27.5.2014 11:39

Ο 6ος Βαθμοφόρος Πρόσκοπος της Χίου που χειροτονείται κληρικός

Στις 28 / 4 / 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, στη θεία Λειτουργία της εορτής του Ιερού Ναού της Μονής Παναγίας Βοηθείας, χειροτόνησε τον Αρχιδιάκονο π. Κήρυκο Φαράκλα σε Πρεσβύτερο.

Η Προσκοπική Οικογένεια της Χίου νιώθει περήφανη που ένας ακόμα βαθμοφόρος της, ο 6ος κατά σειρά, χειροτονείται κληρικός.

Είναι μια δυναμική απάντηση σ’ εκείνους που αμφισβητούν, συκοφαντούν και κατηγορούν τον Προσκοπικό Νόμο και την Προσκοπική Υπόσχεση.

Στον χειροτονιτήριο λόγο του ο π. Κήρυκος διεκήρυξε: ‘’ Δεν ξεχνώ επίσης να προσεύχομαι για όλους αυτούς με τους οποίους έζησα περισσότερα από 30 χρόνια της ζωής μου: την Ελληνορθόδοξη Προσκοπική Οικογένεια. Δεν ξεχνώ να ευχαριστώ το Θεό που βρέθηκαν στο δρόμο μου πιστοί Χριστιανοί, οι Αρχηγοί και οι Βαθμοφόροι και οι Εκπαιδευτές μου στις Προσκοπικές Σχολές. Μέσα στην Προσκοπική Οικογένεια έμαθα την έννοια του καθήκοντος, της πειθαρχίας, και βέβαια της αγάπης προς το Θεό και την Πατρίδα μας.

Η Προσκοπική Οικογένεια της Χίου εύχεται και προσεύχεται το παράδειγμα του πατέρα Κήρυκου να ακολουθήσουν και άλλοι Βαθμοφόροι – Πρόσκοποι και να διακονούν τον μοναδικό, μέχρι σήμερα, Ιερό Ναό των Αγίων της Χίου στο Προσκοπικό Κέντρο ‘’Μάναγρος’’ .

Ο Κύριος και οι Άγιοι της Χίου να κατευθύνουν τα βήματα σου, πατέρα Κήρυκε, εις έτη πολλά και ευφρόσυνα. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ