19.6.2017 10:53

Το νεκροταφείο του Μερσινιδίου και τα ... μπάζα

Στον «Π» της 13/6/2017 διαβάζω: «Οι νεκροί στο Μερσινίδι είναι για τα μπάζα;». Επειδή λοιπόν είμαι υποψήφιος [νεκρός, όχι πολιτευτής – οσονούπω συμπληρώνω το 76ο(!) έτος της ηλικίας μου] κι επειδή έχω προβλέψει να «εγκατασταθώ» μονίμως στον τόπο που γεννήθηκα (διά­βαζε: έχω αγοράσει τάφο) θα επιθυμούσα (τελευταία μου επιθυμία) κάποια αξιοπρεπή μεταχείριση! Και εξηγούμαι:

Υπήρχε παλαιότερα κάποια στοιχειώδης επίβλεψη της περιοχής, όμως ο επιβλέπων… έβαλε ράσο (έγινε κληρικός) και δεν αντικατεστάθη. Πριν το νεκροταφείο υπάρχουν δύο-τρεις οικογένειες «Ρομά» οι οποίοι άνθρωποι είναι, ας μην τους διώξομε, κάποιος όμως πρέπει να τους κάνει κάποιες συστάσεις (…να νοικοκυρευτούν). Οι «ατημέλητοι σκόρπιοι τάφοι των πνιγμένων προσφυγόπουλων», όπως ακριβώς αντιγράφω από τον «π», «και αυτοί δεν ενοχλούν ιδιαιτέρως, μόνον οίκτο προκαλούν». Αλλά το οστεο­φυλάκιο μήπως επιτέλους πρέπει να τελειώσει; Είναι ημιτελές από τότε που ξεκίνησε το νεκροταφείο (20 χρόνια πριν;).

Όταν προ μηνών προσπάθησα να επισκεφθώ τον (ημιτελή) τάφο μου, λόγω… συνωστισμού προσφύγων δεν μπόρεσα να τον πλησιάσω! Τώρα έφυγαν οι πρόσφυγες και… μπήκαν… τα πρόβατα, τα οποία για να επιβιώσουν τρώγουν ό,τι βρουν: παρτέρια, γλάστρες κλπ.

Επειδή δεν γνωρίζω ποιος είναι υπεύθυνος κι επειδή – παρά το γεγονός ότι διαμένω στην Αθήνα – πληρώνω για τις όποιες υποχρεώσεις μου (δημοτικά τέλη κ.λπ.), μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να βρω… το δίκιο μου; Είπαμε, είμαι «υποψήφιος νεκρός» και θα ήθελα να ταφώ τουλάχιστον… αξιοπρεπώς.

Και ΠΡΟΣΟΧΗ! «Ο τελευταίος να μην σπρώχνει! Όλοι σε έναν τάφο θα καταλήξομε»!...

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ