5.1.2015 10:49

O φαύλος κύκλος του νερού

Ένα από τα ελαττώματα της φυλής  μας είναι ότι είμαστε επιλήσμων λαός, δηλαδή ξεχνάμε πολύ εύκολα και γρήγορα, γεγονότα και θέματα που έχουν συμβεί στο παρελθόν και έχουν σημαδέψει τη ζωή μας.

Επειδή η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως, η στήλη προτάσσει για τη νέα χρονιά το άλυτο μέχρι σήμερα πρόβλημα της έλλειψης ποιοτικής αξιοπιστίας του νερού που φθάνει στις βρύσες μας και ζητεί την τοποθέτηση των υποψηφίων βουλευτών.

Συμπληρώθηκαν 13(!) χρόνια από την πρώτη ημερίδα του Ο.Μ.Α.Σ Κάμπου  (6-7/12/2001) με θέμα «το νερό μας φθάνει αν…» που προβλημάτισε και  κινητοποίησε  για πρώτη φορά ενεργά τους συμπολίτες, την οποία διαδέχθηκε στις 16/1/20002 η δεύτερη ημερίδα με θέμα «Αειφόρος ανάπτυξη και περιβάλλον», που  λειτούργησε καταλυτικά για να χωροθετηθούν οι Χ.Υ.Τ.Α και  να προχωρήσει η μελέτη και δημοπράτηση (στις αρχές του 2004) του φράγματος Κόρης Γεφύρι.

Στο ενδιάμεσο διάστημα (22/3/2002- ημέρα νερών) και (5-6-2002 -ημέρα περιβάλλοντος) με τις ευρηματικές εκδηλώσεις μας στην πλατεία συντηρήθηκε ενεργά το πρόβλημα της ποιοτικής ανεπάρκειας του νερού ύδρευσης, που επισημοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2002 με την αποκάλυψη της «ανακάλυψης»  του υδραργύρου στα νερά του Κορακάρη από τη Νομαρχία και το Δήμο Χίου.

Ακολούθησαν  δυο (2) πεντάωρα  Νομαρχιακά Συμβούλια που προκλήθηκαν από αίτηση του ΟΜΑΣ Κάμπου με  μοναδικό θέμα την ποιοτική ανεπάρκεια του νερού ύδρευσης και ένα παγχιακό συλλαλητήριο στις 22/9/2002 μόλις 17 ημέρες πριν τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης  του Οκτωβρίου, που είχαν σαν αποτέλεσμα την αλλαγή νομαρχιακής και δημαρχιακής αρχής Χίου.

Για μια ακόμη φορά και παρά τον πακτωλό χρημάτων που μας δόθηκαν (εξ’ αιτίας της αποκάλυψης του υδραργύρου), για την οποία η στήλη και φίλος συστρατιώτης της λοιδορήθηκαν αφόρητα  από ορισμένους ανεγκέφαλους που προέταξαν  το στενό συμφέρον του αποπροσανατολισμού συμπολιτών  και  επισκεπτών από την οφειλόμενη ενημέρωση.

Οι νέοι τοπικοί κυβερνώντες κατασπατάλησαν ή ανέχθηκαν  να κατασπαταληθούν οι πλούσιοι πόροι μου μας δόθηκαν, σε ατελείωτα, κακώς σχεδιασμένα, αυθαίρετα και αντίθετα από τον επιδιωκόμενο σκοπό έργα, που, αντί να λύσουν το πρόβλημα, το διαιωνίζουν και το μεγεθύνουν.

Περισσότερα θα αναφερθούν  σε επόμενα σημειώματα για  τις δυνατότητες που αντικειμενικά υπάρχουν να λυθεί το πρόβλημα, ωστόσο λόγω της συγκυρίας της αρχής του νέου χρόνου θα αναφερθεί συνοπτικά ότι  για τη λύση του υδρευτικού προβλήματος πρέπει  να αποκλεισθεί εξ’ ολοκλήρου η χρήση  των νερών του φράγματος  Κόρης Γεφύρι για ύδρευση  με κλειστές συσκέψεις αιρετών και υπηρεσιακών, για τον απλούστατο λόγο ότι η νομοθεσία απαγορεύει ακόμη και να το συζητούμε.

Καλή νέα χρονιά, με σωστούς αγώνες πολιτών.

Για όποιον αμφισβητεί τα πιο πάνω η στήλη προσφέρεται να τον ενημερώσει  επί τόπου, δηλαδή στο χώρο που εκρέουν τα προϊόντα αποδόμησης του σκουπιδότοπου Δήμου Χίου, κοινώς σκουπιδόνερα (φωτό), η μόνη «πηγή» στην κεντρική Χίο που τρέχει όλο το έτος …μέσα στη λεκάνη κατάκλισης του φράγματος Κόρης Γεφύρι…

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ