8.2.2020 21:42

Ο δημόσιος διάλογος της Χίου δεν μπορεί να είναι επιπέδου Facebook

Για όσους έχουν καταλάβει την έννοια των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, θα έχουν αντιληφθεί ότι από τη μια αποτελούν πλέον ένα εξαιρετικό εργαλείο για ορισμένες εργασιακές ομάδες μεταξύ αυτών για δημοσιογράφους και αιρετούς, από την άλλη ένα πεδίο ανταλλαγής απόψεων που δυστυχώς πολλές φορές καταλήγει στο επίπεδο καφενείου.

Μέρες τώρα παρακολουθώ, χωρίς να μπαίνω στον πειρασμό να κρίνω την ορθότητα των γραφομένων, μεταξύ στελεχών της Δημοτικής Αρχής και παραγόντων της τοπικής πολιτικής σκηνής όπως στελεχών της ΝΟΔΕ Χίου, του Σταύρου Μιχαηλίδη και λοιπών.

Παρότι δημοσιογραφικά η παρέμβαση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από την άποψη ότι άνοιγε μέτωπα στον γαλάζιο χώρο, σύντομα εξελίχθηκε σε έναν ανελέητο διάλογο ανταλλαγής χαρακτηρισμών και υπονοούμενων χωρίς στοιχεία, με ασάφειες και μπόλικα ερωτηματικά να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. 

Ειλικρινά πέρα από 2-3 παρεμβάσεις ουσίας, δεν κατάλαβα σε τι ωφελεί, τη στιγμή που το Βόρειο Αιγαίο φλέγεται, να συζητάμε για αντιμισθίες, για αιμοσταγείς διώκτες, για κάποιον αιρετό που χρησιμοποιεί υπηρεσιακό αυτοκίνητο τα απογεύματα και χωρίς μάλιστα η καταγγελία να συνοδεύεται από όνομα και φωτογραφία και άλλα τέτοια ωραία του καφενείου. 

Θα με ρωτήσει κανείς, μα καλά δεν σε αφορούν αυτά. Ξεκάθαρη απάντηση. Ένα μεγαλοπρεπές όχι. 

Τη στιγμή που η Χίος έχει σημαντικότερα θέματα να ασχοληθεί, μια τραγική διαμάχη μεταξύ θεσμικών παραγόντων και δημοσίων προσώπων που επιχειρούν να απασχολήσουν τον δημόσιο διάλογο ετσιθελικά χωρίς στοιχεία και ονόματα, και δεν πρέπει και δεν μπορεί να αφορά τον δημόσιο διάλογο. 

Εκτός αν εννοούμε δημόσιο διάλογο αυτό το ξεπεσμένο επίπεδο απαντήσεων επί απαντήσεων που μπορεί να στείλει νοήμονα άνθρωπο στη Βουτιέρου μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά. 

Κλείνω λέγοντας το εξής: Οι στιγμές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για όσους επιχειρούν να τις μεταβάλλουν σε πεδίο προσωπικής διαμάχης.

Σε αυτή τη λογική ο "π" δεν πρόκειται να ακολουθήσει κανέναν σε όποια θέση και αν βρίσκεται, διατηρώντας το δικαίωμα να μη δημοσιοποιεί από εδώ και στο εξής οποιαδήποτε παρέμβαση ή απάντηση αν σε αυτή δεν αναφέρονται σαφώς πρόσωπα, καταστάσεις και αποδείξεις αν αυτές απαιτούνται.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ