30.5.2014 9:45

Ο ένας και μόνος δρόμος

Νιώθω ότι γίνομαι κουραστικός κάθε φορά που πιάνω τον εαυτό μου να επαναλαμβάνεται. Οι συνθήκες και οι εξελίξεις όμως με επιβεβαιώνουν και δεν έχω άλλη επιλογή παρά να επανέλθω δριμύτερος.

Αντιλαμβάνομαι τη στεναχώρια των γονέων και των μαθητών σε Νένητα και Καλλιμασιά για την υποβάθμιση που συμβαίνει με ευθύνη της κυβέρνησης στα σχολεία τους. Κατανοώ αν θέλετε και την μορφή και την ένταση των αντιδράσεων τους. Τολμώ όμως να πω ότι σήμερα πληρώνουμε τις επιλογές μας. Η κάθε κυβέρνηση και το κάθε κόμμα που αποφασίζει για μας δεν αυτοδιορίζεται. Όλα είναι ζήτημα... επιλογών. Και αυτές έγιναν... 

Τώρα απλά τρέχουμε γιατί οι πολιτικές χτύπησαν τη δική μας πόρτα. Αυτή που νομίζαμε ότι δεν θα την ανακαλύψουν ποτέ ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες. Αμ δε....

Η πλήρης εφαρμογή της ρήτρας νησιωτικότητας είναι η μόνη λύση. Ο κάθε υπουργός, βουλευτής, διοικητικός, υπηρεσιακός, περιφερειακός ή δημοτικός σύμβουλος, οφείλει άμεσα να αντιληφθεί ότι το μόνο αντίβαρο στην συνεχιζόμενη προσπάθεια υποβάθμισης της καθημερινότητας των νησιωτών είναι να καταστήσει σαφές πως κάθε Νόμος, κάθε απόφαση, οφείλει και πρέπει να λαμβάνει υπόψη της με διαφορετικό τρόπο τις επιπτώσεις κάθε πολιτικής απόφασης στα νησιά από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας.

Η νησιωτικότητα ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο και ταυτόχρονα αθετήθηκε από το ίδιο σώμα με συνοπτικές διαδικασίες. Μηδενός εξαιρουμένου κόμματος η νησιωτικότητα θάφτηκε με φαρασάκι κάτω από τις παχιές υπουργικές μοκέτες και ούτε ρουθούνι δεν ανοίγει σήμερα από βουλευτή για να αλλάξει αυτή η αδικία.

Είναι λοιπόν παθογένεια δική μας, όχι της κυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Εμείς δεν διεκδικούμε τη νησιωτικότητα, δεν φταίνε οι άλλοι που δεν την εφαρμόζουν.

Ο συμπαθής και φίλος π. Γιώργης Κωνσταντίνου βρήκε ότι του φταίει μέχρι και ο δεσπότης για την υποβάθμιση των σχολείων σε Νένητα και Καλλιμασιά γιατί δεν υπέγραψε το αίτημα διαμαρτυρίας. Αλίμονο αν το 2014 χρειαζόμαστε την υπογραφή μητροπολίτη για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας... Δεν ζούμε στο Βυζάντιο. Σε δημοκρατία λειτουργούμε. Φθηνές δικαιολογίες είναι αυτά.

Υπάρχουν θεσμοί, υπάρχουν εκπρόσωποι, κόμματα, διοικήσεις. Σε αυτούς να απευθυνθούν οι πολίτες και από αυτούς που ψήφισαν και εξέλεξαν να ζητήσουν λύσεις. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει... Η νησιωτικότητα είναι νόμος. Ας εφαρμοστεί... Τέλος.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ