23.11.2012 18:12

Νόμοι, χαφιέδες και μπράβοι

Επειδή πολλά γράφτηκαν και περισσότερα ακούστηκαν για το θέμα της άμμου του Καρφά και επειδή με άρθρο μου εξήγησα το παράλογο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, τεκμηριώνω σήμερα αυτά που υποστήριξα.
Βέβαιο είναι πως οι χαφιέδες δε θα εκλείψουν, δε θα γίνουν ποτέ είδος προς εξαφάνιση, όσο υπάρχουν υπηρεσίες που επιδιώκουν τη δράση τους για να επιλαμβάνονται τις καταγγελίες τους και να παρουσιάζουν έργο δικαιολογώντας την ύπαρξη τους.
Το ίδιο ισχύει και για τους μπράβους, που βγαίνουν ανώνυμα και σπάνια επώνυμα για να διαλαλήσουν σε όλους τους τόνους πως όλα δουλεύουν στις υπηρεσίες σαν Ελβετικά ρολόγια και για όλα φταίνε οι παραβάτες και καταπατητές. Ακούστηκε κι αυτό, πως ο Φεγγουδακης είναι καταπατητής, με τις πλάτες παραγόντων, ενώ τα σπιτάκια φυτρώνουν σαν τις πεταλίδες πάνω στα βράχια.
Για τους εργατοπατέρες που στάζουν δηλητήριο για τους επιχειρηματίες και επενδυτές, δε χρειάζεται να γράψω ξανά. Είναι νοσταλγοί του κρατισμού τύπου «ανατολικού μπλοκ », που γνωρίζουμε τα αποτελέσματα του, αλλά δε μας εξήγησαν ποτέ πως θα υπάρχει απασχόληση και εργασία χωρίς εργοδότες επιχειρηματίες. Βέβαια, πώς να το σκεφθούν, αφού γι αυτούς ο μοναδικός και σταθερός εργοδότης είναι το κράτος.
Για τις υπηρεσίες ούτε λόγος, αφού μπροστά στην τυπική διαδικασία, που την θυμούνται οπότε θέλουν και όπου γουστάρουν, αρνούνται την ουσία και το ωφέλιμο.
Για όλους λοιπόν αυτούς και για πολλούς άλλους, που πίσω από την ανωνυμία τους και την ιδιοτέλεια τους γράφουν και λένε ό,τι τους κατέβει, αναφέρω το νόμο και παρουσιάζω τα άρθρα περί ρυθμίσεων για τον τουρισμό.
Νόμος 2160/93  Φ.Ε.Κ 118 Α1/93  - 19 Ιουλίου.
Άρθρο 34.  Παραχώρηση προστατευόμενων όρμων.
«1. Επιτρέπεται η παραχώρηση με αντάλλαγμα της χρήσης και εκμετάλλευσης προστατευόμενων όρμων και έκτασης ανοικτής θάλασσας σε ακτίνα μέχρι πεντακοσίων (500) μέτρων από την ακτή, προκειμένου να διαμορφωθούν, να οργανωθούν και να λειτουργήσουν θαλάσσιες ζώνες αγκυροβολίου με ελαφρό εξοπλισμό όταν δε θεωρείται σκόπιμη η δημιουργία εγκαταστάσεων και εξοπλισμών, που μπορεί να επιφέρουν οριστική αλλοίωση του περιβάλλοντος.
Τα έργα και οι εγκαταστάσεις που θα κατασκευάσει ο ανάδοχος ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο.»
Δηλαδή, για να καταλάβουν οι ειδήμονες, ο Φεγγουδάκης θα πλήρωνε για να εξυπηρετήσει τους πελάτες του, αλλά στο Δημόσιο θα ανήκαν. Γιατί δεν τα κατασκευάζει το κράτος των κρατιστών;
Άρθρο 35.  Λιμένες ξενοδοχειακών μονάδων.
« 1. Επιτρέπεται από ξενοδοχειακές μονάδες η δημιουργία τουριστικών λιμένων στον αιγιαλό και την παραλία που βρίσκεται προ των εγκαταστάσεων τους, για εξυπηρέτηση της πελατείας τους, εξαιρουμένων των περιοχών που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 1650/1986 Φ.Ε.Κ 100 Α1, με την προϋπόθεση ότι η δυνατότητα ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής δε θα υπερβαίνει ποσοστό δέκα τοις εκατό( 10%) του αριθμού των δωματίων της ξενοδοχειακής μονάδας…»
Τα σχόλια δικά σας περί παρανομίας και επί πλέον ποιός επενδυτής θα περιμένει το λιγότερο 2-3 χρόνια για να δεήσουν οι 15 υπηρεσίες που πρέπει να υπογράψουν, αφού γνωμοδοτήσουν , όπως παραδέχθηκε, προς τιμήν του, ο κ. Κισσάνης της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου. Εσείς κ. λιμενάρχη να επιβάλλετε πρόστιμα εξοντωτικά, χωρίς να λαβαίνετε υπόψη σας αυτά που προαναφέρω και είναι από όλους κατακριτέα, επειδή κάποιος τηλεφώνησε ότι μπαζώναμε τη θάλασσα με άμμο της ιδίας θάλασσας, στην ίδια περιοχή, που δυο μήνες αργότερα έπεσαν στον αιγιαλό και την παραλία 250 κυβικά της ίδιας άμμου για την εξαφάνιση του έλους που είχε δημιουργηθεί και κανείς σας δεν έδωσε σημασία, ενώ είχαν αγανακτήσει οι τουρίστες και οι περίοικοι από τη δυσοσμία και τα κουνούπια Αύγουστο μήνα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ