκατομμύρια πρόσφυγες της Συρίας (που ο ίδιος και αρκετοί άλλοι έχουν οδηγήσει σε εμφύλιο σπαραγμό), αλλά και άγνωστο αριθμό μεταναστών που “κουβαλά” η Τουρκία από τα πέρατα της Οικουμένης και εγκαθιστά στο τόξο Μικρασιατικά παράλια-Κων/πολη, απειλεί με “ΟΠΛΑ” του αυτούς τους δυστυχισμένους, τόσο την Πατρίδα μας όσο και την Ευρώπη με τρόπο απάνθρωπο αλλά και προκλητικό.

Απαιτεί, εμείς μεν να υποχωρήσουμε και να ενδώσουμε στις παράλογες αξιώσεις του που στρέφονται κατά της Εθνικής μας κυριαρχίας και των νομίμων δικαιωμάτων μας, από δε την Ευρώπη την τακτική καταβολή λύτρων για να μη της κάνει “λαμπόγιαλο”το δικό της “σπίτι” στέλνοντας σ' αυτό εκατομμύρια αλλοδαπούς που αναζητούν εναγωνίως τον “επίγειο παράδεισο”.

Ταυτόχρονα, μέσω του ωμού εκβιασμού, ζητά από τους Ευρωπαίους ηγέτες να “βάλουν πλάτη” στις πολεμικές εμπλοκές του σε Συρία και Λιβύη αλλά και στις φιλόδοξες επιδιώξεις του να καταστήσει την Τουρκία ηγέτιδα δύναμη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου και της Δυτικής Αφρικής, δηλαδή, κατ' ουσίαν, ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ !!

Είναι προφανές ότι, αν, παρ' ελπίδα, η Ευρώπη του σήμερα, υποκύψει στον εκβιασμό του Ερντογάν, αν δεν αποφασίσει να βάλει φραγμό στις παράλογες επιδιώξεις και πρακτικές του, τότε δεν θα βραδύνει η μέρα που θα το μετανιώσει πικρά. Αν σήμερα δεν στηρίξει η Ευρώπη ΠΛΗΡΩΣ, ΑΠΤΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ τα σύνορά της προς την Τουρκία, σημαίνει ότι επιλέγει την αυτοκτονία.

Ιστορικά, τα σύνορα αυτά, πάμπολλες φορές, κλήθηκαν να φυλάξουν και να προασπίσουν οι Έλληνες. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σήμερα. Αν κατά τη δεκαετία του Ογδόντα, ο Ανδρέας Παπανδρέου φώναζε ότι “οι Έλληνες δεν θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης”, σήμερα, υπάρχουν κάποιοι που δεν θα ήθελαν να γίνουμε “ΜΟΝΙΜΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ” δηλαδή “ΑΚΡΙΤΕΣ” των Ευρωπαϊκών αλλά πρωτίστως των Ελληνικών συνόρων. (μόλις σήμερα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ταυτίζουν πλήρως τις δύο αυτές έννοιες).

Θυμίζω ότι, την περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τα σύνορα τα ονόμαζαν “ΑΚΡΕΣ”, και όσους τα φύλαγαν τους αποκαλούσαν “ΑΚΡΙΤΕΣ”. Αυτοί, κατά βάση, ήταν εθελοντές-φύλακες των συνόρων στους οποίους οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες, έξυπνα, παραχωρούσαν δωρεάν γη για καλλιέργεια ενώ τους απάλλασσαν και από κάθε φόρο.

Μόνη τους υποχρέωση ήταν να αποκρούουν τις επιθέσεις των, εξ ανατολών κυρίως, βαρβαρικών στιφών. Όταν, επί Αυτοκράτορα Μιχαήλ Παλαιολόγου (βασίλευσε από το 1259 έως το 1282 με αρκετές διπλωματικές επιτυχίες), τα προνόμια των ΑΚΡΙΤΩΝ κόπηκαν, τούτοι οι τελευταίοι, μη έχοντας πλέον κανένα ουσιαστικό ΚΙΝΗΤΡΟ, έπαψαν να υπερασπίζονται τα σύνορα και, διακόσια χρόνια μετά, το 1453, η Κων/πολη, έπεσε σαν “χάρτινος πύργος” στα χέρια των Τούρκων.

Αυτά διδάσκει η ιστορία. Και, δυστυχώς, η ιστορία, όχι σπάνια, επαναλαμβάνεται.

Αν λοιπόν, η Ευρώπη θεωρεί σύγχρονους ΑΚΡΙΤΕΣ εμάς τους Έλληνες, δεν έχει παρά να στηρίξει παντοιοτρόπως τη Χώρα μας με πρώτο απτό δείγμα στήριξης, τη μείωση των επιβληθέντων και συμφωνηθέντων (από τον ΣΥΡΙΖΑ),θηριωδών πρωτογενών πλεονασμάτων.

΄Οσο για την Ελλάδα, ας βρει επιτέλους τρόπους σοβαρούς και ουσιαστικούς, στήριξης του Έβρου και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου π.χ. με γενναία φορολογικά κίνητρα για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, με τόνωση της ανάπτυξης και επίλυση όλων των χρονιζόντων προβλημάτων που σχετίζονται με τις κύριες υποδομές.

Αν αυτά δεν γίνουν ΤΩΡΑ, δεν θα γίνουν ποτέ.....

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ